Hjem og familieHusdyr tilladt

Hvad spiser marsvinet? Hvad er bedre at fodre marsvin?

Du har sikkert set en marsvin mindst en gang. Mange mennesker holdt endda denne væsen i deres hænder. Marsvin er meget søde og sjove gnavere, hvilket gør sjove lyde. Du kan købe dem på dyremarkedet eller i dyrebutikken. Derudover er der særlige planteskoler, hvor sådanne gnavere opdrættes. Der er ikke meget mange af dem nu. Hvis vi taler om dem, der er i Rusland, er et levende eksempel forsøget på marsvin "Fili".

Spise marsvin derhjemme

Hvis du var fascineret af dette smukke lille dyr og besluttede at starte det hjemme, så skal du først tænke om, hvad du vil fodre det. Vi vil tale om dette i vores artikel. Marsvin er et plantelevende gnaver. Alle ved, at vegetabilsk mad er grov og malopitutive. Af denne grund skal dyrene spise meget for at sikre sig de nødvendige stoffer. Hvis sådanne gnavere lever i naturen, så spiser de en stor mængde vegetation (frisk). Disse dyr spiser næsten altid uden at vide, at der er sådanne ting som middag, morgenmad og frokost. Fødevarer i tarmene i dyret i små portioner bør ankomme næsten kontinuerligt. Dette er den eneste måde at sikre den bedste forarbejdning af rå mad ved dit kæledyrs krop.

Så hvad spiser marsvinet? Vi fandt ud af at grønne. Der er meget ascorbinsyre i den. På grund af mangel på C-vitamin kan et dyr have sundhedsmæssige problemer. Alt fordi ascorbinsyre opretholder den normale tilstand af væggene i blodkarrene. C-vitamin er også nødvendigt for et fuldt udviklet immunforsvar.

En god kilde til ascorbinsyre er spire havre og grønt græs. På dagen har gnaveret ca. 20 mg vitamin C. I løbet af svangerskabsperioden vil der blive krævet lidt mere askorbinsyre - ca. 30 milligram pr. Dag.

Denne mikroelement er også indeholdt i salat, dogrose, sød peber og naturligvis i friske grønt. I gnagere med drikkevand kan du tilføje C-vitamin til 5 mg (du kan købe det hos en dyrehandel eller et veterinær apotek). Derudover sælges ampuller og ascorbinsyre (du kan købe selv i et almindeligt apotek). Du kan også bruge special vitaminiseret mad og fodring til gnavere.

Men tilbage til vores hovedemne. Hvad spiser marsvinet? Hendes kost er ret varieret. Alt foder kan opdeles i flere underarter: grov, koncentreret og saftigt.

Grov mad

Dette udtryk betyder hø og kviste. De indeholder en meget lille mængde fugt, men meget fiber. Denne type mad er uerstattelig. Det er nødvendigt for gnaveren at male tænderne og også for at forbedre peristaltikken og opretholde en levedygtig tilstand af celluloseforarbejdende mikroflora i tarmen. Som du ved, har cellulose en absorptionsvirkning. Det, som en magnet, "tiltrækker" giftige stoffer til sig selv og bærer dem væk og således renser tarmene.

I den henseende skal i dit lille kæledyrs bur altid være hø. En anden fordel ved dette produkt er, at det ødelægger meget langsomt.

Hvad er bedre at fodre marsvin? Juicy foder, det vil sige grønne og grøntsager. Denne type mad i kosten skal være mange kæledyr. Lad os tale om det mere detaljeret.

Grønt foder

Så, denne mad skal indtages marsvin. Fødevarer bør diversificeres så meget som muligt. Derfor kan marsvin fås kløver rød, eng græs, plantain, yarrow. Bemærk, at den grønne skal vælges omhyggeligt, fordi nogle planter kan være skadelige for gnaveren.

grøntsager

Hvad spiser marsvinet foruden grovfoder og friske urter? Naturligvis grøntsager (persille, broccoli, kinesisk kål osv.). Lad os tale mere om dette emne. Som vi allerede har fundet ud af, spiser marsvin salat og alle dets sorter. Denne mad skal være frisk, da bladene ødelægger om et par timer.

En anden marsvin nyder at spise persille. Den indeholder en masse magnesium, kalium, fosfor og vitaminer. Det værdsættes at have antiseptiske egenskaber. Tilbyde dit kæledyr og dild. Den indeholder jern, kalium og caroten. Dill reducerer dannelsen af gasser i tarmen. Det er rigtigt, at disse greens ikke skal gives i store mængder, da det indeholder mange æteriske olier.

Agurker er genstand for adoring marsvin. Juice af agurker har en svag anti-inflammatorisk virkning. En anden fordel ved denne grøntsag er dens indhold af lavt kalorieindhold. Det er nyttigt at give de gnavere, der har brug for at tabe sig. Men fodret kun de unge marsvin kun agurker, selvom de er meget glad for dem. En voksende krop bør trods alt have en tilstrækkelig ernæring.

Mesteren for indholdet af askorbinsyre er sød peber. Derudover indeholder den en stor mængde caroten. Peberfrugter skal fodres med skiver, men selvfølgelig uden frø.

Et andet nyttigt produkt til marsvin er gulerødder. Det indeholder mange vitaminer, caroten, glucose og sporstoffer.

Tomater skal også komme ind i gnavere menuen. De indeholder caroten og vitamin C. Det er nødvendigt at give kæledyret kun modent frugt. Grønne tomater kan ikke tilbydes gnavere, da de indeholder solanin (et giftigt stof). Når den modnes, falder den sammen.

Kål er en sund grøntsag, men at give den står med forsigtighed. Den indeholder en masse sukker, protein og vitaminer samt organisk svovl. Sandt nok kan kål forårsage stærk dannelse af gas. Gnaveret bør kun gives de øverste blade af kål (helst hvidhovedet). Selv om du er ny på indholdet af sådanne dyr, er det bedre ikke at forkæle dit kæledyr med et sådant produkt. Det er bedst at give ham en lille broccoli, det er ikke så farligt.

Melonplanter

Hvad føder på marsvin, ud over alle ovenstående? Meloner (græskar, meloner, vandmeloner osv.), Som indeholder mange vitaminer, caroten. De bør gives til gnaver skiver med huden. Især nyttigt for disse dyr zucchini og græskar. De tjener som kostføde. Græskar frø er en forebyggende mod orme. Derudover indeholder de mange vitaminer, sporstoffer. Derudover er de en glimrende kilde til zink. Dette element er nødvendigt for at forebygge hudsygdomme, idet huden opretholdes i god stand.

Hvad mere vil marsvinet nyde?

Ernæring af gnavere skal afbalanceres. Derfor bør deres kost omfatte frugt og bær. For eksempel er rowan nyttigt. Den indeholder meget ascorbinsyre, caroten og vitamin P. Det sidste element øger styrken af karrene.

Pærer og æbler indeholder pektiner, karoten og en masse sukker. Derudover spiser marsviner ivrigt forskellige bær, appelsiner og bananer.

koncentrater

Dette er en foder med højt kalorieindhold. De indeholder en masse protein og kulhydrater. Til denne gruppe af feeds omfatter korn, bønner og frø. Også i denne kategori er færdige måltider. Især gode produkter er baseret på urtemel. Voksne dyr skal gives omkring 20 gram pr. Dag. Pleje og gravide kvinder, såvel som unge mennesker har brug for mere (ca. 40 gram).

Feeding teknologi og forholdsregler

Hvordan korrekt at fodre marsvin? Det er bedst at give koncentrater om morgenen og om natten. Et saftigt foder sætter i et bur, når du er hjemme, så resten af denne mad efter et måltid kan fjernes. Altid i et bur skal gnaveret have hø og også en mineral-saltsten.

Bemærk, at marsvin ikke tåler sult. En gnaver, der nægter mad af en eller anden grund, kan udvikle dehydrering og udmattelse. Hvis du opdager, at kæledyret har mistet sin appetit, tøv ikke med det og straks konsultere en læge.

Marsvin har en vane at konstant tygge noget. Det kan gøre en disservice til dem. Trods alt kan rigeligt forbrug af koncentreret foder og stillesiddende livsstil føre til udvikling af fedme. En sådan patologi forekommer desværre meget ofte hos hjemmedyr. Har du bemærket, at dit kæledyr blev genoprettet? Tag straks foranstaltninger for at tabe sig. Trods alt taber overvægtige dyr evnen til at reproducere, såvel som deres immunitet falder.

Rådet for ejere af gnavere

For at lave den rigtige diæt af marsvin bør først og fremmest veterinærernes anbefalinger tages i betragtning. Tværtimod er hver gnaver speciel, og det er muligt, at dit kæledyr vil have brug for flere grønne grøntsager, eller omvendt skal nogle fødevarer fjernes, da kæledyret har vundet vægt.

En lille konklusion

I dag forsøgte vi at finde ud af, hvad marsvinene spiser. Nyttig mad til gnaver er plantefoder, især forskellige grønne. Vælg omhyggeligt mad til dette dyr, kun da vil det være en god tid. Husk at den rette ernæring af marsvin er garantien for hendes helbred.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.