InternettetPopulære links

Hvordan Facebook afhængighed påvirker hjernens funktion

For mange mennesker bliver ønsket om at besøge Facebook at sætte en "som" den næste video, for at kontrollere deres personlige beskeder eller væggen, næsten uoverstigelig. Og det er intet andet end en fuldstændig afhængighed. Den seneste forskning om, hvordan dette sociale netværk påvirker hjernen, bekræfter kun en sådan dom.

forskning

Som det viste sig, afhænger afhængigheden af "Facebook" direkte på din hjerne. Ny forskning, der blev udført med brugere, der ikke kan forestille sig et enkelt sekund af deres liv uden et socialt netværk, viste, at der i deres hjerne er en øget spænding, som er typisk for en person, der lider af narkotikamisbrug. Parallellen er imidlertid ikke ideel, da tvangsaktivitet kan være ens, men hjerneafdelingen med ansvar for at generere sådan adfærd blandt Facebook-fans er fremragende, i modsætning til narkomaner. Det betyder, at folk, der er på Facebook, er opmærksomme på, at lignende reaktioner finder sted i deres hjerner. Desuden kan de styre deres adfærd - kun de har ingen motivation for dette, fordi de ikke ser de negative konsekvenser som sådan.

Vidtrækkende konsekvenser

Nogle undersøgelser har vist, at Facebook og andre sociale netværk har en dybtgående indvirkning på mennesker. For eksempel kan billeder i netværk ødelægge folks image af en smuk krop, som kan føre til både depression og fejl på en personlig front. Det er også værd at bemærke, at fotos af venner på en fest, hvor personen ikke blev inviteret, kan blive deprimeret. For nylig er udtrykkene "afhængighed af facebook" eller endog "facebook drug addiction" i stigende grad blevet brugt, men der er stadig opvarmede debatter om, hvorvidt det er virkelig muligt at sammenligne afhængigheden af et socialt netværk med en fuldgyldig narkotikamisbrug.

Facebook og hjerne

For at forstå, hvordan dette sociale netværk påvirker den menneskelige hjerne, bad forskerne en gruppe studerende om at udfylde et spørgeskema, hvori symptomer på afhængighed af det sociale netværk blev præsenteret, svarende til dem, der også observeres hos stofmisbrugere. Derefter brugte forskerne MR til at scanne hjernen fra eksperimenterne, mens de scannede en serie billeder, hvoraf nogle tilhørte Facebook, og nogle var ikke. Studerende fik at vide, hvornår man trykker eller ikke trykker på en knap, når man ser på hvert af billederne. Og de mennesker, der scorede flere point i undersøgelsen, viste en langt højere responshastighed på billeder i forbindelse med Facebook. De klikte også på knappen meget hurtigere, da de så et trafikskilt svarende til det sociale netværkslogo.

Hvad betyder dette?

Som følge heraf viser det sig, at hvis du sidder i bilen med en sådan person, vil det reagere meget hurtigere på meddelelsen i telefonen fra det sociale netværk end til trafikskiltene, hvilket kan være farligt. Dette er magt Facebook. Folk, der er afhængige af det sociale netværk, var særligt aktive i amygdalaen, som er ansvarlig for impulsiv adfærd. Men i dette tilfælde er der i modsætning til stofmisbrugere ikke sådanne krænkelser i den præfrontale cortex - sandsynligvis fordi undersøgelsen involverede almindelige mennesker, og ikke dem, der virkelig er afhængige af Facebook.

Afhængighed af Facebook

Forudsigelsen for et socialt netværk er forårsaget af en kombination af biologiske, psykologiske og sociokulturelle faktorer. En undersøgelse foretaget af forskere viser imidlertid ikke, at folk, der er afhængige af Facebook, kan sættes på et skridt med ægte afhængige afhængige af for eksempel kokain eller heroin. Det er en afhængighed, at en person stadig kan kontrollere, om han har motivation til dette.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.