HjemlighedGør det selv

Hvad og hvordan man lader sølv derhjemme?

Sølv er et ædle og ædelmetal, der anvendes til forskellige formål, herunder fremstilling af smykker. For eksempel er kæden af det et attraktivt og klassisk produkt, der kan bæres som et armbånd eller halskæde. Sandt nok, på trods af sølvstyrken kan smykker fremstillet af dette metal være skør nok og endda bryde. Men mange af dem er nemme at genoprette, det vigtigste er at vide, hvordan man lader sølv derhjemme.

Funktioner af teknologien til at indgå i metalprodukter

For at binde dem sammen, brug et mere lavmeltende metal. Loddemetoden kan variere afhængigt af de forhold, hvor produktet skal anvendes, og på den type metaller, der skal smeltes. For eksempel udføres reparation af smykker og fastgørelse af printplader i elektronik på forskellige måder. Imidlertid er mange mennesker mere interesserede i, hvordan man lader sølv derhjemme.

Valg af materiale til tilslutning af metalprodukter

Lodde til lodning sølv kan købes hos enhver hardware butik. Det er bedre at give fortrinsret til ildfaste stoffer, hvis smeltepunkt ikke er mindre end 240 ° C. I dette tilfælde er det ønskeligt at anvende en specialiseret loddepasta eller legeringer med PSR-2-mærkning.

Loddemetal til tilslutning af sølvprodukter kan laves af dig selv. Det skal indeholde følgende metaller:

  • Zink 30%;
  • Kobber 25%;
  • Sølv 45%.

Smelt disse komponenter i en muffeovn med flux. Den resulterende blanding skal hældes på et substrat og føres derefter gennem en rullemaskine til dannelse af plader med en tykkelse på ca. 0,5 mm.

For at skabe permanente samlinger af dele gælder strimler med en bredde på ca. 1-3 mm. Fra dem skærer stykker af den nødvendige længde. Under lodning er luft fastgjort til sædet, der skal fastgøres. For at forhindre oxidation og andre negative reaktioner skal man anvende flux (kolofoni). Ved opvarmning er loddet fordelt moderat over metallet, isolering af svejsepladsen.

Sådan loddes sølv med loddejern?

Før du lader sølv derhjemme, skal du forberede en forstrømning og loddemetal. Ofte anvendes 60% tin og 40% bly, når de tilsluttes komponenterne, der indeholder sølv. Dette loddemetal begynder at smelte ved en temperatur på 180 ° C.

Men inden man går videre til lodning af sølv, er det nødvendigt at rengøre artiklens fly og fjerne film af oxider, der optrådte med tiden. I en sådan situation giver loddet en intern fusion med sølv.

Loddeområdet af sølvproduktet skal opvarmes godt for at overstige smeltepunktet for metallerne for forbindelsen ved anvendelse af et kraftigt loddejern. Derudover anbefales det at isolere det fra iltluftens virkning. Den flux, der skaber en beskyttende film over samlingen af komponentdelene, vil hjælpe med til at opnå det bedste resultat. Kolofoni under smeltning af loddet fordeles jævnt over metalplanet.

Brug et loddejern til at tilslutte smykker fra sølv er nødvendigt, når du bruger høj temperatur loddemetal, hvilket falder sammen med nedbrydning af metalen.

Tilslutning af sølvprodukter med gasbrænder

Før du lærer at lette sølv med en kassettebrænder, skal du passe på tilstedeværelsen af en ventilator for at ventilere rummet før du starter arbejdet. For at reducere mængden af røg, der genereres under lodningsprocessen, er det ikke bare nødvendigt at tænde for denne enhed, men også for at åbne vinduerne. Under tilslutning af metalpynt er det vigtigt at holde stærke stråler væk fra arbejdspladsen, ellers kan køleproceduren føre til lodningsproblemer.

Før du lader sølv hjemme med en gasbrænder, skal du have en beholder med vand for at skylle produkterne efter fastgørelsen. Og metaldele skal passe helt ind i dem.

At lodde sølv ornamenter er bedre end en brænder med en flad spids, da en spids vil hurtigt fjerne varmen. Processen med at forbinde et metal kræver følgende trin:

  • Først og fremmest skal loddematerialer placeres på en ildfast overflade. Det vigtigste er at sikre en stiv fiksering af dele i forhold til hinanden. Til dette kan du bruge nichrometråd og klemmer.
  • Derefter rengøres overfladen af metalprodukter af oxidfilm og dækkes af et tyndt flammelag.
  • Herefter begynder de lodningsprocessen. På svejsestedet er det nødvendigt at placere en lille smule lodde. Brænderen skal bringes til siden af delen, forsigtigt opvarme forbindelsesområdet.
  • For at udfylde revnerne skal du bruge loddet med en lille mængde sølv. Men for en mere solid forbindelse, tværtimod er det bedre at bruge loddet med en stor inddragelse af sølv.
  • Derefter udføres efterbehandlingen. Produkterne skal rengøres grundigt fra fluxen, og overskydende loddet skal fjernes med en nagfil eller nazhdachkoy. Overfladen af sølvproduktet forbliver kun dækket af en syreopløsning til afklaring og fortykning.

Sådan loddes sølv med tin?

Lodning af sølv smykker udføres sjældent ved lodning af tin, da deres reparation i fremtiden kan føre til triste konsekvenser. For eksempel, når en juveler ikke ved, at produktet tidligere var fastgjort med dette metal, kan han bruge den sædvanlige høj temperatur lodde til sin lodning. Disse handlinger vil føre til, at det simpelthen vil brænde.

Et par anbefalinger

Brug ikke for meget loddet for at undgå klumper. Hvis de stadig er dannet, skal de rengøres med en sømfil. Når der spildes sur opløsning på tøj eller hud, skal du straks skylle disse steder med rigeligt koldt vand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.