Kunst og underholdningMusik

Hvad er en violin? Violins struktur og funktioner

Violin er et værktøj, der har haft en enorm indflydelse på musik. Det blev meget udbredt i klassiske værker, hvor den flydende blide lyd kom til nytte. Folkekunst bemærkede også dette smukke instrument, selvom det ikke syntes så længe siden, men formåede at tage plads i etnisk musik. Fiolen sammenlignes med den menneskelige stemme, da lyden er flydende og varieret. Dens form ligner en kvindelig silhuet, som gør dette værktøj levende og animeret. I dag kan ikke alle forestille sig, hvad en violin er. Lad os rette op på denne irriterende situation.

Historien om violins udseende

Udseendet af violinen skyldes mange etniske instrumenter, som hver især har haft indflydelse på det. Blandt dem kan man skelne den britiske krott, den armenske bambir og den arabiske rebab. Konstruktionen af violinen er på ingen måde ny, mange østlige folk har brugt sådanne instrumenter i århundreder og udfører folkemusik på dem til i dag. Violaen erhvervede sin nuværende form i det 16. århundrede, da produktionen blev sat i gang, begyndte store mestere, der skabte unikke værktøjer, at blive vist. Især mange sådanne håndværkere var i Italien, hvor traditionerne for at skabe violiner stadig lever.

Siden XVII århundrede begyndte at spille violinen at erhverve en moderne form. Det var da, at der var kompositioner, der normalt betragtes som de første værker skrevet specifikt til dette blide instrument. Dette er Romanesca per violino solo e basso, skabt af Biagio Marini og Capriccio stravagante, skrevet af Carlo Farina. I de følgende år begyndte violins mestre at virke som svampe efter regnen. Især i denne henseende skelnet Italien sig selv, som fødte det største antal store violinister.

Hvordan violinen er arrangeret

Den bløde og dybe lyd af violinen skyldtes det unikke design. Det kan opdeles i 3 hoveddele - hoved, nakke og krop. Totaliteten af disse detaljer gør det muligt for instrumentet at udgive de fascinerende lyde, der har bragt det verdensomspændende berømmelse. Den største del af violinen er kroppen, som alle de øvrige detaljer er vedhæftet. Den består af to dæk, forbundet med skaller. Fremstiller dæk fra forskellige trætyper for at opnå den mest rene og smukke lyd. Den øverste del er normalt lavet af gran, og i den nederste del bruger du ahorn, yavor eller poppel.

Mens vi spiller violin, resonerer overdækket med resten af instrumentet og skaber en lyd. For at den skal være i live og ringe, er den lavet så tynd som muligt. På dyre master violiner kan tykkelsen af topdækket kun være et par millimeter. Nederste dæk er normalt tykkere og stærkere end toppen, og det træ, hvorfra det er lavet, er valgt, så det passer til skallerne, der forbinder begge dæk sammen.

Skal og skat

Skaller er siderne af en violin mellem de øverste og nederste dæk. De er lavet af samme materiale som underdækket. Desuden bruger disse dele ofte træ fra samme træ, omhyggeligt udvalgt af tekstur og mønster. Dette design holder ikke kun på lim, men også på små puder, der øger dets styrke. De kaldes clowner og er inde i skroget. Også indeni er basstrålen, som overfører vibrationer til kroppen og tilføjer ekstra stivhed til øverste dæk.

På violins legeme er der to udskæringer i form af latinske bogstaver f, der kaldes efami. Ikke langt fra den rigtige udskæring er en af de vigtigste dele af instrumentet - den skat. Dette er en lille træbjælke, der tjener som afstand mellem de øverste og nederste dæk og transmitterer vibrationer. Sjælen fik sit navn fra ordet "sjæl", som tyder på betydningen af denne lille detalje. Masters bemærkede, at dushens position, størrelse og materiale alvorligt påvirker instrumentets lyd. Derfor kan kun en erfaren violin maker korrekt finde denne lille, men vigtige del af sagen.

Stringholder

Historien om violinen og dens konstruktion vil være ufuldstændig, hvis du ikke nævner et så vigtigt element som en strengholder eller en subgraph. Det plejede at være udskåret af træ, men i dag anvendes plast i stigende grad til disse formål. Det er strengholderen, der fastgør strengene i den korrekte højde. Der er også nogle gange maskiner, der gør installationen meget lettere. Før deres udseende blev violinen udelukkende indstillet af stifter, som det er meget svært at finjustere.

Indeholder underskilt på knappen indsat i hullet på kroppen fra siden modsat halsen. Dette design oplever hele tiden en alvorlig belastning, således at hullet ideelt set skal nærme sig knappen. Ellers kan skallen knække og slå violen til et ubrugeligt stykke træ.

grib

På den forreste del af sagen er vedhæftet violins hals, hvorunder musikerens hånd er under spillet. Nakken er fastgjort til nakken - en rund overflade af massivt træ eller plast, som strengene presses på. Dens form er gennemtænkt, så strengene ikke blander hinanden, når de spiller. I dette tilfælde hjælper det stativet og løfter strenge over halsen. På stativet laves slidser til strængerne, som du selv kan gøre til din smag, da nye stande sælges uden slidser.

Striven til strengene er også til stede på den øvre flange. Det er i slutningen af nakken og adskiller strengene fra hinanden, inden de går ind i blikboksen. Den indeholder pinde, som tjener som hovedinstrument til tuning af violinen. De er simpelthen indsat i træhuller og er ikke faste. Takket være dette kan musikken justere stiften af stifterne, så de passer til hans behov. Du kan gøre dem stive og unyielding, let trykke under justering. Eller omvendt, tag stifterne ud, så de bevæger sig lettere, men hold systemet værre.

strygere

Hvad er en violin uden strenge? Et smukt men ubrugeligt stykke træ, som kun er egnet til hammering negle. Strings er en meget vigtig del af instrumentet, fordi deres lyd afhænger stort set af dem. Særligt vigtigt er rollen af det materiale, hvorfra denne lille, men væsentlige del af violinen er lavet. Ligesom alt andet i vores verden udvikler og strængerne de bedste gaver i den teknologiske æra. Men deres originale materiale er svært at kalde højteknologi.

Mærkeligt nok, men fårens tarm er, hvad den gamle musikalske violin skylder sin øde lyd. De blev tørret, forarbejdet og snoet snoet for efterfølgende at modtage en streng. Masters formåede at holde sig hemmelige i lang tid det materiale, der blev brugt til produktion af strenge. Produkter fremstillet af fårens tarm gav en meget blød lyd, men blev hurtigt slidt og krævede hyppige tilpasninger. I dag kan du også finde lignende strings, men moderne materialer er meget mere populære.

Moderne strenge

I dag er fårens tarm til rådighed for deres ejere, da venstringstrin sjældent anvendes. De blev erstattet af højteknologiske metal- og syntetiske produkter. Syntetiske strenge lyder tæt på deres forældede forgængere. De har også en temmelig mild og varm lyd, men de har ikke de ulemper, som deres naturlige "kolleger" har.

En anden type strengstål, der er fremstillet af alle slags ikke-jernholdige og ædle metaller, men oftest fra deres legeringer. De lyder lyse og klangfuldt, men de taber i blødhed og dybde. Sådanne strings er egnede til mange klassiske værker, hvor der kræves renhed og lysstyrke. De holder også systemet langt og er holdbart nok.

Violin. Lang vej

I mange år af dets tilværelse er violinen blevet populær på hele planeten. Særligt herliggjort dette vidunderlige instrument er klassisk musik. Fiolen kan lyse ethvert arbejde, mange komponister gav det den ledende rolle i deres mesterværker. Alle kender Mozarts eller Vivaldi's udødelige værker , hvor der blev lagt stor vægt på dette elegante instrument. Men med tiden blev violen et fortik af fortiden, partiet af en smal cirkel af kendissører eller musikere. Den elektroniske lyd erstattede dette instrument fra populær musik. Smooth flowing lyder tilbage, hvilket giver plads til en kraftig og primitiv flagermus.

Friske noter til violinen blev normalt skrevet kun for at ledsage filmene, nye sange til dette instrument dukkede kun ud i folkloreartisterne, men deres lyd var ret monotont. Heldigvis har der i de senere år været mange bands, der udfører moderne musik med violin. Publikum var træt af de monotone kærlighedsmæssige hylder af en anden popstjerne, der åbner hendes hjerte for dyb instrumentalmusik.

Violin ræv

En sjov historie satte violinen i sang af en berømt musiker - Igor Sarukhanov. En dag skrev han en sang han planlagde at kalde "Skrabet af hjulet". Arbejdet viste sig imidlertid at være meget fantasifulde og vage. Derfor besluttede forfatteren at kalde det sammen med ord, som burde understrege atmosfæren i sangen. Hidtil på internettet udføres voldelige kampe om navnet på denne sammensætning. Men hvad siger forfatteren af sangen, Igor Sarukhanov, om dette? Fiolin-ræven er det rigtige navn på sangen, som musikeren hævder. Irony er en interessant ide, der er bygget på ordspil, kun den ressourcefulde performer ved.

Skal jeg lære at spille violin?

Jeg er sikker på, at mange mennesker vil mestre dette vidunderlige værktøj, men de kaster denne ide, og ikke begynder at implementere det. Af en eller anden grund antages det, at lære at spille violinen er en meget vanskelig proces. Det har trods alt ikke frets, og endda denne bue, som skal være en fortsættelse af hånden. Det er selvfølgelig lettere at begynde at lære musik fra en guitar eller klaver, men det er svært ved at mestre kunsten at spille violinen. Men så, når de grundlæggende færdigheder styrkes, bliver læringsprocessen omtrent den samme som på ethvert andet instrument. Violen udvikler et godt øre, fordi det ikke har fritter. Dette vil være en god hjælp i videre studier i musik.

Hvis du allerede ved, hvad en violin er, og du har besluttet at mestre dette instrument, er det vigtigt at vide, at de er af forskellig størrelse. For børn vælges små modeller - 3/4 eller 2/4. En voksen har brug for en standard violin - 4/4. Naturligvis skal du starte undervisningen under ledelse af en erfaren mentor, da det er meget svært at lære selvstændigt. For dem, der ønsker at prøve deres lykke i den uafhængige udvikling af dette værktøj, er mange lærebøger blevet skabt til enhver smag.

Et unikt musikinstrument

I dag lærte du, hvad en violin er. Det viser sig, at det ikke er en arkaisk rest af fortiden, hvor det kun er muligt at udføre klassikere. Violinister bliver mere og mere, mange grupper begyndte at bruge dette værktøj i deres arbejde. Violen findes i mange litterære værker, især børnebøger. For eksempel "Fenina violin" Kuznetsova, elsket af mange børn og endda deres forældre. En god violinist kan spille i enhver musikalsk genre, fra heavy metal til pop. Det kan sikkert siges at violinen vil eksistere, så længe der er musik.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.