ComputereUdstyr

Vandkøling til PC: hvordan du installerer selv. Komponenter til kølevand

Fremskridt inden for teknologi fører uundgåeligt til, at de vigtigste komponenter i personlige computere er blevet mere produktive, og derfor "hot". Det kræver en høj ydeevne køling til moderne arbejdsstationer. Som en glimrende mulighed for at løse dette problem, kan du tilbyde vandkølet pc.

De vigtigste fordele

Et sådant system har en række fordele sammenlignet med traditionel luftkøling. Den første ting at huske om den høje varmeledningsevne af vand i forhold til luft, og den påvirker positivt på hele kølesystemet. Næste nuance kommer til højtydende kølere, der skaber en masse støj under passagen af store masser af luft. Vandkølet støj minimeres under drift af hele systemet. Moderne vandkølet pc er kendetegnet ved nem installation med maksimal produktivitet. På trods af, at et sådant system er ret dyrt, det er ved at blive valg af mange, det er, er dens popularitet vokser konstant.

Generelle egenskaber

Vand- kølesystem til PC er et sæt af elementer, der anvendes til at overføre vand som kølemiddel. Fra den traditionelle luft, er forskellige med, at alle de varme, der overføres til vandet først, og derefter luften. Når der anvendes et sådant system al varmen genereret af CPU'en og andre varmeudviklende dele af varmeveksleren ledes gennem en særlig vand. Denne komponent kaldes kølehovedet. Vand, som er således opvarmede, overføres til den næste varmeveksler - radiatoren, hvor dens varme overføres til luften, der forlader ydersiden computer. Til bevægelse af vand i systemet opfylder særlige pumpe, som sædvanligvis omtales som en pumpe.

Installation af en vandkøling pc giver mange fordele som følge af, at varmen i vand er højere end den luft, hvorved der tilvejebringes en mere effektiv og hurtig fjernelse af varme fra køleelementet, og dermed en lavere temperatur. Når helheden af lige vilkår af denne type vil altid være langt mere effektiv i sammenligning med de andre.

Vand kølesystem (PC, etc.) har vist sig at være ganske pålidelig og komplet løsning til hele tiden for dets anvendelse. Selv når de anvendes i forskellige systemer, indretninger og mekanismer, der er krævende på pålidelighed og kapacitet af de kølere, for eksempel i forbrændingsmotorer, vakuumrør, høj effekt lasere til maskiner, atomkraftværker og andre planter.

Computer og vandkøling

Den høje effektivitet af dette system gør det muligt ikke blot at opnå en mere kraftfuld køling, der kan have en positiv indvirkning på stabiliteten og overclocking, men også reducere støjniveauet computeren. Du kan samle et system til at sikre overclocket computer arbejde på det laveste niveau af støj. Det er denne grund gør disse systemer særlig relevant for high-end computerbrugere, fans af stærk acceleration, der ønsker at gøre din pc mere stille, men ønsker ikke at gå på kompromis med magt.

Ofte gamere monteret forestille tre eller fire chip videosubsystem, de jobkort, der omfatter høj temperatur og hyppige overophedning og overdreven støj bruges med kølesystemer. Det kan endda ud til, at moderne grafikkort er designet kølere, som ikke tillader brugen af multi-GPU-konfigurationer. Det er grunden til skærmkortet installation sager, den ene ved siden af den anden, er ofte en række problemer, fordi de simpelthen har ingen steder at trække kold luft. På markedet findes der alternative luft kølesystemer til multi-GPU-konfigurationer, men de kan ikke redde situationen. Det er vandkølet pc i dette tilfælde er i stand til radikalt at forbedre situationen, dvs. jo lavere temperatur, for at forbedre stabiliteten og øge pålideligheden af din computer.

vand køling Komponenter

Dette system har et bestemt sæt af komponenter, som er opdelt i obligatoriske og valgfrie, der er installeret på anmodning.

Derfor vil de obligatoriske komponenter til vandkølede pc'er omfatter: Waterblock, pumpe, radiator, fittings, slanger og vand. Når denne liste af valgfrie elementer kan strække sig generelt det omfatter: varme sensorer, et reservoir afløb, controllere og ventilatorpumpen, målere og målere, sekundær kølehoved, bekpleyty, additiver til vand filtre. Til at begynde at undersøge de komponenter, uden hvilke det vand, køling til pc vil simpelthen ikke arbejde.

Waterblock

Vand blok er en speciel varmeveksler hvorved varme fra varmeelementet overført til vand. I de fleste tilfælde forudsætter et design kobber base, samt en plast eller metal hætte med et sæt af forankringer for fastsættelse vand-blok på køleelementet. Der Waterblock for alle varmeudviklende komponenter i en computer, selv for dem, der ikke rigtig brug for, dvs. deres ydeevne fra, at ikke meget stigning. De primære og mest populære processor elementer omfatter vand-blok, vand-blok til video og system chips. Tilbehør til grafikkort kommer i to typer: kun dækker grafikchip, der dækker alle elementer i grafikkort, som, når det opvarmes.

Trods det faktum, at i første omgang disse elementer blev foretaget af tykke plader af kobber, har de nuværende tendenser i dette område førte til, at vand-blokke basen nu har det godt, så processor-til-vand overføres varme meget hurtigere. Desuden er en forøgelse i varmeoverførselsoverflade opnås ved mikroigolchatyh og mikrokanalplader strukturer.

radiatorer

I kølevandssystemer kaldet radiator vand-luft-varmeveksler, som overfører varme fra luft til vand, som er indtastet kølehoved. Der er to undertyper af radiatorerne i sådanne systemer: passive, som ikke er udstyret med en ventilator, og aktive, det vil sige deres fan blæser.

Så hvis du er interesseret i installation af vandkøling til din pc, er det værd at bemærke, at de blæserfri heatsinks ikke optræder så ofte som deres effektivitet er meget lavere, hvilket er typisk for alle former for passive systemer. Foruden lav produktivitet, er sådanne radiatorer karakteriseret ved store dimensioner, hvilket er grunden til de sjældent modificerede anbragt selv i huset.

Blæste radiatorer, dvs. aktiv, er mere udbredt i edb kølevandssystemer, da deres effektivitet er betydeligt højere. I tilfælde af tavse eller rolig fans kan opnå en lydløs eller støjsvag drift af hele kølesystemet, dvs. låne største fordel ved passiv køling.

pumpe

Pumpen er en elektrisk pumpe, hvis opgave er at sikre cirkulationen af vand i kølesystemet af computeren, uden det, vil hele strukturen simpelthen ikke. Pumper kan operere på 220 volt og 12 volt. I første omgang blev da salget er næsten opfyldt pumper til sådanne faciliteter bruges til akvarium entusiaster pumpe kører fra byen netværk, som skabte nogle vanskeligheder, fordi de har brug for at være tændt i sync med computeren. Til disse formål, der almindeligvis anvendes relæ, herunder pumpe automatisk, når computeren starter. Udvikling af kølevandssystemer gjorde det umuligt for nye indretninger, som drives af de 12 volt computer besad høj kapacitet i en kompakt størrelse.

Da moderne vand-blokke er kendetegnet ved en meget høj koefficient af vand modstand, og dette er betaling for ydeevne, anbefales det at anvende en kraftig pumpe med dem. Dette skyldes det faktum, at akvariet pumpe, selv de mest kraftfulde, moderne vand kølesystem til pc'en ikke er fuldt vise sin præstation. Det siger sig jagter strøm, ved hjælp af en kredsløb flere pumper eller pumper af varmesystemer, fordi den ikke fører til en stigning i produktiviteten af hele systemet. Denne parameter begrænser effektiviteten af vand-blok og Varmeafgivelseskapaciteten af radiatoren.

slanger

PC vandkølet ikke uden anvendelse af slanger eller rør, da de forbinder forskellige komponenter sammenkoblede system. Oftest bruges til computere slanger fra PVC, i ekstreme tilfælde, af silikone. slange størrelse har ingen effekt på performance, det vigtigste - ikke at vælge alt for tynd, der har en diameter på mindre end 8 mm.

fitting

Med beslag forbinder slangerne til komponenterne af kølesystemet. De er skruet ind i gevindhullet på komponenten uden brug af nøgler, da gummiringene anvendes som tætningsmateriale. Nu det store flertal af komponenter leveres uden fittings. Dette er for at sikre, at brugeren har en mulighed for at finde en passende løsning for sig selv, fordi de har forskellige typer og for forskellige størrelser af slanger. Den mest populære type er de kompressionsfittings, og fittings-juletræer. De kan være lige eller vinklet, og sæt alt efter hvordan du installerer kølevand til pc'en.

vand

Hvis du ønsker at gøre pc-spil med vandkøling, skal du forstå, at for der kræves hertil for at tage den destilleret vand, der er bragt tilbage fra eventuelle urenheder. På den vestlige steder undertiden skrive om behovet for de-ioniseret vand, men det adskiller sig fra destilleret eneste måde at forberede. Undertiden vandet erstattes af specielle blandinger eller tilsatte additiver til den. I hvert fald er det ikke anbefales at bruge vand fra hanen eller flaske.

eventuelle bestanddele

Sædvanligvis uden PC Løsningen fungerer ganske stabilt og uden problemer. Det vigtigste punkt at anvende de valgfrie bestanddele er at gøre systemet mere bekvemt at bruge, eller de anvendes som dekoration.

Så hvis du er interesseret i installation af vandkøling på pc'en med dine hænder, så du kan bruge ud over de vigtigste komponenter og videre, hvoraf den første er et reservoir eller ekspansionsbeholderen. Oftest, i stedet for bekvem tankning system anvendes, og en tee-fitting påfyldningsstudsen. Fordelen ved valgmulighed uden tanken er, at når du installere systemet i en kompakt pakke kan den placeres meget lettere. Indstilling af kølevand på den bærbare computer kan kræve en tank til hjælp for gevindskæring og mere bekvem fjernelse af luftbobler fra systemet. Det er ligegyldigt, hvor mængden af reservoiret er karakteriseret, som det har ingen indflydelse på systemets ydeevne. Valg af størrelse og form af ekspansionsbeholderen afhænger af de individuelle præferencer og udseende.

Afløbsventilen er en komponent, der giver nem udtømning af vand fra kølesystemet. Han lukkede i en normal tilstand. Denne komponent er i stand til i høj grad forbedre brugernes oplevelse i form af service.

De indikatorer, sensorer og målere er fremstillet specielt til dem, der ikke kan bo på et minimum af komponenter og elsker forskellige udskejelser. Blandt dem betegner elektroniske flowmålere og vandtryk, vandtemperatur, controller, der justerer driften af ventilatorerne under temperaturregulatorer pumper og andre mekaniske indikatorer.

Filteret er fundet i nogle af de kølevandssystemer, hvor den er forbundet med kredsløbet. Han besatte som filtrerer forskellige mekaniske partikler, der var i systemet - det er det støv, der kan være til stede i slangerne, remanensen, som optrådte som følge af anvendelsen af anti-korrosions tilsætningsstoffer eller farvestof, lodning rester i køleren og så videre.

Ekstern eller intern CBO?

Hvis du spekulerer hvordan du installerer vandkøling på den bærbare computer, så bør der først siges, at der er to slags systemer. Ekstern udføres sædvanligvis i en separat boks, der er det modul, der forbinder til Waterblock via slanger. I tilfælde det eksterne system er normalt en køleventilatoren, tanken, pumpen, og undertiden kraftenheden til pumpen, med temperaturfølere. Det er klart, at en sådan mulighed er optimal for notesbog, som kroppen af den bærbare computer ikke vil gøre det muligt at placere alt i det. For en computer, sådanne systemer er praktisk i, at brugeren ikke behøver at færdiggøre tilfældet med din pc, men ubelejligt, hvis du beslutter at omarrangere enhed til en anden placering.

Der er en indre vandkøling til PC. Indstil til et sådant system er det vanskeligt, hvis vi sammenligner det med ydersiden. Blandt fordelene ved et sådant system er markeret, hvis det er nødvendigt bekvemmelighed ved transport af computeren til et andet sted, fordi det ikke behøver at fusionere al væsken til dette formål. En anden fordel er, at den ydre form af kroppen på samme tid ikke ændres, men med ordentlig modding dette system vil fungere som en dekoration.

Komplette systemer eller personlig samling?

Du kan lave en vandkølet pc med deres egne hænder, ved hjælp af de enkelte komponenter, og du kan bruge færdige løsninger, der ledsages af detaljerede instruktioner. De fleste entusiaster er overbevist om, at beslutningen "ud af boksen" er kendetegnet ved lav produktivitet, men det er ikke tilfældet. Mange mærker produceret med høj produktivitet kits, f.eks Danger Dan, Alphacool, Koolance, Swiftech. Fordelene ved færdiglavede systemer observerede bekvemmelighed, som et sæt har alt hvad du behøver for installationen. Ud over fabrikanter ofte fokusere på at hjælpe brugere i alle de forhold, derfor sættet indeholder en række elementer og inventar. Men ubelejligt, at brugeren ikke har mulighed for at vælge de komponenter, der er nødvendige for det, at systemet sælges kun i forsamlingen.

Og kan lave deres egen vandkølet pc. Anmeldelser mest erfarne brugere sige, at i dette tilfælde, vil systemet være mere fleksibel, da du kan vælge de komponenter, der er egnet til dig. Hertil kommer, at hvis mængden af de enkelte komponenter i systemet, kan du nogle gange gemme. Ulempen ved denne fremgangsmåde er vanskeligheden ved samling, især for begyndere.

fund

De væsentligste fordele ved flydende kølesystemer er evnen til at opbygge en stærk og rolig pc, udvidelse af muligheder i form af overclocking, forbedre stabilitet under acceleration, lang levetid og en fremragende udseende. Denne løsning gør det muligt at opbygge en stærk gaming computer, der vil køre stille og roligt, hvilket er absolut uopnåelige for luft systemer.

Blandt ulemperne er normalt præget af kompleksiteten af samlingen, upålidelige og høje omkostninger. Imidlertid kan sådanne ulemper kaldes kontroversiel og relativ. Med hensyn til kompleksiteten af samlingen kan det bemærkes, at det ikke er meget vanskeligere end at samle selve computeren. For at sikre korrekt samlet systemer har også nogen klager, som fastsat korrekt montering og betjening er ikke noget problem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.