SundhedMedicin

Hvad er forskellen arterier fra vener: funktioner i struktur og funktion

Kredsløbssygdomme af mennesket, undtagen hjertet, består af en anden størrelse, diameter, struktur og funktioner af skibene. Hvad er forskellen arterier, vener og kapillærer? Hvilke funktioner af strukturen gør det muligt at gennemføre de vigtigste funktioner? Disse og andre spørgsmål vil blive besvaret i denne artikel.

kredsløbssygdomme

Udførelse af blod funktioner er mulig på grund af sin bevægelse langs blodkarsystemet. Det gav de rytmiske sammentrækninger af hjertet fungerer som en pumpe. Bevæger sig gennem blodkarrene, blod transporterer næringsstoffer, ilt og kuldioxid, beskytte kroppen mod patogener, sikrer homeostase af det indre miljø.

For fartøjer omfatter arterier, kapillærer og vener. De definerer blodet pathway i kroppen. Hvad er forskellen på arterie vener? Placeret i kroppen struktur og funktioner udføres. Lad os undersøge dem i detaljer.

Den arterie adskiller sig fra venerne: de særlige forhold i

Arterier - skibene, der giver blodtilførslen fra hjertet til væv og organer. Den største arterie i kroppen kaldes udtrykket "aorta". Det kommer direkte fra hjertet. I arterierne blodet bevæger sig under højt tryk. For at fastholde det, passende struktur af væggene. De består af tre lag. Den indre og ydre dannede bindevæv og medium - af muskelfibre. På grund af denne struktur er disse fartøjer er i stand til at strække og således kan modstå højt blodtryk.

Strukturen i venerne er forskellig fra strukturen af arterierne? Først og alle fartøjer af en anden type fører blod fra organer og væv til hjertet. Efter at gå gennem alle celler og organer, er det mættet med kuldioxid, som bringer lys.

Et andet vigtigt spørgsmål - det er forskellen mellem strukturen af arterievæggene og vener. Sidstnævnte har en tyndere muskellag, er derfor mindre elastisk. Fordi blodet i venen tilføres under let tryk, deres strækbarhed er ikke så vigtig.

Størrelsen af blodtrykket i karrene af forskellige typer viser forskellige typer af blødning. Når arterieblod med en kraft frigivet en pulserende springvand. Det scarlet som iltet. Men med venøs - det følger en langsom strøm, og har en mørk farve. Det bestemmes af en stor mængde carbondioxid.

Fleste venelumen er en specialiseret pocket ventiler, der forhindrer blod bevægelse i den modsatte retning.

kapillærer

Hvad er forskellen arterier fra vener, vi forstår. Lad os være opmærksomme på de mindste blodkar - kapillærer. De dannede en særlig form for overlay væv - endotel. Den bæres ved metabolisme mellem interstitiel væske og blod. På grund af dette er der en kontinuerlig udveksling af gasser.

Artery forlader hjertet, bryde op i kapillærer, der er passende for hver celle i en organisme, sammenlægning i venuler. Sidstnævnte, til gengæld er forbundet til større fartøjer. De kaldes vener, som er en del af hjertet. I denne kontinuerte blod kapillærer rejser spiller en vigtig rolle for direkte kontakt mellem blodelementer og celler i hele organismen.

Bevægelsen af blod gennem karrene

Hvad er forskellen arterier fra vener, og demonstrerer mekanismen for blodgennemstrømningen. Under sammentrækning af hjertemusklen med blod kraft du skubbet ind i arterien. Den største af dem - aorta, kan trykket nå 150 mmHg. Art. Kapillærerne i det væsentlige reduceret til niveauet 20. Det hule venetryk er minimal og udgør 3-8 mmHg. Art.

Hvad er tonen og blodtryk?

I den normale tilstand af kroppen alle skibene er i en underspænding tilstand - tone. Hvis tonen øges, blodkarrene begynder at indsnævre. Dette fører til øget tryk. Når denne tilstand bliver stabil nok, er der en tilstand kaldet hypertension. Reverse langvarig dekompression proces - hypotension. Begge disse sygdomme er meget farligt. Faktisk i det første tilfælde en vaskulær tilstand kan føre til afbrydelse af sin integritet, og i den anden - forringelse af blodforsyningen til organer.

Opsummering: de forskellige arterier i vener? Denne særlige struktur af væggene, tilstedeværelsen af ventilerne, placeringen i forhold til hjertet og de funktioner udføres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.