Mad og drikkevarerDesserter

Hvad er fordelene ved protein? Proteinindholdet i fødevarer

Protein - en af de vigtigste komponenter i vores kost. I mange år er der debat om behovet for det i livet, men alle erfarne ernæringseksperter er kommet til enighed om, at uden det protein kroppen kan ikke udvikle sig normalt. Dette er byggematerialet af kroppen, således at der skabes en knogle og muskelmasse, cellevægge. Proteiner er opdelt i dyrs og planters efter oprindelse. Deres største antal findes i fisk, kød, mælk, æg, nødder, soja og korn. Uden disse produkter, kan folk ikke få de nødvendige reserver stoffer i sin helhed. Især værdsat er animalske proteiner kasserede vegetarer. De har aminosyresammensætningen, som er fattige i fødevarer af vegetabilsk oprindelse.

En særlig form for protein - soja. Den indeholder phytoøstrogener, østrogen-lignende - det kvindelige kønshormon. Indholdet af protein i produkterne med soja varierer fra 10 til 26 gram per 100 gram totalvægt. Det er derfor, det er nyttigt kun i moderate mængder. Soja kan inhibere skjoldbruskkirtlen, bidrager også til vægtøgning, det sinker tankegang. På grund af den store mængde af det i kroppen forringes hudens tilstand og forstoppelse forekomme forstyrret menstruationscyklus hos kvinder. I værste tilfælde kan det føre til barnløshed. Det er værd at være opmærksom på valg af produkter, der indeholder soja.

Det er bedst, hvis du bruger vegetabilske og animalske proteiner i lige store mængder. I dette tilfælde, at strømmen er ikke kun afbalanceret, men også sund. Hvis du søger at tabe sig, bør dyret proteinindtag reduceres. Indholdet af kalorier i fødevarer af vegetabilsk oprindelse er meget lavere end i andre.

Proteinindholdet i produkterne skyldes,, der er aminosyrer, den indeholder. På grund af disse aminosyrer kroppen får energi. Der er ingen specifikke regler for hver optimale indtag protein. Det hele afhænger af personens livsstil. Den gennemsnitlige daglige sats på mere end 0,8 g hvert 1. kg legemsvægt, dvs. om 56g for mænd og 45g for kvinder. Babyer kræver flere aminosyrer (op til 2 g pr 1 kg) på grund af det faktum, at i løbet af dagen, de bruger mere energi end voksne, og organismen er endnu ikke fuldt udvokset og knogler, er muskelmasse udviklet.

Hvis du er en tilhænger af vegetarisk kultur, på trods af råd af professorer og ernæringseksperter, bør din kost være særligt rig på vegetabilske fødevarer. Manglen på animalsk protein er ikke tåles godt af alle, så gør op så meget som muligt en sund kost, som vil korn, og nødder, og bælgfrugter, og mejeriprodukter med hensyn til at erstatte kød og fisk.

Indholdet af protein i fødevarer er vanskeligt at beregne "øjet", så der er særlige tabeller med angivelse af de ønskede data. I hverdagen vil denne tabel brug dem, der omhyggeligt analysere din kost eller sidder på en streng diæt. Hvis du bare vil din kost at være sund og nærende, så vil du være i stand til at beregne den nødvendige mængde protein pr dag. Det er overflødigt at sige, at satsen for atleter er betydeligt højere end for den gennemsnitlige person, som hvis du fører et stillesiddende liv, og procentdelen af protein, samt det samlede antal, som beregnet under gennemsnittet kalorier om dagen.

Grøntsagerne har ikke et komplet udvalg af essentielle aminosyrer, så proteinindholdet i fødevarer af vegetabilsk oprindelse er meget lavere. Derfor alt vegetabilsk kost fører til en ubalance i kroppen, forringelse af sundhed og sløvhed. Et komplet udvalg af vitaminer, kan vi kun få i, hvis vi spiser forskellige typer af proteiner, kombinere dem med en moderat mængde kulhydrater og fedt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.