Selv-dyrkningOratoskoe kunst

Hvad er en tunge twister? Tunge Twisters for børn at diktion. kompleks trommen

I øjeblikket er ret ofte i klasseværelset i de elementære skolens lærere bruger tunge Twisters. I nogle uddannelsesprogrammer for genren af folkekunst tildelt et bestemt antal timer. Utvivlsomt kan en erfaren lærer til rådighed forklare børnene, hvad en tunge twister, at afsløre dens funktioner at forklare forskelle og ligheder med andre genrer af folkekunst. Men det pensum er ikke taget højde for en så vigtig tid, som historien om forekomsten af tunge Twisters. Dette emne er meget vigtig, men desværre, historiske oplysninger om emnet en smule.

Hvad er en tunge twister

Værker af denne genre er særligt fascinerende fænomen, som kan findes i børne- og voksen litteratur. Men ikke alle er tilgængelige til at forklare, hvad en tunge twister. Jeg er sikker på mange vil huske, hvor spændende magiske ord i tekster som følgende: "Gik gennem den græske flod, ser grækerne i floden - kræft. Græsk stak sin hånd ned i floden, kræft armen Grecu - DAC "!. I dette tilfælde repræsenterer en af de variationer af patters, som kan opfylde en stor mængde.

Origin Twisters

Hvis vi ser på samlinger af folklore, kan det ses, at tungen-Twisters i dem repræsenterede en smule. Dette er især tydeligt, når man sammenligner med mængden for eksempel ordsprog, stykker af puslespil eller andre Folk genrer. Selv ikke hver kilde kan finde definitionen af begrebet "trommen". På grundlag af et vist antal tekster om oprindelsen af tunge Twisters kan konkluderes, at de var lang tid siden, men det nøjagtige tidspunkt er ikke angivet i nogen af kilden.

Det første møde i tunge Twisters

I 1862, V. Dahl offentliggjort først mønstre i lærebog arbejde. I et særskilt afsnit, forklarede han tydeligt, at en sådan tungebrækker, og udgivet en hel samling af essays om emnet. Merit Dal var også i det faktum, at han gjorde de første forsøg på at systematisere værker af denne genre af folkekunst. Han fremhævet for et bestemt videnskabeligt sigt Twisters. Af den måde, underholdende, og det faktum, at sammenlignet med de gåder og ordsprog, som blev observeret mere end tredive tusinde, tunge Twisters, bragte han kun niogfyrre. Kvantitative indikatorer er signifikant forskellige, der fanger øjet. Det er interessant at bemærke, at de fleste af de twistere ikke er designet til barnets opfattelse, men snarere, for en voksen af deres betydning. kun fem kan tilskrives de "børnenes" kategori blandt de fyrre-ni afmærkede tunge Twisters.

Definition af tunge Twisters for Dal

V. Dahl sætte en særlig betydning i fortolkningen af tunge Twisters. For udviklingen af talen apparat, ifølge ham, skal du sørge for at inkludere disse tekster i studieordningen. Nødvendigheden af at anvende tunge Twisters for udviklingen af tale Dal underbygges af det faktum, at de kan bruges til at udøve børnene i hurtig udtale. Man bør være opmærksom ikke kun på hastigheden af udtalen, men også på renhed. Det blev bemærket, at der trommen lyder der kan "møde" med hinanden. Det er hensigten at hindre udtalen. Meget ofte betydningen trommen omfatter ordsprog. For eksempel, i trommen "rapport, men ikke doraportoval og blev doraportovyvat, zaraportovalsya" sagde, at alt ikke er som det skal, der er uheldigt og malplaceret.

En række af tunge Twisters

Hvis du analysere alle de trommen, der samledes Dal, kan vi blot nævne i deres skrifter, at deres sortiment er ganske bredt. De klassificeres efter forskellige kriterier. For eksempel, på den størrelse, kan de være korte og lange. En separat gruppe af mærkede produkter med eller uden gentagelser. Fondene er også sjovt trommen. For tale, kan afhængigt af konstruktionen af produktet anvendes på en eller på flere lyd. Sådanne tekster er meget ofte brugt af talepædagoger og lærere tale grupper af førskole institutioner for aktiviteter med børn, der har brug for at finde ud af erklæringen af en bestemt lyd. Afhængigt af opfattelsen af muligheden for at dele værker, der appellerer til børn, og dem, der ikke er tilgængelige for børnenes forståelse, der er, kompleks trommen.

Ligheden af tunge Twisters med andre genrer af folkekunst

I undersøgelsen af tungen-Twisters som et fuldgyldigt genre af folkekunst, konkluderedes det, at med hensyn til indhold og struktur ligner nogle andre arter af folkekunst. For eksempel i analysen blev identificeret fælles træk mellem patters og ordsprog. Desuden har ligheder blevet bemærket og ordsprog. Med omhyggelig overvejelse vittigheder også er det blevet bemærket, at produkterne af disse genrer overlapper hinanden. Ovenstående konklusion blev foretaget på grundlag af en sammenligning af værker af Dahl og J. Snegireva. Nogle tekster fra indsamling af J. Snegireva ligesom tunge Twisters, som er repræsenteret i værker af Dahl.

Edition oprindelige tunge Twisters

Efter V. Dahl udgav sine værker, ingen tog op på dette arbejde i ganske lang tid. Det var først i begyndelsen af det tyvende århundrede i nogle udgaver af gradvist begyndte at dukke usædvanlige værker af denne genre af folkekunst. For eksempel vil vi gerne nævne et værdifuldt bidrag til området for litteratur den største kender af folklore Prikamye før-revolutionære tider B. Serebryannikova. Efter nogen tid, i 1964, mere end tredive tekster af denne genre er blevet indsamlet under ét låg. Hvis vi betragter den anden halvdel af det tyvende århundrede, de vigtigste skikkelser i denne genre var V. Anikin, M. Bulatov, Alexander Razumov, N. Kolpakov. Vi vil gerne fremhæve hr Naumenko, blandt andre forfattere, der er offentliggjort en samling af stort format på folklore. Der blev indsamlet udelukkende russiske tunge Twisters. Frugtbar aktivitet inden for tunge Twisters er karakteriseret ved værker af forfattere som Vladimir Biryukov, I. Friedrich, A. Anisimov, M. Nowicka og andre.

Copyright tunge Twisters

I det tyvende århundrede blev det observeret en meget interessant fænomen - der er ophavsrettigheder russiske tunge Twisters. Men det er værd at bemærke, at blandt dem, der oprindeligt blev fundet kun ét stykke af denne genre D. Harms kaldet "Ivan Toporyshkin". Blandt de mange publikationer i børnebøger og magasiner Detgiz fleste af Twisters er blevet markeret som folkemusik. Eksperter, der var involveret i optagelsen af folklore værker i denne genre, faste dem som et værk af folkekunst. Men takket være det arbejde, V. Lunin kaldes "Mysterier. Tongue Twisters", der blev offentliggjort i 1999, var i stand til at bekræfte forfatterskab af mange tunge Twisters, at op til en vis tid blev anset tilhører de mennesker. For eksempel, forfatteren af den berømte tunge twister om gøgen, gøg, og hætten er Ivan Demyanov. V. Lunin dedikeret til dette emne et særskilt afsnit i sin bog. Analyse af oplysninger, der præsenteres i afsnittet, kan du finde en masse af folks tunge Twisters, der falder sammen med forfatterens tekst. I øjeblikket er nogle tunge Twisters i samlingerne præsenteres med navnet på et bestemt forfatter, men der er dem, der stadig offentliggjort som folkemusik.

Betydning af tunge Twisters for udviklingen af tale

Meget populær med børn morsom trommen. Men uanset arten, de er alle nyttige for den overordnede udvikling. Hvis du fremhæver hovedformålet med tunge Twisters, vil det være en forbedring af talen. Til udvikling af talen er nyttigt at bruge forskellige funktioner i tunge Twisters. For diktion, for eksempel, er perfekte tekster i en eller flere lyde. Det er nyttigt at anvende sådanne præparater til dannelse af en ekspressiv, forståelig og fornuftig tale. Tunge Twisters for børn er uerstattelige i forhold til at sikre den rette færdigheder til at forstå betydningen af ord. De lærer børn at huske betydningen af, hvad han hørte. Når huske tunge Twisters er hyppige fejl i udtalen, men ikke behandler dem med overbevisning. Omvendt kan du grine med dit barn om, hvordan han blev interesseret Udtal.

Teknik klasser for at lære de tunge Twisters

Når du klart forstå, hvad en tunge twister, kan du begynde at planlægge og organisere en række klasser med tekster af denne genre. Til memorization var den mest effektive, du skal overholde en række specifikke regler. Det er nødvendigt at udvikle børns interesse for sådanne sysler og ønsket om at gøre det. I begyndelsen af sessionen bør ikke skynde sige en tunge twister med arrangementet. Så har du brug for at gentage en tunge twister i en hvisken, men således at alle lyde i ordene var klart hørbar. Må ikke haste i af udtale. Det næste skridt bliver et rungende udtale. Bemærk, at hver lyd blev udtalt af den mest tydeligt. Først efter at teksten er blevet sagt stille og højlydt, kan du gradvist begynde at udtale i et hastigt tempo. Klarhed og forståelighed er primære regler, der skal følges for at huske bestemte mønstre. For diktion, for eksempel nyttigt arbejde man udtaler anderledes intonation. Træning bør fortsætte, indtil alle lydene ikke udtales korrekt og læseligt. Det sidste trin vil være at lære udtalen af teksten uden at stamme.

Måder at arbejde med børn mønstre

Der er mange interessante og underholdende former for tilrettelæggelse af aktiviteter for børn at studere og huske tunge Twisters. For eksempel har mange børn gerne lære tunge Twisters som følger: voksen giver et barn i hænderne på bolden. Hver stavelse eller ord på anmodning af børnene kaste bolden og klart recitere teksten. Denne metode er interessant tilstedeværelse spil element ved hjælp af en kugle. Som regel børn er i stand til at udøve i lang tid på denne måde. Alternativt kan du tilbyde dit barn til at udtale teksten, mens kaste bolden fra den ene hånd til den anden. På samme måde kan vi arrangere en klasse uden at bruge en bold. I dette tilfælde kan du udtale teksten under rytmen klappede i hænderne. Når huske tunge Twisters kan tilbyde dit barn til at udføre visse betingelser, "sagde, uden kryber, 5 Twisters række." Dette vil lære ham at arbejde på resultatet. Efter et stykke tid, kan du bede barnet om at gentage disse tunge Twisters 5 igen for at sikre den dygtighed. Voksne vil gerne stærkt anbefale at gennemføre klasser med børnene med at lære Twisters regelmæssigt. Systematiske øvelser i korrekt udtale vil bidrage til dannelsen af det vokale apparat, samt den fulde udvikling af barnets personlighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.