FormationVidenskab

Southern Crown - en konstellation af den sydlige halvkugle himlen

I den sydlige halvkugle nær Skytten og Skorpionen, er det placeret ganske lille konstellation - Syd Crown. Det interessante er den konstellation, hvorfor er det så hedder? Og hvor langt det er fra stjernebilledet Corona Borealis? I denne artikel vil du finde svar på alle disse interessante spørgsmål.

Oprindelse af navnet på den konstellation sydlige Crown

Hele vores luftrum spækket med millioner af stjerner, forskellige i lysstyrke og størrelse. Mange af dem er stadig astronomer i oldtiden har tilsluttet i stjernebilledet, for at gøre det lettere at navigere.

Om natten kan himlen ses to "krone", som hver især er opkaldt efter den halvkugle, hvor den er synlig. Constellation i sydlige halvkugle kaldes Crown of South, i nord - nordlige Crown.

Constellation South Crown var en af de 48 konstellationer af det første, der i sin astronomiske katalog mere i det andet århundrede har Klavdiy Ptolemey. Tidligere denne konstellation kaldet Wheel of Ixion, Prometheus, Skib, Uraniks. Det moderne navn var dukket op takket være den polske astronom Yanu Geveliyu.

Oprindelsen af navnet er ikke relateret til nogen bestemt myte, der er kun spekulation på dette tidspunkt. Ifølge én version, arrangementet af stjerner i stjernebilledet symboliserer en krans på hovedet af kentaur Chiron - klog og god lærer af den græske mytologi helte. Ifølge en anden version, guden Dionysos tildelt digterinde Corinna krone til ære for sejren over konkurrencen Pindar af Theben, hvorefter en guldkrone udødeliggjort i himlen som en konstellation. Den tredje legende siger, at en krone sat i himlen efter Dionysos udgivet sin egen mor fra Hades. Ofte denne legende tilskrive den konstellation nordlige krone.

Mange forskere mener, at den konstellation dens navn stammer fra ligheden med den konstellation nordlige krone.

Sådan finder Syd krone i himlen

Denne konstellation i den sydlige himmel halvkugle temmelig kedeligt, men det kan ses, hvis du ønsker det. I de sydlige Crown 40 stjerner, 20 af dem er synlige for det blotte øje. Juli og august - det bedste tidspunkt for observation. Især god konstellation kan ses på en breddegrad på 44 grader. I den sydlige del af Rusland set det helt, i de centrale områder - delvist.

Den nemmeste måde at finde den sydlige Crown i horisonten, baseret på stjernebilledet Skytten. Først skal du finde Kaus Australis - den klareste stjerne af Skytten. I den sydøstlige del af Kaus Australis i en bue form og vil være South Crown. I den sydlige del af kronen er konstellationen Altar og Telescope, og mod vest er Scorpio.

Stjerner i den sydlige del af Crown

Alfekka Meridian er alfa af konstellationen, betyder det, at det er den klareste stjerne i den sydlige Crown. Selv de klareste stjerner i den konstellation ikke overstiger 5 m af tilsyneladende størrelsesklasse. Alfekka er en blå gigant. Det er 2,5 gange større end Solen og ligger i en afstand af 130 lysår væk. Det er den eneste stjerne med et navn i denne konstellation.

anden klareste stjerne er meget ud over de første (ca. 500 lysår fra Solen). Det er en orange gigant, der er 43 gange større end vores stjerne. Den tredjestørste stjerne (gamma) er en binær stjerne.

I det sydlige Crown er en sky af plads støv strækning otte lysår, og kuglehob NGC 6541 i en afstand på 15.000 lysår, som blev åbnet i det XIX århundrede.

Andre poster, der kan interessere astronomerne - en stjernetåge. I denne konstellation kan ses i tre dele, alle af dem er blå. NGC 6729 har emitterende og reflekterende egenskaber.

konklusion

Constellation på den sydlige halvkugle, ganske lidt ligesom stjernebilledet Corona Borealis. Selv om dens navn sandsynligvis er forpligtet til nord "navnebror", denne konstellation har en masse funktioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.