Nyheder og SamfundKultur

Grundlæggende forretningsregler på vejen

Reglerne for adfærd på vejen skal være tydeligt kendt for både bilister og fodgængere. Manglende overholdelse af de etablerede normer kan føre til meget triste konsekvenser. De fleste ulykker sker netop fordi fodgængeren ikke kendte forholdsreglerne, eller bilisten besluttede at han ikke havde love skrevet. Som følge heraf er alle trafikdeltagere udsat for hast eller simpel uagtsomhed.

Regler fodgænger på vejen

Der er en række regler, som du kan passe på, når du krydser vejen. Lad os overveje forskellige sager.

Nat tid

Først og fremmest er det værd at huske, at i mørket kan føreren se en fodgænger ikke mere end 10-15 meter. I betragtning af at en bevægende bil ikke kan stoppe øjeblikkeligt, vil dens stopafstand være ca. 20 meter. Efter at have lavet enkle beregninger, er det muligt at komme til en logisk konklusion, at ulykken i en sådan situation er nært forestående. Derfor anbefales det at sikre, at føreren virkelig har bemærket dig og begyndt at bremse. Husk også, at personen sidder bag rattet, kan panik og ikke klare styringen af køretøjet. Derfor skal du begynde at krydse vejen om natten, først efter at bilen er stoppet helt.

Ureguleret overgang

Adfærdskodekser på vejen omfatter et afsnit om passage af kørebanen i uregulerede områder.

 1. Gå til kanten af fortovet og stop, lad førerne vide, at du har til hensigt at krydse vejen.
 2. Vær opmærksom på, om der er en ø sikker på vejbanen.
 3. Vent, indtil alle biler stopper ved 40 meter fra, at du stopper eller kører.
 4. Reglerne for opførsel af skolebørn på vejen samt alle andre deltagere i bevægelsen kræver fuld årvågenhed. Derfor kigger flere gange rundt og sørger for, at kørebanen er fri til bevægelse.
 5. Når du har nået øen, skal du stoppe og evaluere situationen.
 6. Hvis der er mulighed for at krydse det resterende segment af vejen, følg ovenstående punkter.
 7. Hvis trafikken er for tæt, eller førerne ikke stopper, træder forsigtigt ind på kørebanen. I denne situation vil føreren flytte langs den nærmeste stribe til dig blive tvunget til at stoppe. Det er meget vigtigt at bare træde på kørebanen, og ikke starte overgangen. I nogle situationer kan chaufføren ikke stoppe, hvis han bag en anden i en farlig nærhed bevæger en anden bil.

Justerbar overgang

Fodgængerens regler på vejen indeholder anbefalinger til en overgang i den regulerede zone. Det er vigtigt at huske, at selv om ejeren af køretøjet er helt forkert og bevæger sig i strid med alle reglerne på vejen, betyder det ikke, at du skal klatre under bilens hjul. Det er bedre ikke at risikere dit liv for at bevise din egen retfærdighed.

Når man krydser vejen ved et justerbart kryds, anbefales det:

 • At gøre opmærksom på, om der er nogen "chauffører", "piloter" og andre uansvarlige chauffører blandt trafikanterne.
 • Kryds vejen kun i det område, der er fastsat for dette.
 • Kør ikke over vejbanen til et blinkende grønt og jo mere gul eller rødt lys.

Uden for fodgængerovergangen

Ved at studere adfærdsreglerne på vejen er det værd at overveje muligheden for at krydse ud af fodgængerzoner. Hvis den nærmeste regulerede zone er meget langt væk, kan du krydse vejbanen efter nogle regler.

 1. Stop ikke midt i vejen.
 2. Ophold på fortovet, gå til kanten og lad førerne forstå, at du har tænkt dig at begynde at flytte.
 3. Kig rundt og vurder situationen.
 4. Vent, indtil alle biler i en afstand på mindst 60 meter vil gøre et fuldstændigt stop.
 5. Start bevægelsen.

Husk, at selvom bilen på nærmeste stribe begyndte at bremse, er der en sandsynlighed for, at bilerne bevæger sig bag det eller ved siden af det, er ude af din synlighedszone. Derfor skal du bevæge dig omhyggeligt og konstant kigge rundt.

bøder

Regler for sikker adfærd på vejen skal respekteres af alle. Tidligere blev der kun strafferet for bilisterne for overtrædelser, og fodgængere blev ikke straffet på nogen måde. Hidtil har situationen ændret sig, og nu er folk, der går til fods, også ansvarlige for sådanne overtrædelser. Hvis du krydser vejen på det forkerte sted eller i et rødt lys, kan du blive bødet for en mængde på 500 rubler.

Adfærdskodeks på jernbanen

I sommersæsonen bruger et stort antal mennesker tog. Hovedårsagen til skader på børn og voksne på dette tidspunkt af året er netop den manglende overensstemmelse med adfærdskodeksen på jernbanen. På grund af frygten for at være sent for toget, er nogle i fare: de krydser stier under platformen, hopper ind i et kørende tog osv.

De grundlæggende regler for adfærd på jernbanen omfatter følgende punkter.

 1. Du kan kun krydse stier på specielt udpegede steder.
 2. Beskæring under biler er strengt forbudt. Herunder er det forbudt at klatre over koblerne.
 3. Du kan ikke hoppe ind i et kørende tog.
 4. Det er forbudt at holde døre og forhindre dem i at lukke automatisk.
 5. Børn bør ikke spille på platformen eller på jernbanesporene.
 6. På et tog er det forbudt at sætte dit hoved eller hænder i vinduerne.
 7. Du kan kun forlade bilen, når toget stopper helt og kun på landingsplatformen.
 8. Det er forbudt at krydse stier før toget.

Det er værd at overveje, at et kørende tog ikke kan stoppe med det samme, da dets hastighed kun virker lille. Faktisk kan moderne tog bevæge sig ret hurtigt, op til 120 km / t. Således vil en sådan sammensætning, idet den har bremset, stadig bevæge sig ved inerti, stadig et ret stort afstandssegment.

Stand ikke tæt på platformens kant. For det første kan du ved et uheld snuble og falde på skinnerne lige før toget. For det andet risikerer du at komme ind i en stærk luftstrøm, som skabes under passagen af to modstående konvojer. Dens kraft er så stærk, at det let kan trække en person ind i lufttragten og kaste den under toget.

Adfærdskodekser på vejen i nærheden af jernbanesporene gælder også for chauffører, der er forbudt at flytte jernbanen i uautoriserede og ikke-udpegede steder. Bilentusiaster er strengt forbudt at bevæge sig efter, at advarselslyset er tændt.

Børn på vejen

Små børn er ikke altid opmærksomme langs vejen, så forældre skal klart og tydeligt forklare for børnene, hvordan de skal opføre sig, når de krydser vejen. Hvis der ikke er særlige seminarer på skolen eller børnehaven, hvor unge fodgængere fortæller reglerne for børns adfærd på vejen, skal du være særlig opmærksom på dette problem.

Advar barnet om, at selv hvis man passerer kørebanen ved hånden med en voksen, skal han stadig se sig om. Det skal også forklares, at vejen eller jernbanesporene ikke er stedet for spillet.

For lettere erhvervelse af materiale kan du lave specielle kort, som viser de rigtige og forkerte situationer. Du kan arrangere barnet en spileksamen, hvor han vil svare på spørgsmål i forbindelse med overgangen af vejen. Bed ham om at tegne et trafiklys eller andre advarselsskilte.

Og selvfølgelig skal du huske at for et barn er du et eksempel, så bryd ikke reglerne, og lad dit barn se, hvordan man handler.

På de fleste skoler og andre uddannelsesinstitutioner afholdes der hvert år særlige klasser om dette emne. På seminarer er der også et tema "Regler for adfærd af elever på vejene" for ældre børn.

Afslutningsvis

Tusinder mennesker dør hvert år på vejene. Det ser ud til, at der ikke er noget kompliceret i elementære regler, men desværre foretrækker de at ignorere dem. Ikke kun bilister, men fodgængere i stigende grad forsømmer sikkerhedsteknikker, de truer ikke kun deres liv, men også andres sundhed. Slipning i et rødt lys kan du blive en, der er skyldig i en forfærdelig tragedie og ødelægger din fremtid for evigt. Det er ligegyldigt hvilket mærke af bilen føreren eller hvilken position fodgængeren indtager - på vejen er alle lige. Kun ved at respektere hinanden og iagttage enkle adfærdskodekser under kørslen på vejen, vil vi være i stand til at beskytte os selv og deres kære.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.