Hjem og familieHusdyr tilladt

Hvordan overføres orm i katte til mennesker? Forebyggelse af infektion og behandling af orme hos katte

Mærkeligt som det er, er orme overalt: i et tæt grønt græs på en græsplæne, i et blomsterbed, på våd jord og varmt sand, i flod og søvand og endda i luften. De er også i mad: kød, fisk, på overfladen af frugt og grøntsager. Det er ikke overraskende, at orme lever i kæledyrs kæledyr, selv dem, der ikke går ud på gaderne, lever velplejede og fodrer med industrielt foder eller varmebehandlet.

Hvad kan vi da forvente af hjemløse katte, der plejer at gå, hvor de kan lide? Endnu skræmmende at forestille sig! Det er trist, men mange parasiterende orme i katte overføres til mennesker. Særligt farlige arter, der kommer ind i menneskekroppen, når til sidst flere meter lang, spiser det lettere fra indersiden og ødelægger de indre organer! For at undgå en sådan frygtelig udsigt, skal du vide, hvordan du trækker ormerne ud af katten og renser kroppen. Og vigtigst af alt må du lære at beskytte dig selv mod disse parasitter.

Typer af orme hos katte

For at besvare spørgsmålet om, hvorvidt din kat er bærer af orme, skal du kende typen af orme hos katte og symptomerne på beslægtede sygdomme. Selvom dit kæledyr stadig er en lille killing, der aldrig er kommet hjem, angiver dette ikke hans "sterilitet", fordi han kunne blive smittet med orme fra kattemoren.

Tegn på tilstedeværelsen af helminths i en kat kan udtages og mærkbar, såsom hoste, opkastning eller kronisk diarré. Og de kan f.eks. Være svage udtryk som apati og sløvhed. Under alle omstændigheder er symptomatologien relateret til den vitalitet af det parasitære helminth, som er skadeligt for dyret .

Ofte er killinger og voksne fluffy kæledyr påvirket af følgende typer orme med manifestationen af de tilsvarende tegn: runde og bændelorm, flukes. Denne opdeling forklares af forskellen i form, størrelse, kostvaner og måder at reproducere. Vi vil lære dem bedre at kende.

rundorm

Ascarider tilhører rundorm. Disse er de mest almindelige typer af orme hos katte. Hvide eller brune parasitter vokser til 10 centimeter i længden, og i udseende ligner tynd spaghetti med spidser. Helminths af denne art kan let registreres i afføring eller opkastning af en kat.

Hvis killinger er inficeret med runde orme, så kan det udadtil bestemmes af hyper-appetit og en unaturlig tyk mave. Nogle manifestationer af sygdommen hos et voksent dyr kan også diagnosticeres. Disse omfatter: kronisk diarré, opkastning, dårlig appetit, sløvhed og nedsat aktivitet.

Farligt er, at runde orme i katte overføres til folk ganske let. Dette kan ske, hvis katten slog sin uld, ramt af helminthæg, og så kyssede du og strøg den (og det gøres af næsten alle elskende ejere), fandt det ikke nødvendigt at vaske dine hænder igen.

Hookworms er runde orme, der lever i tarmene af dyret. Larver og voksne parasitter fodrer på blod, trænger gennem kroppen gennem huden. De går ind i spiserøret gennem mundhulen. Manifestationer er: konstant tørst, opkastning, diarré med blodig udledning, gøende hoste, tab af appetit og sløvhed.

Nematoder (pinworms)

Nematoder er også en almindelig type orm hos katte. Disse parasitter fodrer med stofferne opløst i dyrets blod og kan forårsage anæmi. Nederlaget for dyrets organisme ved nematoder forårsager en dødelig sygdom og er særlig farlig for små killinger. Hos voksne katte kan immunitet mod parasitter udvikles, og der kan ikke forekomme indlysende symptomer på infektion.

Symptomer på at parasitere denne type orm i hjemmekatte kan være: blodige blodpropper i afføringen, diarré og tilhørende abdominale smerter. Disse orme i katte overføres til en person oralt.

Toxocara

Lange runde orme kan nå 4-18 centimeter. Levestedet og samtidig de organer, de påvirker, er spiserøret, galdeblæren, lever og tarm af det fattige dyr.

Infektion forekommer i utero eller gennem mundhulen. Efter sygdom har katte lider af kraftig udmattelse, ledsaget af opkastning, kronisk diarré og mangel på sund appetit. Toksokary i en lille kattens organer vokser og formineres så hurtigt, at de endda kan føre til brud i tyndtarmen.

Bælte (flade) orme

Agurk Mandarin

Kæder giver fremragende rod i kattens krop og føles lige så behageligt i en person. En voksen bånd parasit i et dyr kan nå 30 centimeter, og i værtsens krop - op til en og en halv meter! Dækker sig i tarmens vægge, graver han ind i sine skarpe kroge, spiser på bekostning af kroppen og alvorligt beskadiger slimhinden.

Transportørerne er almindelige lopper og tåger, som sluges af dyret selv under hygiejneprocedurer. Tegn på tilstedeværelse er mere ubehagelige: Læselighed, irritabilitet, smerte og rygning i maven, apati, opkastning og kronisk diarré, søvnløshed.

Bredt bånd

En ægte kæmpe blandt orme-parasitter! Hvis den i en lille kattes krop kan vokse til 150 centimeter, så udvikler det i et menneskeligt bredt bånd op til tolv meter! Dette er en meget farlig orm, som katten kan "krog" på fra at indtage rå flodfisk eller ved et uheld indtage små ferskvands krebsdyr. Tegnene på sygdommen er nøjagtigt de samme som når de er smittet med kædeorm.

cestoder

Små parasitter omkring 5 millimeter i længden har en flad krop og et hoved, hvorpå chitinøse kroge eller stærke suge er placeret. Taurus er betinget opdelt i adskillige segmenter, inden for hvilke er i modningen af æggene af ormene. Hvordan man ser ud som orme i katte, kan du se det næste billede. De kan være i tarmens tarm, når de spiser mus, hamstere, rotter.

Cestoder bærer en fare ikke kun for katte, men også for mennesker. Det er interessant, at kæledyr sikkert kan bære disse orme i årevis uden negative tegn. Men når ormene kommer ind i værtsens krop, indeholder de en dødelig trussel. For en person har sygdommen en alvorlig langsom kurs og er meget vanskelig at diagnosticere. Det medfører en onkologi af leveren, metastasering til hjernen, lungerne og andre vitale organer. Derfor er det så vigtigt at udføre forebyggende behandling af katten fra orme i tide.

ikter

Flatworms-flukes er forfærdelige skadedyr, der ødelægger dyrets og menneskets indre organer. De vokser fra en millimeter til en og en halv meter, og meget hurtigt formere sig, adhering til væggene i forskellige organer. Med stigningen kan du se, at de er udstyret med "toothy" suckers, placeret i flere rækker.

Disse orme i katte overføres til mennesker, ligesom mange andre typer af parasitter. De bosætter sig i indre organer og ødelægger dem langsomt: lever, tarm, blære, lunger. Kan også påvirke ikke-standardiserede organer, såsom konjunktival sac eller Eustachian tube. Hvis du spiser krebs og dårligt stegt fisk, så er risikoen god til at afhente orm-flukes. En kat kan blive smittet ved at spise rå ferskvandsfisk.

Den hepatiske trematode, der dømmer efter navnet, sætter sig i leverenes væv og gradvist eroderer den. Små individer beskadiger bugspytkirtlen og galdeblæren. Lyse symptomer kan være: tab af appetit, muskel svaghed, smertefuld mave, opkastning og diarré markeret gul, feber. I avancerede tilfælde vil kun langvarig omfattende behandling spare.

Pulmonale orme kan påvirke kattens krop, som spiste ferskvandsskald, krebsdyr eller drak flodvand. Navnet blev givet til parasitter for den kendsgerning, at de mindste orme, der ikke når en centimeter, med deres parasitære livsvigtige aktivitet fremkalde dannelsen af cyster i lungerne og gradvist ødelægger dem. Karakteristiske symptomer på sygdommen: alvorlig hoste, brystpusten, feber, feber, svag appetit. Og disse orme i katte overføres til en person, så behandling af et kæledyr er obligatorisk.

Generel symptomatologi af orminfektion

Hvis du ikke doven regelmæssigt for at forhindre den helminthiske invasion, skal du konstant overvåge dit kæledyr, selv det syge dyr vil ikke vise tegn på sygdommen, da ormer i husdyr ikke har tid til at formere sig i store mængder. Hvis vi forsømmer medicinske foranstaltninger, kan vi indrømme dyrets hurtigt fremskredende nederlag med orme, og ofte endda flere arter. Nogle gange fører det til dyrets død.

Kendte fælles tegn på helminthiske læsioner er: kedeligt og faldende hår, øjets konjunktivitis, vekslende forstoppelse og diarré, letargi, tæt mave, uspecifik lugt fra mundhulen. Sygdommen påvirker klart dyrets appetit: nogle katte begynder at spise meget, men det går ikke godt med det; Nogle andre kæledyr nægter at spise, og vælger kun deres yndlings godbidder.

Hvordan kan du få orme?

Lad os opsummere, hvorfra alle de samme orme er taget fra en huskat. For det første spiser det rovdyr (fugle, gnavere) sammen med æg af parasitter. Selv at fange en bille eller en flue, kan dyret blive smittet med nogen helminths.

For det andet slukker katten æg af helminths sammen med rå kød, rå ferskvandsfisk, flodvand, så kæledyr skal beskyttes mod en sådan kost. For det tredje overføres de fleste orme gennem fæces. For det fjerde, da katten slickede, sluger den æg af parasitære orme og klæber til pelsen og benene selv hjemme, fordi folk bringer parasitter ind i huset på deres sko og tøj. En person kan få helminths fra en kat oftere gennem spyt og afføring.

Hvad er farlige orme til katte og mennesker

Vi kan antage, at hvilke orme i katte, sådanne parasitter overføres til værten. Faren for orme, der har slået sig ned i kroppen, er, at de aktivt fodrer med blod, lymfe, væv fra forskellige indre organer, hvilket fører til den uundgåelige udtømning af de syges livskraft.

Eventuelle parasitære orme forgifter dyrs krop og en person med giftige stoffer, som er en konsekvens af deres livsvigtige aktivitet og død. Nedbrydningsprodukter fører også til allergiske reaktioner og alvorlig forgiftning. Desuden suger og fastgørelses kroge parasitter skade organer, provokerende vaskulære rupturer og nekrose.

Udseendet af sådanne symptomer på helminthisk invasion, som forstoppelse og oppustethed, kan indikere intestinal obstruktion. Hvis læsionen opstår i en kat, kan den dø, fordi et stort antal orme dækker tarmens tarm i et fattigt dyr, og det kan ikke tømme det naturligt. Og det er ikke alle grundene til, at ormene i en kat er så farlige; Behandling under alle omstændigheder bør være øjeblikkelig.

Behandling med en dyrlæge

Behandling af orme hos katte bør ledes af en dyrlæge. Det kan ikke udføres uafhængigt. På trods af at der ved salg er specielle midler til orme til katte, der kan være ret effektive, kan de samtidig forårsage yderligere fordøjelsesforstyrrelser i dyret, og ikke frigøre katten helt fra ormene.

Før du forsøger at redde dyret fra helminths, er det nødvendigt at konsultere dyrlægen for ikke at skade kæledyret og hurtigt helbrede de parasitære orme. Efterhånden kender du ikke engang den korrekte diagnose, hvilke orme ligner hos katte - hvad man skal sige om stoffer. Og situationen er ret farlig, fordi hvis der er for mange store individer der dør, nedbrydes, kan dyret dø.

Kun en specialist kan afgøre, om de identificerede symptomer er forbundet med helminth infektion, eller årsagen er anderledes. Dyrlægen vil lære at trække ormene ud af en kat uden at skade det. Kompleks behandling med specielle præparater vil blive ordineret, hvilket vil medvirke til at rense kroppen med forgiftning samt antihistaminer. Dette er ikke gjort til "måske", men kun efter en laboratorieundersøgelse af afføring. Retsmidler til orme til katte kan ikke altid være passende for en bestemt situation, da de indeholder en vis mængde aktive stoffer.

Behandling af en kat fra orme derhjemme

Hvis du er sikker på, at der er orme i en kat, skal behandlingen stadig foreskrives af en dyrlæge, og du skal nøje følge alle hans instruktioner. Det er for vigtigt at have den korrekte diagnose, og selvfølgelig vil det være selvstændigt at give den foreskrevne behandling og profylaktiske lægemidler til dit kæledyr.

Der var tragiske tilfælde, da eleverne efter at have læst de forkerte oplysninger om måderne til bekæmpelse af helminths hos katte, fodrede ejerne med det syge dyr, og de døde af forgiftning. For eksempel er nogle retsmidler til orme til katte effektive til bekæmpelse af bændelorm og andre med runde orme.

Tips til bekæmpelse af orme

Forberedelser til bekæmpelse af parasitter er effektive og har næsten ingen bivirkninger: Fenasal, Dirofen, Fenalidon, Prazikvantel, Cetovex, Pirantel. Før brug skal du omhyggeligt læse annotationen for at undgå overdosering. Et par tips om "ormhul":

  • Efter indtagelse af medicinen skal katten gives 1-2 tabletter aktivt kul;
  • Følg kattens krukke - efter at have taget stoffet skal dyret tømme tarmene, så der ikke er nogen forgiftning.

Beskyttelse og forebyggelse

Absolut at beskytte et kæledyr fra helminths er uvirkeligt. Men du kan stoppe deres reproduktion, mens du bevarer deres helbred, fordi orme i katte overføres til mennesker. Hjemmekatte en gang hver 4. måned, og gaden en gang hver 3. måned giver komplekse medicin. Glystovanie voksne dyr må ikke senere end 2 uger før vaccination. Effektive fra orme til katte er dråber "Profender", som anvendes til forkølere. Du kan også bruge præparaterne "Kanikvantel", "Prazitsid", "Drontal" og andre.

Det er nødvendigt at overholde hygiejneforanstaltninger: Efter tømning af kæledyret i huskrukken, fjern afføringen med det samme. Efter rengøring skal potten vaske dine hænder. Derudover er det ønskeligt at udelukke fra katte, ost, råkød eller fisk.

Kærlig herre er altid ked af det, hvis hans kæledyr er syg, fordi han behandler ham som sit barn. Derfor bør man altid forsøge at forhindre en ubehagelig og farlig situation og overvåge kattenes sundhed og opførsel, og ikke glemme periodisk forebyggelse. Hvis du ikke vil være doven, vil dit kæledyr altid være sundt!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.