Nyheder og SamfundKultur

Håndklæde - hvad er det? håndklæder ordning Cross

Håndklæde - et produkt med en dyb symbolsk betydning. Oprettet den i henhold til lovgivningen i kunsten at dekorere et liv, og ikke kun. Håndklæde holder de usynlige links, der forbinder mennesker til deres oprindelige. Mønstre er syet på klædet, er krypterede oplysninger om livet i mennesker, individer, natur.

Fra artiklen, kan du lære om at bruge de håndklæde folk, især i vielsen, samt om vigtigheden af de mest almindelige elementer, der bruges i ordninger for at skabe på nettet.

brugsområder

Til sit formål lignende objekt blev brugt meget sjældent. Dette refererer til aftørring hænder. Håndklæde - et ritual element, som har været en vigtig bestanddel af menneskelig beboelse, tøj, ceremonier. De indrettede hjørnerne af huse, vinduer og døre.

Det blev brugt som en ferie zone. I mange nationer, bæltet var obligatorisk element af tøj. Hvis en person vist sig offentligt uden det, mente man, at han havde mistet værdighed. Der var endda et udtryk, "lod sig gå".

Brugen af håndklæder:

 • Til ære moderen og hendes nyfødte barn. Håndklæde blev beskyttet foran fjendtlige styrker, beskyttet han barnet fra det onde øje.
 • Gudmoder gav moderskab. Også broderet dåbs mulighed for at medtage barnet i templet, og tør den efter dypning i skrifttypen. Efter dåben af stof syet en skjorte til dit barn eller holdt til hans bryllup, og måske endda en begravelse.
 • Symbol af vejen for den afdøde i den anden verden. I nogle regioner, det hang uden for vinduet til efter fyrre dage efter begravelsen. Så sjæl afdøde kunne tørre ansigtet med tårer. På den fyrretyvende dag håndklæde tilskrives graven og bandt den på korset. I fyrre dage efter død af cellen var en slags et vindue mellem verdener af de levende og de døde.

Det er også almindeligt anvendt i afviklingen af kalender ceremonier, i magiske ritualer og medicin.

Bryllup håndklæder

På alle stadier af bryllup ceremonier udføres hovedsageligt i håndklæde (det er ikke bare et element af indretning).

bryllup faser:

 • matchmaking;
 • forlovelse;
 • karavayny rite;
 • velsignelse;
 • begavet.

Matchmaking i nogle regioner forskelligt kaldes at tage håndklæder. Denne komponent er et tegn på pigen enige om at gifte sig. Til denne pige slips maleri med broderi eller matchmakere dem Brød bakke på den broderede klud.

Når trolovet unge hænder binder nettet. Han gennemførte den officielle ritual senior opsynsmand. Efter dette, bruden forbandt matchmakere håndklæder.

Ved brylluppet de unge var på lærredet, og det blev brugt til at dekorere heste, seletøj, tøj gæster.

funktion af warding

Håndklæde - en talisman i mange nationer. For eksempel, klud, tændte i kirken i påsken, folk hang på hoveddøren til at holde ud torden. Objekter, der har behov for beskyttelse, ofte dækket med vævet mønster. Hvordan kan produceres disse rituelle elementer?

making

I gamle dage producerede håndklæder (broderi afhang af destination) fra hør og hamp klud. Standarden anser følgende størrelse: Bredde - fyrre centimeter i længden - mere end tre meter.

Som dekorationer bruges broderi (broderi, kryds), selvom varianter er mulige med blonder, bånd, eller udskrive.

I første omgang, hver broderet mønster havde sin hellige betydning. Dekorationer kan være zoomorphic, vegetabilsk, geometriske, kult, antropomorfe. Ved udgangen af det nittende århundrede mistede mange broderi ritual betydning.

At designe et mønster ved hjælp af forskellige farver afhængigt af regionen. Oftest anvendes rød, sort, hvid. Selv om der er værker af brug af blå, grøn, gul.

blomster ornament

Fra tidernes morgen planter har været en del af menneskers liv og kultur. Scheme broderi håndklæde indeholder ofte en eller anden grøntsag motiv.

Betydning vegetabilsk ornament:

 • Eg - en ung mand, pålidelighed, hellige træ;
 • Lily - jomfru renhed og uskyld;
 • Rose - uendelig sol bevægelse, evig genfødsel;
 • Viburnum - skønhed, trofasthed;
 • periwinkle - hukommelse;
 • Druer - skabelsen af familien;
 • Valmue - beskyttelse fra det onde, uudryddelige hukommelse af de mennesker;
 • Humle - udvikling af den yngre optøjer af kærlighed; Det refererer til symbolikken af brylluppet.

Hvis blomster eller blade af at vokse op - det er et symbol på liv, og ned - et symbol på døden.

Betydning af symbolerne

håndklæder cross ordninger indeholder ofte geometriske figurer. De har også deres betydning:

 • Diamanter - den mest almindelige korssting mønster. Et fælles element i de fleste af East slaviske folkeslag. Diamanter med krøller udpegede jord gudinde, er at beskytte symbol på at bringe lykke og frugtbarhed. Ofte brugt som dekoration af kvinders tøj, især i hovedet, bryst, skuldre.
 • Stjerner - idéen om en velordnet univers, som er fyldt med harmoni.
 • Pot afbildet med store grene af blomster og fugle. Jeg brodere, normalt røde tråde, hvilket betød rensende ild, solen. Det var symbolet på sikkerhed af magi, rensning og behandling.
 • Vand og sol - disse to tegn blev afbildet sammen, da vandet var moderens energi, og solen - hans far. Solen tog form af en ottekantet roset eller blomst, og vandet er ligesom en sammenrullet slange.
 • Maternal symbol - er en otte-takkede stjerne, som trækker en stiliseret krans af blomster. Symbol angiver den særlige rolle moderen i fortsættelsen af livet. Maternal karakter er primært på lærredet.

Håndklæder denne ordning afveg afhængigt det primære formål, i livet i slaverne spillet en væsentlig rolle. De ledsages af en person fra fødsel til død.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.