FormationHistorie

"Finger peger" - en affære med Miss Marple

Kriminalroman, som er kendt i Rusland under navnet "peger fingre", blev udgivet i 1942 i USA. Hans andre titler: "Ferie i Limstoke", "finger af skæbnen."

forfatter værker

Agata Kristi - britiske romanforfatter af det tyvende århundrede. Det kaldes den mest berømte forfatter af detektiv fiktion. Hun har udgivet mere end hundrede værker. Blandt dem var kriminalromaner, skuespil, noveller, psykologisk roman.

Et af de tegn, der skaber Christie, var en gammeljomfru ved navn Miss Marple. Den gamle dame er en kollektiv måde. Hun minder om de heltinder værker af Braddon og Green. Ifølge Agatha, prototypen på den gamle kvinde-detektiv var hendes egen mormor. Forfatteren af detektiver holdt meget af hendes karakter. Hun troede, hendes gamle, kloge engelsk dame med traditionelle værdier.

Miss Marple optrådte første gang i værket "Evening Club" Tirsdag "" som blev udgivet i 1927. I romanen "Fingeren peger" heltinde som altid undersøge kompliceret sag uden at tiltrække til den person opmærksomhed.

Oprindelsen af navnet

Romanen tager sit navn fra en af Rubaiyat af Omar Khayyam, den persiske digter. E. Fitzgeralds oversættelse blev taget. Hvorfor er navnet på romanen har et par muligheder?

Russisk oversættelse i bogstavelig forstand er ikke så helt klart. Dette skyldes det faktum, at denne quatrain af Omar Khayyam i den russiske udgave lyder anderledes. På grund af dette, nogle oversættere tillader en temmelig fri oversættelse. De stræber efter at holde kontakten med, hvad der sker i "fingre peger" roman.

pinned

 1. Miss Marple - en ældre kvinde, en ven af Maud partisansøm. Jeg kørte til landsbyen efter anmodning fra en ven, at hjælpe i efterforskningen kompliceret sag.
 2. Dzherald Berton - Air Force Major, der bosatte sig i landsbyen for at komme sig efter skader. Fortællingen er fra hans ansigt.
 3. Dzhoanna Berton - søster til piloten. En attraktiv ung dame.
 4. Emily Barton - ejeren af huset, der lejes for sig selv Burton.
 5. Owen Griffith - landlige læge.
 6. Aimée Griffith - søster til lægen. Kvinden er kendetegnet ved sin styrke.
 7. Richard Simmington - land advokat i anden generation.
 8. Mona Simmington - Richards kone, tre børn.
 9. Megan Hunter - datter Mona fra sit første ægteskab. Pige, tyve år, men det ser ud og opfører sig som en teenager. Mor bekymrer sig om datters fremtid.
 10. Elsie Holland - børnepasning børn af Richard og Mona. Kvinden ser fantastisk, men dårlig kommando af evnen til at tale.
 11. Beatrice - en tjenestepige i huset Simmingtonov. Ærlig pige, der elsker sin kæreste.
 12. Caleb partisansøm - landsby sognepræst. Beboere Limstoka Caleb respekt for høje moralske principper.
 13. Maud partisansøm - hustru til præsten.
 14. Mr. Pai - en pensionist, der bor i Limstoke. I de senere år, han beskæftiger sig med antikviteter.
 15. Inspector Nash undersøger kriminalitet. Sendt til myndighederne i Scotland Yard.

Som enhver arbejde Agatha Christie, "peger fingre" har en indviklet plot og fuld af overraskelser.

resumé plot

Gerald med sin søster besluttet at leje et hus at bo i landsbyen et par måneder. De efterhånden blevet bekendt med beboerne Limstoka, men når du får et anonymt brev. Det er skrevet, at Burton familien, og kærester.

Senere viser det sig, at disse anklagende breve modtaget mange landsbyboere. Alt begynder hurtigt at diskutere dem, der har modtaget anonyme breve. Konsekvenserne af en sådan adfærd blandt beboerne Limstoka frygtede Maude, og ikke forgæves.

Snart konen dør advokat, blev hun forgiftet med cyanid. Juryen besluttede, at der var et selvmord, hvilket fremprovokerede et anonymt brev. Afdød anklaget, at en af hendes børn - illegitim.

Landsbyen instrueret inspektør fra Scotland Yard. Det præciseres, at forfatteren til anonyme breve er en kvinde - en beboer Limstoka. Undersøgelsen er næsten ikke bevæger sig, så præstens kone opfordrer hjælp fra en ekspert. Så der er en Miss Marple.

"Finger peger" - en roman, hvor skyggen af mistanke falder på forskellige mennesker. Miss Marple studerer samtlige omstændigheder og kommer til den konklusion, at historien om de anonyme breve - ikke, at andre, som en måde at aflede opmærksomheden fra forberedelse og afvikling af den koldblodige mord.

Den gamle kvinde havde ret. Den væsentligste årsag til alt det, der sker var mordet på Mona Simmington. Således mand besluttede at slippe af med den kedelige og evigt nervøs kone. Hans perfekte plan blev afbrudt maid, der den dag havde et skænderi med sin kæreste.

tilpasning af det hidtil ukendte

Historien om Miss Marple ( "The Moving Finger") har to filmatisering:

 • I 1985 blev han løsladt en britisk tv-serie om en gammel dame, der nemt optrævle de mest utrolige forbrydelser. Den vigtigste rolle, som Dzhoan Hikson. Den hidtil ukendte var grundlaget for den anden serie.
 • I 2004 i England, blev en tv-serie byder Dzheraldiny Makyuen oprettet. Filmen "The Moving Finger" blev den tredje serie af projektet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.