FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvor er Kherson? Kort historie og attraktioner i byen

Denne by er berømt primært for sine enorme og lækre vandmeloner. Desuden er det en vigtig havn på Dnepr-floden. Hvor er Kherson? Da det blev grundlagt, og hvor interessant denne by?

By Kherson på kortet over Ukraine

Denne by er ikke for stor, men ikke lille. Dens befolkning i dag af næsten 300 tusinde mennesker. Hvor er Kherson?

Byen ligger i det sydlige Ukraine, på bredden af Dnepr-floden, Europas største. Det er det administrative centrum af den enslydende provins og en vigtig flod og hav havn af landet.

Hans smukke navn byen modtaget fra de mest berømte Krim koloni - Hersonissos. Og den antikke græske ord "Chersonese" kan oversættes som "halvø".

I ukrainsk Kherson - seks udenlandske twin-byer, blandt dem - Norges hovedstad, Oslo.

Kherson: kort historisk baggrund

På det sted, hvor Kherson i dag, folk stadig boede i før-kristen tid. Dette fremgår af arkæologiske udgravninger foretaget her. Især i det område af en af byens parker skythiske grav blev fundet, der går tilbage til forskerne det sjette århundrede f.Kr..

Årsagen til Kherson blev den russisk-tyrkiske krig. Katharina II beordret til at blive bygget i Sortehavsområdet en stærk fæstning for at beskytte mod fremtiden for tyrkiske angreb. Så i 1778 på kortet over det russiske imperium, en ny by - Kherson. En af dens grundlæggere kan betragtes som Prins Potemkin (som her og i hvile), men processen med opførelsen af Kherson højborg førte grandonkel Aleksandra Pushkina - Ivan Abramovich Hannibal.

I perioden 1917-1920 i Kherson magt ændret sig mere end ti gange! Efter Anden Verdenskrig, er byen forvandlet til en kraftfuld industrielle og landbrugsmæssige centrum af den ukrainske SSR. I slutningen af 50'erne har det en befolkning på over 150 tusind mennesker.

I dag i Kherson er der omkring hundrede forskellige virksomheder. Blandt dem - den kommercielle havn, skibsbygning og kombinere fabrik, bomuld og skofabrik, fabrikken af armerede betonkonstruktioner og andre.

De vigtigste attraktioner i Kherson

I det historiske centrum af byen overlevede en lang række gamle bygninger. Den mest interessante af dem - det er indgangen til Kherson fæstning af det 18. århundrede, Arsenal, bygningen af Sortehavet Hospital, Rådhuset, kirken Jesu Hjerte, Synagoge Chabad og andre.

En vigtig historisk og arkitektonisk monument af Kherson er Frelseren Katedralen - den ældste bygning i byen, opført i 1786. Kirke med kuppel, designet i den klassiske stil, bygget af lokale byggemateriale - sand. I denne katedral er begravet mange kendte personligheder. Blandt dem - Grigory Potemkin, generalmajor Ivan Sinelnikov, moldoviske prins Rossetti Emmanuil og andre.

Interesse for turister og kan forårsage centrale by kirkegård af Kherson. Den ældste nedgravning på det stammer fra 1790. Nå, kan du se omkring mirakel af teknik teknologi - Adziogol Lighthouse. Det består af stål og har en hyperboloidal forskydningspåvirket struktur. Forfatteren af den højeste fyrtårn i Ukraine (65 meter) er en fornem ingeniør-arkitekt Vladimir Shukhov.

Således i Kherson nødt til at se på turisten. I sidste ende, lækre, saftige vandmeloner og gennemtrængt med solen - er ikke en grund til at komme til denne vidunderlige sydlige by?

Afslutningsvis ...

Mange interessante steder, landsbyer og byer skjuler land Ukraine. Kherson - en af dem. Byen blev grundlagt i 1778 og er opkaldt efter den gamle koloni Chersonese, beliggende på Krim.

Nu ved du, hvor Kherson fortrolig med sin historie og store turistattraktioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.