Nyheder og SamfundKultur

Hvad er en sombrero? Historien om en hovedbeklædning

Måske du forestille Mexico som et land med kaktus, tequila og slum, som er hjemsted for fast poludikari med en machete, og de vigtigste transportmiddel i dem - æslet? Dette gælder i lige så meget som det faktum, at i Rusland på bjørnene strejfer rundt i gaderne i støvler og med balalajka på klar! Men bredskygget hat, sammen med tequila, poncho og machete - en integreret del af mexicanske kultur.

Lidt historie

Alt, hvad vi har set flere gange - og i film, og måske lever - det legendariske hovedbeklædning. Men selv at vide, at en sådan sombrero, vi ikke altid har en idé om dens oprindelse. Det viser sig, at hatten er ganske spanske rødder, til trods for den ubetingede en forening med Mexico. Det er ikke tilfældigt! En gang i Spanien, det var en egenskab af rigdom og luksus. Kun de meget velhavende herrer havde råd en sådan artikel i tøj.

Af den måde, en af de første "media" bredskygget hat var mongolske ryttere i det trettende århundrede. Efter et stykke tid, deres koniske krone, og markerne er bredere. I Europa spansk-Vaqueros (hyrder) havde også en sombrero. Men den eksterne opfattelse af hatten var signifikant forskellig fra den velkendte for os moderne og noget der minder om cowboy hatte. Spanierne kom også op med kronen flade, typisk for mexicanske sombrero.

Betydningen af "sombrero"

Oprindelsen af begrebet - også spansk. I dette sprog, ordet "sombra" betyder "skygge". I dag, i Spanien, de kalder enhver hat have en bred nok felt. Et klassisk sombrero - en hat med store marker og en temmelig høj krone. En anden hat har et bånd eller snor, der bindes under hagen. Felter er slået hende lidt, at kaste en skygge på skuldre og nakke vært. Deraf navnet.

Disse forskellige hatte

Der er så mange slags sombreros. Men den fælles egenskab for alle disse hatte er håndlavede. Nobles bar en sombrero lavet af filt, filt og fløjl, dekoreret med hånd broderi. Al den pragt af mønstret viste en mands rigdom, slidt sådan en hat. Fattige mennesker ved også, hvad en sombrero. Men de kunne kun råd til en flet hat lavet af halm. I dag er den model af alle disse hatte tæt forbundet med traditioner og karakteristika for de forskellige regioner i Latinamerika. Nogle lande har gjort deres nationale symbol hat!

klassikere af genren

Hvad er en sombrero hat i vores med dig traditionel forstand? Det siges af mexicanere, sombrerocharro - hat med en meget bred randen. Der stadig sombrerovueltiao. Denne medaljon er i deltid officielle symbol på staten Columbia. Denne hat sort og hvide farver. De flettet fra sukkerrør pile. På kanten af markerne går lyse sort kant. Hvad er en sombrero i Panama? Intet mere end den traditionelle hovedbeklædning af alle indbyggere i dette land. Sombrero Pintado og vævet i hånden. Deres kvalitet kan bestemmes ved det antal omgange - jo mere, jo bedre, og jo højere værdien af ting.

Turister, der besøger Mexico, købe en sombrero i store mængder. Sammen med tequila og ponchoer, disse hatte er traditionelle souvenirs. Og generelt, at en sådan sombrero? Først og fremmest, dette er en meget praktisk ting! Lys, naturlig, beskytter mod sommervarmen. Og solen i Mexico frites overhovedet!

Festivaler og hverdagsliv

Kan ikke lade være med at bemærke, at en sådan hovedbeklædning som en sombrero, genstand for en festival afholdes hvert år i Texas. Den blev første gang afholdt i 1986, og siden da hvert år det bliver besøgt af op til fyrre tusinde mennesker! En verdenskendt designere bruger sombrero motiver i deres modeshows. Men stadig de største leverandører markedsværdi sombrero "er såkaldte håndværkere, og at købe en souvenir, der kan være i alle de byer og landsbyer, hvor turister kun kan skimte.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.