Nyheder og SamfundKultur

Human Development Index

I den seneste tid medierne kan høres om Human Development Index (HDI). Jeg vil gerne mere at tale i detaljer om dette tal, og forstå, hvordan det er defineret på samme måde.

For det første er den menneskelige udvikling indekset - er det økonomisk indikator , der bruges i FN for at bestemme kvaliteten af livet i forskellige lande. Det er vigtigt ikke at forveksle dette koncept med den livskvalitet, det er fundamentalt forskellige definitioner. Levestandarden kan karakterisere graden af materiel velfærd, det vil sige folk tilfredshed deres materiel velstand. I dette tilfælde er den gennemsnitlige levestandard kan i landet være en gennemsigtig måde vises ved hjælp af BNP pr befolkning. Mens begrebet "livskvalitet" indeholder "immaterielle" aspekter af livet. Dette kan omfatte liv og helbred, mulighed for at tilbringe deres fritid og slappe af, den kulturelle rigdom af landet, dets niveau af åndelig udvikling mv

Det er logisk, at bestemme kvaliteten af livet er hårdt nok, fordi dette begreb ganske mange facetter og kompleks, som omfatter en række aspekter, som supplement, kan det ikke udtrykkes i penge. For at gøre dette, skal du bruge en slags integreret indeks, men glem ikke, at i dette tilfælde er det umuligt at læse dataene er helt præcise og korrekte.

Så der er blevet en integreret indikator for den menneskelige udvikling indekset, som blev udviklet i 1990 af to udenlandske økonomer: Pakistanske Mahbub ul-hacks og indiske Amartya Sen. Efter dette, siden 1993, FN-rapporten årligt tilbringe hårdt på udviklingen af denne indikator, der viser værdien af HDI for de fleste lande i verden. Bemærk, at de data, FN, kendt forsinket 2 år.

fattigdom indekset, som dog er ikke særlig udbredt - et alternativ foranstaltning er blevet introduceret til HDI. Måske er den væsentligste årsag til dette er den dissonante navn, som kompromitterer det kapitalistiske system i mange lande. Af den måde, er dette tal også beregnet som et indeks for menneskelige potentiale.

I sin kerne indeholder HDI tre vigtigste indikatorer - en levestandard, der kan evalueres ved bruttonationalproduktet per indbygger, uddannelse indeks, det vil sige, at niveauet for læsefærdighed af befolkningen, samt den forventede levetid.

Uddannelse indikatorer omfatter graden af voksenalfabetisering, samt den samlede procentdel af de studerende. Det er antallet af kyndige mennesker blandt beboerne i staten, som allerede er 15 år gammel og kan betragtes som en indikator for niveauet. Kultiveret person kan kaldes en person, der kan læse og skrive en simpel erklæring relateret til deres hverdag. Typisk kan analfabetismen forklares i folketællingen, men den udføres en gang hvert 10 år. For at kontrollere dette tal, afholdes hvert år ved de indirekte undersøgelser, der forsøger at mere præcist fastslå det sande antal af kyndige mennesker. For eksempel, at gennemføre en undersøgelse af personer, der indgår i et ægteskab eller rekrutter. Det skal siges, at en sådan fremgangsmåde er selektiv og kan ikke give et nøjagtigt og komplet billede af færdigheder af alle segmenter af befolkningen.

Human Development Index, kan have en værdi mellem nul og én. Den bestemmes ved formlen, hvor det aritmetiske gennemsnit taget hensyn til udførelsen af alle tre indekser er nævnt ovenfor. At oversættelse indekser til indeksværdien, der kan udtrykkes som en numerisk værdi fra 0 til én, der gør det muligt at tage hensyn til de meget forskellige og uensartede målinger i én integreret indikator.

Det skal bemærkes, at en række lande ikke medtaget i beregningen af de Forenede Nationer. Små europæiske lande som Liechtenstein, San Marino, Monaco, har Andorra ikke offentliggøre deres data. Nyheder i økonomien i disse lande tyder på, at HDI er meget høj, ligesom for 10 år siden. Nogle lande har endnu ikke medtaget i FN-rapporter, disse omfatter deling af Serbien og Montenegro, samt Macau og Taiwan, men ifølge de foreløbige data, de har en meget høj HDI.

Et land, hvor der er krig, ikke længere definere deres udvikling indeks. Det er lande som Liberia, Afghanistan, Somalia osv Det kan antages, at dette tal i disse lande vil være frygteligt lav.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.