Nyheder og SamfundNatur

Naturområder i Australien - mange ørkener og få skove

Tilstedeværelsen af naturlige zoner på fastlandet og deres beliggenhed er direkte afhængige af klimazoner. Som følge af, at Australien betragtes som det mest tørre kontinent, bliver det klart, at der ikke kan være et stort udvalg her. Men de naturlige områder i Australien har en ekstraordinær unikhed af plante- og dyrenes verden.

Mange ørkener og få skove

det mindste kontinent er zoneinddeling godt sporet. Dette skyldes den overvejende flade karakter af reliefen. Australiens naturlige zoner ændrer gradvist hinanden i meridional retning efter ændring i temperatur og nedbør.

Det sydlige tropiske krydser kontinentet næsten i midten, og det meste af sit territorium ligger i den varme tropiske klimazone, hvilket gør klimaet tørt. Ved antallet af nedbør er årlig nedbør Australien er blandt de sidste af alle kontinenter. Det meste af sit område inden for et år modtager kun 250 mm nedbør. I mange dele af kontinentet falder regn i flere år.

Australien, hvis naturlige zoner opdeler kontinentet i tre dele, i øst og vest har flere zoner strakt langs kysten, hvor mængden af nedbør er meget større. Fastlandet er for det første ved det relative område af ørkenområder og sidst i skovområdet. Derudover er kun 2% af Australiens skove af industriel betydning.

Egenskaber af naturområder

Savannah og skovområder er placeret i den subequatoriale klimasone. Vegetationen er domineret af urter, blandt hvilke vokser acacia, eucalyptus og flaske træer.

I øst for fastlandet, i forhold med tilstrækkelig fugtighed, er der sådanne naturlige områder i Australien som vådområder Tropiske skove. Blandt palmetræer lever ficus og træbregner bufseanlæg, wombats, kænguruer.

De naturlige områder i Australien er forskellige fra lignende områder på andre kontinenter. For eksempel optager halvøkener og tropiske ørkener store områder på fastlandet - næsten 44% af dens territorium. I de australske ørkener kan du finde usædvanlige tykninger af tørrede tornede buske, kaldet krabber. Sider af halvøkener, der er vokset med hårdplanter og buske, anvendes som græsgange til får. Der er også store sand ørkener, der adskiller sig fra ørkenerne i andre kontinenter, fordi de ikke har oaser.

I den sydøstlige og sydvestlige del af kontinentet er der subtropiske skove, hvor der vokser eukalyptus og eviggrøn bøg.

Oprindelse af den organiske verden

Australiens flora på grund af langvarig isolation fra andre kontinenter har et stort antal endemiske planter. Næsten 75% af dem kan kun ses her og intet andetsteds. Mere end 600 arter af eukalyptus, 490 arter af akacie og 25 arter af Kazaurin forekommer på fastlandet.

Dyreverdenen er endnu mere ejendommelig. Blandt dyr udgør endemikker næsten 90%. Kun i Australien kan du finde pattedyr, der på andre kontinenter forsvandt for længe siden, for eksempel echidna og platypus - gamle primitive dyr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.