LovenSundhed og sikkerhed

Regler for sikker adfærd under ugunstige miljøforhold. resumé

For den nuværende udviklingstrin i det menneskelige samfund er de høje takster for den videnskabelige og teknologiske revolution karakteristisk. Men sammen med de skabte fordele gjorde fremskridt vores planet en forstyrrelse af den biologiske balance, hvilket medførte en nedgang i levestedets kvalitet for alle levende ting. En ugunstig økologisk situation påvirker individets egen sundhed. Det er trods alt ifølge eksperter, at forurening af vores miljø er andet, kun for den måde folk lever på.

Tegn på ugunstig økologi

Forureningen refererer til indtrængen i miljøet af nye agenser af en kemisk, fysisk, biologisk natur. Fremkomsten af en ugunstig økologisk situation opstår som regel som et resultat af den økonomiske aktivitet, som det menneskelige samfund udfører. Ved forekomsten af dette problem tale sådanne tegn:

  • Drastiske ændringer i klimatiske forhold
  • Ødelæggelse af planetens ozonlag mv.

Fremkomsten af alle disse situationer forværrer ikke kun den menneskelige tilstand, men truer også hans helbred. Hvad skal vores regler om adfærd være i en ugunstig økologisk situation? De beskrives kort i denne artikel.

Atmosfærisk forurening

Vores helbred afhænger stort set af, hvilken luft vi trækker vejret ind. Tilstanden for denne naturressource påvirker også livs- og planteverdenens vitale aktivitet. Desværre har menneskets aktive økonomiske aktivitet ført til, at atmosfæren på vores planet er forurenet af sådanne skadelige gasser som svovldioxid og carbonmonoxid, nitrogenoxider og kulbrinte dampe samt af metalsyrer og forskellige organiske og uorganiske støv.

Byer med en ugunstig økologisk situation lider af smog stående over industriområderne. I sin sky er der et stort indhold af forurenende stoffer. Svovlgas er en særlig fare for borgerne . At komme ind i menneskekroppen forårsager forskellige sygdomme i åndedrætssystemet, hvilket reducerer deres modstandsdygtighed mod andre skadelige urenheder (asbest, asfalt, jordstøv osv.).

Hjemluften kan også påvirke vores helbred negativt. Og dette bekræftes af videnskabelig forskning. Specialister i laboratorieforhold sammenlignede luften i byens gader og boliger. Resultatet var uventet. Det viser sig, at luften i vores rum er 4 til 6 gange mere forurenet end gadeluft og er 8-10 gange mere giftige end det er. Alt dette skyldes indflydelsen af linoleum, bly hvid, vaskepulvere, lak, maling, forskellige polymerer, møbler lavet med brug af syntetiske klæbemidler mv.

Reduktion af den negative virkning af forurenet luft

Reglerne om sikker adfærd i de negative miljøforhold, der hersker i vores bosættelser, anbefales til at begynde med først og fremmest at trække vejret gennem din næse. Faktum er, at slimhinden i dette åndedrætsorgan er dækket af et stort antal cilia, som som en børste absorberer det meste af det skadelige støv og frigiver det ikke i lungerne. Derudover skal du i hverdagen undgå de steder, hvor luften er særlig forurenet. Så man bør ikke engagere sig i rekreative løb i byens gader og gå på vejene til motorveje, præget af intensiv trafik af køretøjer. Dette gælder især i de tilfælde, hvor vinden blæser fra ruten. Hvad skal være den sikre adfærd i en ugunstig økologisk situation, hvis det bare er umuligt at ændre ruten? I dette tilfælde skal man lave overfladiske og overfladiske indåndinger.

Regler for sikker adfærd i en ugunstig økologisk miljø i et forurenet miljø bør ikke kun være kendt for byboere. De har også brug for landbefolkningen. I de dage, hvor agrokemisk behandling af marker udføres, behøver de ikke at gå ud igen. Døre og vinduer af huse i en sådan periode skal nødvendigvis lukkes.

Sikkerhed i et ugunstigt økologisk miljø bør overholdes i hverdagen. Så til reparation er det bedst at købe en maling, hvis sammensætning der ikke er nogen bly. Og som rengøringsmiddel er det mest hensigtsmæssigt at anvende kalcineret sodavand, borax eller traditionel vaskevaske.

Du bør også undgå at købe møbler, hvis det er lavet af pressede plader (EAF). Efter alt indeholder dette materiale formaldehyder, der er sundhedsskadelige. Hvad er sikkerhedsreglerne for en ugunstig miljømæssig situation, hvis sådanne plader allerede er installeret som vægpaneler, gulve osv.? Sådanne overflader skal være forseglet med et tætningsmiddel (naturlig tætningsmiddel). Dette vil betydeligt reducere de skadelige virkninger af formaldehyd.

Hvilke andre sikkerhedsforanstaltninger kan anvendes? I tilfælde af ugunstige miljøforhold i rummet skal det ofte ventileres. Bare husk på, at hvis der er en industrizone i nærheden af dit hus, så åbner du vinduet, du bør tage højde for blæserens retning. Hvis luftstrømmen kommer fra de områder, der forurenser atmosfæren, så er det bedre at afholde sig fra luften for nu. Det anbefales også at have et stort antal indendørs planter i huset.

Vandforurening

Menneskers sundhed afhænger ikke kun af luftens renhed. Det er ligeledes påvirket af kvaliteten af det anvendte vand. Ifølge statistikker forårsager forurening 80% af patologierne forbundet med dårlig økologi.

Hvorfor opstod dette problem? Faktum er, at der i dag udledes en stor mængde affald fra industrielle og indenlandske virksomheder såvel som fra agroindustrielle komplekser i vandlegemer. Det er denne sfære af menneskelig aktivitet, der i høj grad forgifter floder, hav og oceaner. De indeholder affald indeholdende alkali og olieprodukter, syrer og ammoniak, metalsalte og phenoler, syntetiske harpikser, svovlforbindelser mv.

Forskellige intestinale infektioner kan transporteres med forurenet vand. Særligt farligt er, at de kan forårsage massive sygdomme. Forurenet vand forårsager nogle gange mennesker at blive smittet med dyreparasitter (orme). Straks får menneskekroppen deres æg, som derefter bliver til voksne pinworms, whipworms, etc.

En alvorlig fare for vores helbred er i sig selv og den kemiske sammensætning af vand. Under forholdene for teknologisk forurening er et stort antal urenheder, der er usædvanlige for en naturlig væske, der forårsager forskellige patologier hos mennesker, ind i floder og søer. Sygdomme opstår i forbindelse med tilstedeværelsen af nitrater i vand. Disse stoffer fremkalder dannelsen af methemoglobin i blodet, hvilket forhindrer strømmen i kroppen af en normal oxidativ proces. Især lider af disse spædbørn, der forbereder mælkeblandinger på vand med øget nitratkoncentration.

Reduktion af den negative virkning af forurenet vand

Hvad er reglerne for sikker adfærd i en ugunstig økologisk situation, når så meget væske er så forurenet for vores krop? I dette tilfælde anbefaler eksperter at bruge kogt vand. Derefter bliver kroppen beskyttet mod at komme ind i det patogene mikrober, der forårsager dysenteri, kolera osv. Såvel som fra den overskydende mængde calciumsalte. Det skal huske på, at vandet kommer ind i vores hus fra vandforsyningssystemet, primært chlorinat. Nogle gange tages der desinfektionshyperdoser af dette desinfektionsmiddel. Som følge af klorering af vand forekommer farlige dioxiner i det, hvilket også kan skade vores helbred. Hvad skal der være sikkerhed for i en negativ miljøsituation i denne sag?

For at eliminere den negative virkning, skal vandet hældes i glas og holdes i tre timer. Først derefter bliver mad eller te sikkert, fordi det meste af kloren kommer ud af væsken i form af gas.

En anden måde at fjerne dioxiner og andre skadelige stoffer på er at bruge et filter. I denne anordning passerer vandet gennem det aktiverede kulstof og er helt rengjort.

Kvalitet af produkter

En stor indvirkning på menneskers sundhed har sin mad. Under de forhold, der hersker i den moderne verden, når skadelige stoffer forurener vand og atmosfærisk luft, samt den udbredte kemisering af jordbunden, falder kvaliteten af de produkter, vi spiser.

Så store doser pesticider og mineralske gødninger spredt på markerne for at bekæmpe sygdomspatogener og ukrudt fører til et øget indhold af nitrater i grøntsager og frugter. Kom i kroppen, kommer disse skadelige stoffer i kontakt med hæmoglobin. Som et resultat af denne forbindelse dannes megamoglobin. Naturligt hæmoglobin mister sine kvaliteter og mister evnen til at bære ilt i kroppen. Alt dette har en negativ indvirkning på personen. Han har oksygen sult, ledsaget af blå hud, forstørret milt og lever samt anuria. I de mest alvorlige tilfælde er endog et dødbringende resultat muligt.

Reduktion af de negative virkninger af forurenede produkter

Hvad er reglerne for sikker adfærd i en ugunstig økologisk indstilling, når vores mad kan blive en kilde til sygdom? Først og fremmest består de i en grundig vask af grøntsager og frugter, før de forbruges. Denne foranstaltning er enkel, men ret effektiv. Efter alt ophobes de fleste pesticider på overfladen af disse gaver af naturen.

Foranstaltninger, hvor det bliver muligt at sikre sikkerhed i en ugunstig økologisk situation, omfatter fjernelse af peeling fra grøntsager og frugter. Dette er især vigtigt, hvis du ikke kender de betingelser, hvorunder disse frugter blev dyrket. Det anbefales heller ikke at spise kartofler, der er bagt i skindene. I dette tilfælde opsamles en stor mængde nitrater under den. Til madlavning af grøntsager er det bedst at bruge madlavning. Koncentrationen af nitrater vil falde:

  • I kartofler - med 80%;
  • I kål og gulerødder - med 70%;
  • I sukkerroer - med 50%.

Det er værd at huske på, at blanchering, stewing og madlavning af grøntsager til dampning kun reducerer koncentrationen af nitrater i ringe grad.

Hvis du stræber efter at overholde adfærdsreglerne i en ugunstig økologisk indstilling og ønsker at maksimere elimineringen af nitrater fra grøntsager og frugter beregnet til mad, er det bedst at skære dem i små stykker inden madlavning. Dette vil gøre det muligt for skadelige stoffer at opløses hurtigere i vand. Det er også ønskeligt at suge rødderne. For at gøre dette hældes de to eller tre gange med varmt vand og holdes i det i 5 til 10 minutter.

Påvirkningen af støj

Østrigske eksperter fandt, at befolkningen i små byer, der adskiller sig i deres stilhed, lever 10-12 år længere end folk i storbyen. Dette afspejles i fraværet af en sådan negativ faktor som støj. Dens indikator er af største vigtighed, der er fastlagt af sanitære normer, der er fastlagt i lovgivningen. På dagtimerne i et boligområde bør støj derfor ikke overstige 60 dB. Om natten reduceres denne tal til 40 dB. Den højeste værdi af støj, som ikke kan forårsage negative konsekvenser for en person, er 100 dB. Men på de travle gader i byen er denne figur meget større. Det når ofte en værdi på 120-125 dB. Og dette problem forårsager også bekymring blandt miljøforkæmpere. Trods alt er støjniveauet i de store russiske byer steget næsten femtenfold de sidste ti år alene. Det består af røvle af fly og brøl af byggematerialer, banke på hjul på jernbanen og så videre.

Støj har en negativ indvirkning på menneskers sundhed. Desuden hæmmer det ikke bare hørelsen, men hæver også blodtrykket, forårsager patologier i hjertet og blodårene, hæmmer mental aktivitet og forårsager også irritabilitet og for tidlig træthed.

Reduktion af støjens negative påvirkning

Hvad er reglerne for adfærd i en ugunstig økologisk situation, når en person er omgivet af irriterende høje lyde? I produktionen for at eliminere støj får arbejdere specielle hovedtelefoner. De absorberer lyd og giver dig mulighed for at opretholde en persons høj ydeevne i lang tid.

Hvad skal adfærd være i tilfælde af ugunstige miljøforhold i hverdagen? Hvis kilden til kraftige lyde er placeret i den næste lejlighed, skal vægge og loft i deres rum være færdige med noget støjabsorberende materiale. Det kan være almindeligt skum.

Hvis dit hus er på en travl gade, skal du ikke åbne vinduet i rushtiden. Også, brug ikke meget tid foran tv-skærmen og tænd alt radioudstyr.

konklusion

Vores planet er på randen af en økologisk krise. Og for at forhindre en katastrofe, søger menneskeheden måder at redde Jorden til fremtidige generationer. Vi tror alle på sindets sejr. Men man bør ikke forblive kun en ekstern observatør. Hvert af os bør tage sig af miljøet og vores sundhed, gennemføre adfærdskodekserne i en ugunstig økologisk situation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.