FormationUngdomsuddannelse og skoler

Kontinuitet i førskole og skole: en arbejdsplan og betingelser

Kontinuitet i førskole og skole - er en særlig, kompliceret forhold. Det indebærer overgangen fra et uddannelsesniveau til et andet, som udføres med bevarelse og efterfulgt af en gradvis ændring i indholdet, metoder, former, såvel som uddannelsessystemerne teknologier.

Specificitet

Kontinuitet i førskole og skole udføres i henhold til visse principper. Overholdelse af dem er meget vigtigt, fordi vi taler om en proces med henblik på at bevare i unge studerende værdien af barndommen og samtidig dannelse af grundlæggende personlighedstræk.

I vor tid, skal spørgsmål vedrørende dette tema, særligt relevant. Med hensyn til strukturen i uddannelserne nu tilfredsstille mere moderne, ændrede statslige krav (GEF). De nødvendigvis skal svare til kontinuiteten mellem børnehaven og skolen.

GEF modernitet fokuserer ikke på den intellektuelle beredskab af børn til primær og sekundær uddannelse, og personlighed. Det er bestemt af barnets evne til at påtage sig en ny rolle til hans discipel. Hvis han er klar til at flytte til et nyt, kvalitativt højere udviklingstrin, så det allerede har dannet den såkaldte indre skoledreng position. At bestemme tilstedeværelsen af "stang" er enkel. Hvis et barn oplever et bevidst ønske om at lære, at lære noget nyt - han havde til rådighed.

Forberedelse til skole

Dette er den vigtigste opgave for hver børnehaveklasse. Hovedformålet med hvert enkelt agentur, der giver førskoleundervisning er at forberede deres elever til skole. Lærerne er forpligtet til at give børn lige udgangspunkter muligheder for videreuddannelse. Dette er præciseret i GEF. Børnehave bør påvirke den indledende dannelse af barnets personlighed og give ham færdigheder, som vil hjælpe senere med sammenlignende lethed at udvikle skolernes læseplaner.

Dette opnås sædvanligvis ved indførelse af modeller for førskoleundervisning, som ved sin specificitet er meget lig de programmer, der gennemføres i kvaliteter 1-2. Dette er ikke nogen tilfældighed. Efter alt, kontinuitet i førskole og skole - det er en kontinuerlig proces med udvikling, uddannelse og undervisning af barnet. Børn, der kommer fra børnehave til første klasse, ikke føler de voldsomme ændringer i den såkaldte klima og deres krav. Men de studerende på god førskole og deres forældre ikke står sådan et problem. Fordi bagsiden af moderne børns og lærere involveret i dannelsen af forudsætninger for pædagogisk aktivitet blandt børn.

udviklingsproces

I betragtning af det problem, der påvirker kontinuiteten i førskole og skole, for ikke at nævne den opmærksomhed og den måde, det blev gennemført omfattende uddannelse af børn til deres videre uddannelse.

Højt kvalificerede pædagoger betaler mest opmærksomhed på udviklingen af barnets aktivitet og hans intellektuelle udvikling. Brugte hovedsageligt produktive undervisningsmetoder: viden er ikke overført til den færdige form studerende lærer dem selv i løbet af de organiserede aktiviteter læreren. Det handler ikke kun lærer dem at tænke, at reflektere og til at indhente oplysninger, men også udvikler kommunikative færdigheder. Evnen til at kommunikere og opbygge en dialog, for at give udtryk for deres mistanke og begrunde dem - en af de vigtigste komponenter i læringsaktivitet.

Også undervisere DOW afsætte en masse tid på at udvikle børnenes opmærksomhed, hukommelse, visuel-motorisk, logisk og kreativ tænkning. I fremtiden vil det hjælpe dem til at lære bedre metoder til sammenligning, analyse, syntese, og syntese.

I tillæg til ovenstående, kontinuiteten i programmet for førskole og skole nødvendigvis indebærer dannelsen af klasser for børn at lære motiver. På et tidligt tidspunkt de kommende studerende bør indse, at undersøgelsen - en vigtig, socialt betydelig forretning. Lærer er forpligtet til at hjælpe dem med at gøre behovet for uddannelse. Normalt sker dette ved at vække deres interesse for bestemte fag og at tilegne sig viden som en helhed. Det handler ikke kun genererer ønsket af børn at gå i skole, men også udvikler nysgerrighed og mental aktivitet.

samarbejdsorganer

Kontinuitet i førskole og skole i betingelserne for GEF er ikke mulig uden et samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. Normalt er de kontaktpunktet er baseret på tre hovedområder.

Den første er at bringe de mål og formål kontinuitet. Det andet område omfatter udvælgelsen af pædagogiske indhold til børn. Han tager nødvendigvis hensyn til principperne om livslang læring og psyko-pædagogiske betingelser for deres gennemførelse i overensstemmelse med GEF. Det tredje aspekt, til gengæld er at berige de organisatoriske metoder og former for undervisning i børnehaveklasse og skole.

Dette forhold er meget vigtige institutioner. Kontinuitet og DOW folkeskolen kan tage en række forskellige former. En af de mest populære måder er at foretage ture til børnehave elever. Kommende studerende får mulighed for at fordybe sig i atmosfæren på skolen, sidde ved deres skriveborde, at stifte bekendtskab med biblioteket, sport og festsal, spisestue, arbejdsrum. Men den mest begejstring og glæde det bringer et besøg på "linier" i anledning af Knowledge Day.

Hertil kommer, at succession plan for førskole og skole indebærer samarbejde med pædagoger og lærere. Lærere til at deltage åbne klasser er nyttig til hinanden. Ja, i løbet af deres sæt ikke kun aspekter af kontinuitet, men også bestemt af de standardkrav til børnehave kandidater.

mål

Hovedformålet med kontinuitet er realiseringen af en enkelt linje af barnets udvikling. Processen med børnehave, hvorefter den strækker sig i en grundskole.

Før pædagoger værd et par grundlæggende opgaver. De bliver nødt til at inddrage eleverne til værdierne af en sund livsstil, samt for at sikre deres følelsesmæssige trivsel, bidrage til udviklingen af dens positive selvopfattelse. Flere pædagoger er forpligtet til at udvikle børnenes nysgerrighed, initiativ, vilkårlighed og evne til at udtrykke sig kreativt.

Det er også vigtigt at få mest frugtbar proces med dannelsen af viden om verden og stimulerende spil, kognitiv og kommunikativ aktivitet. Og, selvfølgelig, lærere er forpligtet til at bidrage til udviklingen af kompetencer hos børn i forhold til sig selv, til verden og andre mennesker. Allerede i den fase, førskole uddannelse kommende studerende skal lære det grundlæggende i samarbejde med voksne og kammerater.

I de kommende lærere i uddannelsesinstitutioner arbejder med børn i samme retning. Hvad det er manifesteret kontinuitet i førskole og grundskole. Børn har bevidst acceptere værdierne for en sund livsstil, er begyndt at tage de første forsøg på at regulere deres adfærd ifølge dem. Lærere med til at realisere deres vilje til aktivt at interagere med omverdenen, evnen og lysten til at lære, at forbedre. Den forbedring og udvikling af egenskaber som selvstændighed og initiativ. Og alt dette, selvfølgelig, ledsaget af tilvejebringelsen af viden om emner studeret og etableret et uddannelsesprogram.

Andre fremgangsmåder til realisering af kontinuitet

De er, som nævnt ovenfor, en hel del. Men hvis du deltage i et seminar om kontinuitet i førskole og skole, kan vi forstå, at den bedste form for hendes bekymring med børn. Ud over udflugter til uddannelsesinstitutionen hjælper eleverne bekendt med sine lærere og elever. Og også besøge børnenes tilpasning kurser sessioner, som er organiseret på skolen. De er som regel udført af psykologer, talepædagoger, socialrådgivere, musiklærere, og så videre. D.

Oftere tema udstilling af kunsthåndværk og malerier. Processen med at skabe udvikler ikke kun kreativitet og fantasi, men også inspirerer eleverne til fantasien om deres fremtidige skole. Det samme kan siges om organisering af præsentationer og tematiske scener.

Det er også meget vigtigt at samarbejde med forældrene. Uden det, kontinuitet i børnehaven og skolen er ikke mulig. Efter alt, forældre kender deres barns egenskaber, som kan være meget nyttigt at lærerne i tilrettelæggelsen af den pædagogiske proces. Derfor blev afholdt mødet, som involverede forældre, pædagoger og skolelærere. Ofte organiseret om aftenen af spørgsmål og svar, konferencer, åbent hus. Practice tests og spørgeskemaer til forældre, hjælper dig med at lære familien trivsel i forventning om fremtiden for deres barns skole.

fysisk træning

Dette er et vigtigt aspekt, som omfatter kontinuiteten i børnehaven og skolen. GEF og den 29. artikel, "barnets rettigheder konventionen om" tyder på, at børns uddannelse skal rettes til en styrkelse af deres helbred og udvikling af fysiske evner til det maksimale omfang. Og det er virkelig vigtigt. Til dato, sundhedstilstanden af den yngre generation er en af de mest presserende spørgsmål i samfund og stat. Ifølge statistik fra Forskningsinstitut for hygiejne og sundhed i de sidste par år er antallet af fysisk raske børn faldt med 5 gange.

I denne sammenhæng er princippet om kontinuitet realiseret i skabelsen af et miljø, der er befordrende for socio-psykologiske, følelsesmæssige, mentale og fysiske sundhed. En af de vigtigste opgaver for førskole er at udvikle sport muligheder for børn. Elever, der handler i den første klasse, er forpligtet til at have grundlæggende fysisk træning, samt være i stand til at udføre de grundlæggende bevægelser (klatring, spring, løb, squat og t. D.). Lærere bør indgyde i børn en grundlæggende forståelse af idrætsaktivitet. Ellers vil eleverne være svært efter indtastning skole klare kravene fra den sportsprogram.

følelsesmæssige udvikling

Uden det heller ikke kan være kontinuitet i arbejdet i børnehaven og skolen. Alle ved, hvor vigtigt det er æstetiske, etiske og kulturelle udvikling. Uden at det bliver en moralsk, som har værdien af personlighed. Fra en tidlig alder børn skal have en præsentation om dig selv, din familie og dens betydning for staten og samfundet, naturen og verden. Lærere børnehaveklasse uddannelse bør introducere dem til de traditioner, skikke og helligdage. Det er vigtigt at formidle til dem betydningen af familiemæssige forpligtelser, samt begreber som gensidig respekt, gensidig kærlighed, barmhjertighed.

Desuden bør lærerne bidrage til udviklingen af kreative evner, som aktivt vil fortsætte i skolen. Obligatoriske klasser i musik, dans, billedkunst, poesi. Det er i disse former for aktiviteter barnet begynder at manifestere dine egne ideer og koncepter, som han senere sælger i historierne, billeder, bevægelse, sange. Hertil kommer, at arbejdet er med til at manifestere sig selv i en alder af 5-6 år.

problemer

Over de kritiske betingelser for kontinuitet i førskole og skoler er blevet opført. Jeg vil også gerne bemærke den opmærksomhed nogle af de problemer, der opstår i forbindelse med gennemførelsen af det nævnte program.

Chief blandt dem er præsentationen af overdrevne krav på børn. Undervisere og forældre vil have dem til at blive læst, der ved, hvordan man løser problemer, får historier, tegne, synge, danse, og så videre. D. Ønsket om at undervise alle børsnoterede gør for Kids kampagne i børnehaven i et rigtigt job.

Desuden er mange børnehaveklasse til fordel for forældre begyndt at følge programmet ikke førskole uddannelse, og indledende. Men det gør de eneste ikke-fagfolk. Disse højt kvalificerede lærere anvender et program baseret på alder og udvikling af børn. Og de er i stand til at formidle til forældrene er nødvendig. Børn bør lære, at de er i stand til at fordøje på grund af deres alder og evner. Kun på denne måde vil gavne.

Hvad skal være en kandidat fra børnehave?

Også dette er at kortvarigt. Hvordan var det muligt at forstå kontinuiteten i skolen i børnehaveklasse - en kompleks og mangesidet. Alle, der er involveret i det, instrueret til udvikling af barnet. Ikke overraskende er der en standard "portræt" af børnehaven kandidat.

Child, slutter førskole forberedelse, skal være fysisk og intellektuelt udviklet. Han er forpligtet til at have en grundlæggende kulturelle og hygiejne færdigheder og føler behov for fysisk aktivitet, hvilket er normalt for denne aldersgruppe. Han bør være nysgerrige, interesseret i det ukendte, stille spørgsmål, og voksne elsker at eksperimentere.

barnet er også forskellig følelsesmæssig og lydhør, i stand til at leve sig, vurderer deres niveau af musikalske og kunstneriske værker, der er interesserede i en verden af natur og dyr. Og, selvfølgelig, bør børnehave kandidat ejer midlerne til verbal og nonverbal kommunikation. Opbygning af en dialog ikke forårsager ham problemer, og dog han ved hvordan til at forhandle og kommunikere. Også, det er helt afbalanceret og i stand til at styre deres adfærd.

Hvis dit barn passer denne beskrivelse - det betyder, at han er klar til skole, og at vænne sig til de nye omgivelser og regimet vil ikke forårsage ham nogen problemer. Tilpasningen proces, vil takket være programmets kontinuitet køre problemfrit.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.