SundhedSund kost

Hvad levnedsmidler kalium? Tørrede abrikoser, hvedeklid, gule gulerødder og andre produkter kalisodergaszczye

Du ønsker altid at sove, hver bevægelse er givet med besvær, og er ledsaget af kramper? Eller omvendt, hjertet slår uregelmæssigt, balladen er ikke formildes, sved hælder hagl? Måske er disse tilstande er forbundet med en mangel i kroppen af elementet, såsom kalium. Og før du grab til tablet, lad os forstå, hvad det vil sige at denne komponent for os.

Kalium og natrium - rivaler eller venner?

Kalium udfører flere opgaver i kroppen, og vigtigst af dem - den vand-saltbalance af cellen, hvilket sikrer sundheden for alle muskelvæv. 97% af kalium placeret i cellen. Udenfor i blodet er en natriumforbindelse NaCl - natriumchlorid (normal blod smager salt).

Dette forhold: inden kalium, natrium og udendørs - sikrer normal drift af cellerne og transmissionen af nerveimpulser K↔Na. Denne overførsel resulterer i en reduktion af den normale muskel, rettidig ophidselse af nerve processer.

Hvis kalium i cellen vil være utilstrækkelig, vil det trænge ind i natrium-antagonist sammen med en stor mængde vand, er cellen svulmer og nerveimpulser (Na↔Na) blokeret. Derfor, træthed, ødemer, muskelkramper. Når et overskud af kalium i blodet det forskyder natrium sammen med vand, dehydrering forekommer. Blokerende nerveimpulser (K↔K) fører til akut ilt udsultning af celler, især nerve, hvilket kan medføre døden.

Heart ven - kalium

Kalium anden opgave - sikre den normale funktion af hjertet i tandem med andre hjerte- element - magnesium. Kalium inde og natrium uden for cellen holder hjertemusklen i god form og ikke giver det til at svulme op, glat overføre nerveimpulser. Hvis kalium er ikke nok, og indersiden af hjertemuskelcellerne kan være natrium med vand, såsom en kvældet hjertemusklen arbejder med angst, rytmen i snit afbrudt.

Meget vigtigt venskab kalium magnesium - grundelement hjerte- magt. Med utilstrækkelig mængde af kalium i blodet, vil det være lidt og magnesium, og derfor begynder vasospasmer, forstyrret fødevarer. Puffy hjerte, tortureret spasmer, mangel på ilt og næringsstoffer - er et signal om, at det savner kalium.

Sådan ønsket, såsom uerstattelige

Ud over de to første tegn, dette element er nyttig i mange livsprocesser.

  • Protein og kulhydrat metabolisme. I dette område, kalium spiller rollen som vogter af glykogen - kulhydrat energileverandør til musklerne, og hvis det er i overskud, det er fyldt med diabetes.
  • væske udskillelse. Denne evne kalium kan sænke blodtrykket, rene fartøjer fra slaggen, at fjerne hævelse og nyrer hjælpe trække urin korrekt fra kroppen.
  • Iltning og mental aktivitet i hjernen opnås også med aktiv deltagelse af alkalimetallet.

Alt giften i verden - er ikke kun et mål for giften

Efter at have lært om den vigtige rolle, kalium i kroppen, ikke umiddelbart forbruge uden måler kalisodergaszczye produkter: te, tørrede abrikoser, hvedeklid. Fordel og skade kalium i kroppen afhænger af balancen af dens indhold med andre makro og især med natrium.

En sund person har en konstant 160-250 g kalium i cellerne og blod, og den daglige behov for at genopbygge sine reserver - 1,5-5 g Ikke at vide, hvad fødevarer indeholder kalium i de største mængder. Hvis vi for eksempel spiser kartofler, rig på dette element, stærkt drysset med salt, har det ikke beriget med kalium.

For den rette balance af makronæringsstoffer, der er nødvendige for at bruge natrium 2-4 gange mindre, ellers kroppen ville være sit overskud med alle de konsekvenser. Overforsyning af kalium er ikke mindre farlig. Lad os ikke glemme, at den blåsyre - den ældste og kraftfulde gift kendt for menneskeheden - stadig kaldes cyanid.

Lad os se, hvad der sker med os, når kalium-natrium balance i kroppen er afbrudt.

Hypokalæmi - manglende kalium

Modsætning natrium, er kalium i kroppen ikke ophobes, men hurtigt vist. Og hvis vi har for vane at tilføje nogle salt fødevarer og undgå fødevarer med konserveringsmidler, manglen på kalium er ikke lang tid at vente.

Kalium-mangel er let identificeres ved at være. Dens vigtigste funktioner: ufrivillig sammentrækning af musklerne i håndfladerne og rysten på hænderne; hjertearytmier og insufficiens; hyppige anfald. Alt dette er ledsaget af en konstant lyst til at sove, irritabilitet, forhøjet blodtryk, dårlig koordinering. Der er en ændring i mentalitet: depression, psykose, nedsat mental præstation, hukommelse.

Introspektion vil føre til afklaring af en eller flere af årsagerne til denne betingelse:

  1. Utilstrækkeligt brugt kalisodergaszczye produkter.
  2. Overdreven indtagelse af fødevarer rige på natrium.
  3. Understreger produktion af kalium fra kroppen meget hurtigt.
  4. Fysisk aktivitet er kombineret med diæt og faste.
  5. Medicin, diuretika, kalium udvaskes.

For at forbedre deres tilstand er nødvendig for at afgøre, hvilke produkter er kalium i tilstrækkelige mængder til at lave en afbalanceret kost og gradvist øge dens indhold i kroppen.

Fundamentals of Clinical Nutrition

For at magt var healing, se, i hvilke mængder indeholdt kalium i fødevarer. Tabel leverer data til beregning af daglige forbrug satser for dette element: 1,5-5 gram om dagen, med brug af natrium 0,5-1,3 gram. Hvis natrium er at spise mere, henholdsvis og bør øges anvendelsen af kalium-holdige fødevarer.

Kaliumindholdet i fødevarer

Produkterne hyppigst anvendte

Kalium, i mg per 100 g produkt

Mængden af produkt (i gram) til at udgøre den daglige dosis af kalium (1,5-5 g)

Sort te, grøn

2480

100-200

tørrede abrikoser

1880

100-250

klid hvede

1150

150-450

Nødder: cedertræ, valnødder, jordnødder, mandler, solsikkefrø

660-780

650-800

kartofler

610

300-800

svampe

440-470

400-1000

Abrikoser, ferskner, bananer

300-400

400-1200

Halva, honning

350-380

400-1200

Boghvede, havre, hirse

360-380

400-1200

Tomater, rødbeder, ærter, æbler

280-290

500-1300

Radiser, aubergine, gulerødder, gule

235-255

600-1800

Brød, kylling

207-210

750-2500

Mælk, yoghurt, ost

146-180

1000-2700

nogle tips

Fortrolig med den rækkefølge, som de tilgængelige for kroppen kalium produkter, overveje de elementer i brugen af nogle af dem. For eksempel hvede klid (fordele og skadelige virkninger af disse indbyrdes forbundne) kræver den korrekte anvendelse. Hårde hvede avner, der tidligere er deponeret på kvægfoder var rig makro og sporstoffer mere end mel fra raffineret korn. Til vores problem er værdifuldt, at dette produkt udgør kalium og magnesium sammen, hvilket betyder, at hvedeklid sundhed til hjerte. Men de er svære at fordøje maven, kan knibe fordøjelseskanalen, hvis det har pigge eller sår. Normal modtagelse klid også begrænset: mindre end 10 dage og ikke mere end 30 g pr dag.

Cardiac læge er også gule gulerødder med et højt indhold af kalium. Seks gulerødder om ugen er nok til at normalisere netop skudt ned trykket og undgå et slagtilfælde. Bare ikke koge det. Og alle fødevarer, der indeholder kalium, er bedre at bruge, hvis det er muligt, rå eller dampet. Når tilberedningen er tabt kalium.

Kalium tørrede abrikoser, som indgår i de første tre produkter af indholdet af dette element, at klare hjertearytmi, hypertension, trække overskydende vand og mindske hævelse. Nok til at spise for denne 5 frugter om dagen, selvfølgelig, hvis du ikke er allergisk over for det.

Hvad nu hvis en masse af kalium

Den overflod af kalium i kroppen, måske endnu farligere end mangel. Ved udarbejdelsen af en kost for vægttab er nødvendigt at overveje, i hvilke produkter Kalium findes i store mængder. Hvis vægttab misbruge disse produkter (fx friske svampe hvide kartofler har ofte) er det muligt at give metaboliske og hyperkaliæmi. Funktionsfejl af hjertet, øget svedtendens og vandladning mod den generelle angst med lammelse af visse muskelgrupper skal være meget, meget opmærksom.

Med denne sygdom farligt at være engageret i selvmedicinering, vil maden ikke hjælpe. Hvis tiden ikke indfører de nødvendige forberedelser vil udvikle akut nyresvigt, forhøjet syreindhold, høj trussel af diabetes og endda død. Kalium ikke joke med dem, der ikke forstår den rolle, den spiller i kroppen.

sportsartikler

Men for folk aktiv livsstil, atleter, dem, der er involveret i fysisk arbejde, kalium er en ven. Hvad andet emne hurtigt give energi og forbedre udholdenhed? Og hvor man kan vente støtte i hjertet af farende, hvis kalium og magnesium ikke vil arbejde konsekvent og gnidningsløst?

Når du motionerer med mennesket så mister en masse af kalium. Efter træning og konkurrence atleter forbruge drikkevarer rige i dette element, for at kompensere for sit tab. Mangel på kalium - en halte muskler, et svagt hjerte, åndenød. Alle problemer løses kalium ind i kroppen med mad.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.