Nyheder og SamfundKultur

Hvad er epiphora? eksempler på anvendelse

I den græske epiphora - en "gentagelse Desuden pres" Stilistiske enheder gentager de samme lyde i enderne af tilstødende ord linjerne kan tydeligt demonstrerer en simpel rim. Det - grammatisk epiphora. Eksempler på det findes ofte i børns vers:

På balkonen, der bor sammen

Poppy, narcisser. De var venner.

Nogle gange med henblik på at understrege betydningen af et enkelt ord eller en sætning gentages ved afslutningen af sine vers eller linjer, der danner en såkaldt tautologisk rim. Det - leksikalsk epiphora. Eksempler - vers:

Min lille søn på attende

Den sødeste, elskede, indfødte,

Min hare, Ezhulka-lapulya!

Han var sjovt, så sjovt -

Min lille kvinde, min sonny!

Lad ikke den blide stemme allerede,

Og Ezhulkoy lang tid ikke kalde mig -

Head - loftet!

Jeg blev Ezhischey pjusket sonny ...

Snart voksne også vil være helt ...

Og ikke sige, som før, "Mor!"

Men - kommer på besøg, og jeg alle

Det stolt introducere "Synulya!"

Meget ofte brugt retorisk epiphora. Eksempler på denne teknik kan findes i de sange, oftest - på russisk folkemusik. Børns sang om to gæs perfekt demonstrerer hans egne de uforglemmelige linier: "One - grå, den anden - hvid, to munter gås", samt poesi Yulii Druninoy "Du er næste."

Ofte bruger poesi gentog den første quatrain i forvaring. Nogle gange er de lidt anderledes, mere ofte - gentaget ordret. Det er også en retorisk epiphora. eksempler - digte af samme Yu Druninoy "Der er en tid til at elske."

De begynder med ordene: "Der er en tid til at elske, er der - for at skrive om kærlighed", og i slutningen af disse linjer gentages med lidt variation: i stedet for ordet "skriver" forfatteren bruger verbet "læse".

Ofte i prosa forfattere ønsker at understrege vigtigheden af et enkelt øjeblik af episoden, emnet. Derefter kunstneren bruger ordet episode eller en gentagelse bestemte sætninger, passager. Eksempler epiphora præsenteres i denne miniature.

"Barcarolle" af Tchaikovsky

Hvad hun synger "Barcarolle"? På havet, kærlighed, håb, sorg ... Hun syntes at opløse i musikken, oplever det hele igen ... For gud ved hvilken gang ...

Stigende støj nærmer bølge, lav slag vand på kysten og den rolige raslen af omvendt løb ... Og nu, en ny bølge begynder at tage fart, ruller på stranden!

Hav - en stor, varm, blid. Og ved bredden af de to af dem med Max - at mor, så elsket ... Og bølgerne ... Waves?! De advarede også om den ulykke! De ønskede at sige, at ... men vidste ikke, hvordan at tale tydeligt!

Hjemrejsen. Max kører. Whistling en glædelig melodi. Her smed han på bremserne og stak hovedet ned på sine foldede hænder på rattet. Alle ...

Hun pludselig indså, at der var uoprettelig, råbte, begyndte han at henvende sig til ham hans ansigt! Så blev det klart, at det er - alt.

Og tid til det alle lyde er forsvundet, som om hans ører lagde uld. Hun forstod ikke, men alle hørt igen og igen den voksende støjen fra nærmer bølger ... En blød slag vand på kysten ... En stille raslen af omvendt løb ...

Hun færdig spillet. Han knælede hænder. Han stod foran tyst, som om den tomme hal. Han bukkede i stilhed og tomhed. Og pludselig ...

Publikum brød ud i klapsalver! Hun stod foran ham, lidt, mistede, våde spor af tårer på kinderne. Og jeg kan ikke høre noget ...

Og i mine ører stadig ikke ophøre med at forøge støj nærmer bølge, lav slag vand på kysten og den rolige raslen af omvendt løb ... Og de var på bredden af ... ... Sammen med Max ... I denne familie, så elsket!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.