ForretningIndustri

Ventilation af industribygninger: typer, krav, design og kontrol

– довольно сложная задача. Ventilation af industribygninger - en temmelig vanskelig opgave. Creation skal bygge på detaljerne i virksomheden. Lad os overveje yderligere, hvad der udgør den ventilation af industribygninger. также будут описаны в статье. Dens art og kravene til det er også beskrevet i artiklen.

klassifikation

Hovedformålet med industrielle bygninger ventilationssystem er operationelt "fange" alle urenheder og deres fjernelse. Disse eller andre installationer vælges afhængigt af de specifikke driftsforhold. Luften i enhederne kan bevæges mekanisk eller naturlige midler. Der er også en klassificering i henhold til princippet om arbejde. Ventilation kan være frisk luft, udstødning eller blandet. Hver gruppe har sine egne undergrupper af udstyr. Så kan tvungen ventilation være lokal. Den præsenteres i form af en luft badeforhæng eller oase. обеспечивает рассредоточенный или направленный приток. Almindelig ventilation af industribygninger tilvejebringer dispergeret eller rettet indstrømning.

naturlig filtrering

функционирует из-за разницы давления и температуры на улице и в цеху. Forsyning og udsugning på arbejdspladsen drives af trykforskellen og temperaturen på gaderne og på værkstedet. Drivkraften i dette tilfælde er den varme eller vindtryk. Grund af trykforskellen massen forskydes fra den udvidede forvaltning. I deres sted, til gengæld strammet kulden - venligt. Luv del er dannet et område med højt tryk. Det øger tilstrømningen af frisk luft. På læsiden altid reduceret tryk. Dette letter udstrømningen af affaldsmassen. , функционирование которых основывается на физических законах, применяются, как правило, на предприятиях с интенсивным тепловыделением. Ventilationsanlæg og udstyr, hvis funktion er baseret på fysiske love gælder som hovedregel, virksomheder med intens varme. Men ikke altid en stærk udveksling vil generere de rette betingelser for medarbejderne. . Jo større temperaturfald fra loftet og gulvet, jo højere planten selv, jo mere effektivt arbejde i de naturlige entilyatsiya industribygninger. Hvis vinduer og vægge har revner, døre eller porte ofte åbnes, kan forekomme træk. Dette medvirker til at reducere temperaturen i butikken. I løbet af sommeren, i områder fjernt fra vinduer og døre, ventilation standarder betydeligt krænket.

beluftning

. For den bruger en fleksibel kanal. Beluftning udføres på princippet om naturligt træk. не осуществляется, установки не монтируются. I nogle tilfælde, at opførelsen af bygningen beregningen af produktionsfaciliteterne på ventilationssystemet ikke udføres, den installerer ikke. I sådanne tilfælde i butikken kan placeres kanaler og aksler, der opererer ved den termiske hoved. прикрывается дефлектором. Fleksible kanal er dækket af en deflektor. Vinden blæser det, hvorved der dannes vakuumområdet. нашли широкое применение на сельскохозяйственных и животноводческих фермах, в небольших пекарнях, в кузнях. Sådanne udtag til ventilation er meget udbredt i landbrugs- og husdyrbrug, i små bagerier, i Smithy. De er sat på det højeste del af taget. Beluftning betragtes som en af de mest effektive naturlige ventilation metoder. det ofte anvendes i anlæg, hvor en stor mængde varme, gasser og toksiner.

enhed

предполагает обустройство трех уровней проемов с форточками, имеющими специфическую конструкцию. Naturlig ventilation af industribygninger involverer udstyre tre niveauer åbninger med lufthuller, som har en bestemt struktur. De første 2 rækker et gulv i en højde på 1-4 m. Taget monteret lamper svetoaeratsionnye udstyret med justerbare udluftninger. I sommeren netto strømmer gennem bunden agterspejlet og beskidt - rettet opad. Ved beregning af arealet defineret af systemet og udluftningsåbningerne. De værste betingelser for driften heraf anses vindstille vejr. Det tages som et referencepunkt. работает эффективно. Når vinden er sådan ventilation af produktionsfaciliteter kører effektivt. Men når en vis styrke og retning af vinden kan få reversering af trykket. Som et resultat bliver luften blandes med gasser og støv ledes ind i lokalet, hvor folk er. For at forhindre spredning af skadelige stoffer med lys installeret forruden. Sommer blæser masse afkølet ved sprøjtning med koldt vand ind i dem. Det kommer fra dyserne, som er placeret på indløbene. Med en sådan afkøling stiger luftfugtigheden smule.

SNIP: ventilations- og klimaanlæg

Reglerne en række krav til bygninger, hvor der anvendes en naturlig filtrering ordning. Især er det nødvendigt, at omkredsen af konstruktionen blev åbnet til luften. Forordningen også, at den luftede plante højde på ikke mere end 1 etage eller ligger på de øverste etager i bygningen. I multi-span værelser naturlig ventilation installation betydeligt vanskeligere. Hvis bredden af anlægget er mere end 100 m, nettostrømme næsten kommer til centret. I sådanne tilfælde særlige lys monteret Baturina (nezaduvaemye). De har separate kanaler til indblæsning og udsugning. Men om vinteren denne plante kan forårsage en uønsket fald i temperaturen i værkstedet. . At forhindre sådanne følger, monterede tvunget (kunstig) ventilation af industribygninger.

Fordele og ulemper ved beluftning

Kontrol af ventilationselementer udføres mekanisk. En af de vigtigste fordele ved beluftning kredsløb fungerer som et prisbilligt komponenter. I denne indstilling kan give en tilstrækkelig kraftig luftcirkulation. I mellemtiden har hun et par ulemper. Den første drift af systemet afhænger af vejrforholdene. Som allerede nævnt ovenfor, det giver ikke levering rene vandløb til fjerntliggende forvaltningsområder. En anden ulempe er kompleksiteten af ledelsen. Brug ikke beluftning i virksomheder, hvor der anvendes den teknologi, hvilket indebærer spredning af skadelige stoffer.

Tvungen ventilation af industribygninger

Det giver dig mulighed for at bringe de strømme, der indgives til værkstedet, til reglerne. De ønskede parametre er defineret i snip. принудительным способом имеют следующие достоинства: Ventilation og klimaanlæg tvunget måde at have følgende fordele:

 1. plante operation ikke er forbundet med temperatur- indikatorer uden for butikken.
 2. Slette flow, og de kan tilføres fra en hvilken som helst del.
 3. System beregning er korrekte.
 4. Tilladt at ændre mangfoldighed i ethvert område. Det beregnes fra diameter og slibe / slibehjul hastighed.

Den mest populære installation

I øjeblikket udbredt ventilation. Indstilling begrænser udbredelsen af forurenede vandløb og fjerne dem direkte fra kilden. Kvalitet ventilation drift afhænger af korrekt valg af udstyr, graden af udledning af atmosfæren, former for modtagere. Hovedelementerne i systemerne er:

 1. Suge.
 2. Fan.
 3. Tilbagetrækning.
 4. Filtre.
 5. Udstødning kanal.

Hele volumenet af mudrede flow skulle tage røret og sender den videre om andre elementer.

Specificitet sugerør

Luftindtag er lukket og åben. Sidstnævnte omfatter:

 1. Beskyttende cover.
 2. Hood.

Beskyttelsesskærmen fjerner støv strøm, som er dannet for eksempel i tømrerværksted under polering, slibning osv. Den er udstyret med et visir forskydning og monteret på tværs partikler. Hood reducerer arealet af fordeling af varm luft, der indeholder de skadelige urenheder og stiger med princippet om konvektion og fjernet den. Det skal være dimensioneret til helt at dække kilden. Paraply kan udstyres med udhæng. De er lavet af tykt stof eller stive plader. Den foretrukne anvendelse af åbne paraplyer. De forstyrrer ikke adgang udhæng medarbejdere. Farlig fremstilling strømningshastighed ind i paraply er fra 0,5 m / s, hvis ikke ren, den 0,15-0,25 m / s.

Onboard / telskopiske udstødninger

De installeres direkte på arbejdspladsen i galvanisering eller ætsning bade. Luft bevæges hen over dem og trækker dampe syrer og baser, før de begynder at sprede sig i butikken. Når en lille (op til 70 cm) bredde af badet, er semi-pumper installeret, hvis denne parameter er større end den angivne værdi - dvubortovye monteret elementer. Desuden seneste designs udstyret tilvejebringelse opskumningsmidler dampe fra væskeoverfladen. Volumenstrømmen passerer gennem disse enheder vil afhænge af niveauet af virulens damptemperatur. Lige så vigtigt er størrelsen af væskeoverfladen. Da parret hurtigt ødelægge metalpumper er af PVC og andre resistente materialer. Terrængående teleskopiske modtagere er ret almindelig. такого типа оснащаются выдвижными элементами. Ventilationsrør til udstødning af denne type er udstyret med glideelementer. De kan bringe direkte til kilden til forureningen. I butikker med loddekolber og svejsemaskiner pumper installeres direkte i værktøjerne.

modtagere gated

Disse omfatter:

 1. Cabs.
 2. Stinkskabe.
 3. Kamera.
 4. Box-dækning.

Sidstnævnte anvendes i virksomheder med meget giftige og radioaktive stoffer, hvor medarbejderne udfører alle manipulationer med handsker eller mekaniske anordninger. Kabinetter er monteret i butikker med intens emission af giftige gasser. с полной изоляцией источника загрязнения считаются самыми эффективными. Ventilationsrør til udstødning med fuldstændig isolation af forureningskilden der betragtes som de mest effektive.

elektriske installationer

Ventilationssystemer af produktionsfaciliteter tvunget typen udstyret med specielle enheder. De er el-fans. Som regel indstille den aksiale eller radialt mønster. Sidste navn som "snegle" på grund af formen af huset. Det integrerer hjulet med knive. Under bevægelsen strømmer ind i kroppen ændre retningen og tilføres til afgangstrykket. Sugning vægt mættet ofte aggressive og farlige forbindelser og lejlighedsvis eksplosive stoffer. Afhængigt af urenheder, installere ventilatorer i virksomheder:

 1. Standard. De er designet til at fange vandløb med lavt støvindhold, med temperaturer op til 80 grader.
 2. Korrosionsbestandig type. Sådanne anlæg anvendes til at indfange dampe af syrer og baser.
 3. De er beskyttet mod gnister. De anvendes til eksplosive blandinger.
 4. Støv. Disse indstillinger bruges til at filtrere strømme indeholdende partikler i en mængde større end 100 mg / m3.

Aksialventilatorer omfatter skråtstillede blade monteret i et cylindrisk hus. Under drift strømmer køres parallelt med aksen. Disse enheder er installeret, sædvanligvis i miner, nødsituationer kanaler osv. Fordelen ved sådanne indretninger er, at de kan levere luft i modsatte retninger.

Støv samlere

. Gældende regler og standarder specificere kravene til ventilation af industribygninger. Planter skal fungere således, at indholdet af skadelige urenheder var inden for acceptable værdier. Følgelig er et af de vigtigste parametre rager rengøringseffekt. I nogle tilfælde, luftfiltrering nok af støv samler. I denne situation, kaldet en ettrins rensning. Hvis luftforureningen er betydelig, organiseret en etapevis filtrering. Typen rensningsanlæg vil afhænge af formen, kemiske sammensætning og mængde urenheder. Den enkleste struktur af støvopsamleren anses støv kammer. Det reducerede signifikant intensiteten af strømmen, hvorved forureninger afsættes. Imidlertid kan et sådant anlæg kun anvendes til primær filtrering. Støvkammer kan være en labyrint, enkel, med angriberen.

Cykloner

De repræsenterer inertial støvfiltre anvendes til filtrering af luft med et indhold af partikler større end 10 mikrometer. Cyklon er udformet som en cylindrisk metalbeholder, tilspidset nedad. Luft tilføres ovenfra. Under påvirkning af centrifugalkraften, støvpartiklerne ramme væggen og falde. Gennem røret kommer ud den rensede luft. At øge den forsinkede Støv sprøjtes vand inden i huset. Disse indstillinger kaldes cykloner, skrubber. For nylig, den mest populære købte rotoklony og roterende scrubbere.

filtre

De bruges også til at rense luften. Filtre kan køre på el. I dette tilfælde er partiklerne, positivt ladede, tiltrukket negative elektroder. Gennem filteret passerer højspænding. Til yderligere rensning er elektroderne i støvet omrystning gennemføres periodisk og automatisk ud. Den fangede støv sendes til opbevaring. I praksis anvendes også koks og grus filtre. Enheder og fin rengøring medium foretaget af et specielt materiale. Det kan være en syntetisk, filt, porøse tekstil mesh. De fanger ikke kun støv, men også små partikler af olie. Men sådanne materialer hurtigt tilstoppe, kræver regelmæssig rengøring eller udskiftning. Hvis det er nødvendigt at foretage luftfiltrering fra eksplosiv forbindelser eller gasser og ætsende stoffer anvendte udstødningssystem. De præsenterer fire kamre: en diffusor hals, og konvergeringsindretning til udledning. Vandløb indgå dem under højt tryk. Retning specificerer en kompressor eller blæser. Det dynamiske tryk i diffuseren omdannes til statisk. Derefter ledes strømmen udad.

En alternativ mulighed

Før lede luft ind i hans værelse, der skal behandles: varm eller kold, filter. I nogle tilfælde, det kræver også fugtgivende. Til disse formål anvendes ventilation. Den består af:

 1. Indtag.
 2. Taps.
 3. Filtre.
 4. Varmeapparater.
 5. Fans.
 6. Distributører.

System installation udføres efter bestemte regler. For ventilator, filter og varmelegeme fastsat indstrømningen kammer. Modtagerne skal placeres i en højde af 2 meter fra jorden, på steder langt fra forureningskilder. I nogle tilfælde er det tilladt installationen af tagkonstruktionen. Når du vælger en placering til at overveje vindretningen. Fra de udvendige luftindtag dækkes paraplyer, blind eller gitre. Filtre i planter kan være af forskellige typer. Typisk er indretningerne anvendes i ikke-vævede stoffer. Om vinteren, luften opvarmes ved hjælp af varmeapparater eller modstandene. Som kølemiddel vand eller elektricitet. særlige kunstvanding kameraer installeret til befugtning. De luftsprøjtning fin fraktion. Tilsvarende er køling udført.

lokale indstillinger

Disse omfatter brusere. De repræsenterer nettotilstrømningen til arbejdsområdet. Formålet med en sådan en sjæl er at styrke kroppens varmeoverførsel medarbejder til at forhindre overophedning. Planter kan være mobile eller stationære. Udstyret med en varm brusere forvaltning samt områder med infrarød stråling over 350 W / m2. Anvendelse afhænger af temperaturen, sværhedsgraden af drift og strålingsintensiteten. Gennemsnitlig t i bruseren - 18 ... + 24 grader. Strømningen bevæges med en hastighed 0,5-3,5 m / sek. Dens kurs er direkte proportional med lysintensiteten og lufttemperaturen.

Oaser og gardiner

Disse enheder anvendes ofte i store virksomheder. Oaser service management portion, adskilt fra resten af feltet ved hjælp af lette skærme. Luften bevæger sig inden det med en bestemt hastighed og har en forudbestemt temperatur. Slør bruges til at forhindre hypotermi arbejdere og køling af anlægget gennem åbningerne eller åbne døre. De kan være uopvarmet eller med ham.

tilsyn advarsel

выполняется при: Sådan sanitære kontrol af industribygninger ventilationssystemer udføres:

 1. Genopbygning, planlægning, opførelse eller ændring af teknologi / virksomhedens profil, plot butik.
 2. Lancere installeret eller repareret vandbehandlingsanlæg.
 3. Indførelse af nye teknologiske enheder, processer eller kemiske stoffer, der kan have en skadelig virkning på miljøet eller menneskers.

Rekonstrueret eller nybyggede ventilationssystem forvaltes af Kommissionen på den foreskrevne måde. Det omfatter en repræsentant for VVS-inspektion. Evaluering og eftersyn af ventilationsanlægget kan udføres efter afslutningen af alle bygge- og anlægsaktiviteter. På samme tid før inspektionen er nødvendigt at fastlægge alle de processer i overensstemmelse med reglerne. Undersøgelsen produktionsanlæg skal fungere med den planlagte belastningen skal ventilationsenheder når en forudbestemt ydeevne. tilsyn advarsel udføres i form af:

 1. Dine udtalelser om projektets materialer på det korrekte valg af ventilationen kredsløb. I act arbejdere og tekniske tegninger som dokumenter til verifikation.
 2. Observationer af ventilationssystemer installationsprocessen.
 3. Deltagelse i receptionen og registrering af resultaterne af compliance enheder eksisterende sanitære regler.

aktuelle undersøgelse

Den udføres i form af stikprøver:

 1. miljømæssige forhold i de områder, finde indtagelse enheder. Inspektion kan udføres direkte på arbejdspladsen.
 2. Arbejde tilstand, drift af ventilationssystemer.

Hyppigheden og omfanget af stikprøven er indstillet sanitære læge. Dette tager højde for sandsynligheden for negative virkninger af arbejdsmiljøet i en bestemt virksomhed personale.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.