FormationVidenskab

Smeltepunkt metaller

Smeltning af metallet - er en specifik termodynamisk proces, hvori metallet krystalgitteret ødelægges og det skifter fra fast fase til væske.

metal smeltetemperatur - temperaturen af den opvarmede metalkomponent, som starter efter at have nået faseovergangen (smeltning). Selve processen krystallisation og revers uadskilleligt forbundet med den. For at smelte metal? det skal opvarmes ved anvendelse af en ekstern varmekilde til smeltetemperaturen, og derefter fortsætte med at levere varme til at overvinde faseovergangen energi. Det faktum, at metallet smeltetemperaturen selv angiver den temperatur, ved hvilken materialet vil være i fase ligevægt ved grænsefladen mellem en væske og et fast stof. Ved denne temperatur kan det rene metal eksistere samtidigt både i fast og i flydende tilstand. Til udførelse af smelteprocessen, er det nødvendigt at overophede metallet er lidt større end ligevægtstemperaturen at tilvejebringe en positiv termodynamisk potentiale. Giv en slags skub i processen.

metal smeltetemperatur er konstant kun for rene stoffer. Tilstedeværelsen af urenheder vil forskyde ligevægten potentiale i den ene eller anden retning. Dette skyldes metalurenhederne med en anden krystalgitterdimensioner former, og interaktion kraft atomer i dem vil være forskellige fra dem, der er til stede i ren materialah.V afhængigt af størrelsen af smeltetemperaturen smelteligt metal er opdelt i (op til 600 ° C, såsom gallium , kviksølv), medium smelteligheden (600-1600 ° C, kobber, aluminium) og højtsmeltende (> 1600 ° C, wolfram og molybdæn).

I dagens verden af rene metaller bruges sjældent på grund af det faktum, at de har et begrænset udvalg af fysiske egenskaber. Industri har længe og stramt anvender forskellige kombinationer af metaller - legering, og artsegenskaber er meget større. Smeltepunkt metaller hørende til de forskellige legeringer varierer også fra smeltetemperaturen for legeringen. Forskellige koncentrationer af stofferne forårsager rækkefølgen af deres smelte- eller krystallisation. Der er imidlertid ligevægtskoncentrationerne ved hvilke metaller hørende til legeringen smelter eller størkner samtidig, dvs. opfører sig som et homogent materiale. Sådanne legeringer kaldes eutektikum.

Kendskab til smeltetemperaturen er meget vigtigt, når man arbejder med metal, denne værdi er nødvendig både i produktionsparametre til beregning legeringer og metalprodukter under drift, når temperaturen af faseovergangen af det materiale, hvoraf produktet er fremstillet, bestemmer begrænsninger i dens anvendelse. For nemheds skyld er disse opsummeret i et enkelt bord. Table smeltende metaller - syntese resultat af fysiske undersøgelser af karakteristika af forskellige metaller. Der er også tabeller og lignende legeringer. Smeltepunktet metal også i høj grad afhænger af trykket, så de data tabeller relevant for et bestemt trykværdi (sædvanligvis en normal tilstand, når trykket er 101,325 kPa). Jo højere tryk, jo højere smeltetemperatur, og vice versa.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.