Nyheder og SamfundKultur

Moor - det er ikke altid sort og ikke engang altid afrikansk

For mange er ordet "Moor" lyder synonymt med ordet "nigger", og alle takket være helten i Shakespeares "Othello", hvor hovedpersonen var en Moor, og det var sort. Men at sidestille disse to begreber er ikke nødvendig, fordi Moor - det er ikke altid sort og ikke engang altid afrikansk.

Lidt historie

I første omgang, før vor tidsregning, maurerne kaldte hele befolkningen i Nordafrika, der blev erobret af det romerske imperium, og ansvaret for lokale ledere. Endelig den romerske provins Mauretanien blev kun ændringen af epoker, hvor den sidste konge af maurerne arv overført sit land til den romerske kejser. Romerske ord Mauri (hede) - denne låntagning fra det græske ord "mørke". Da faldet af Romerriget, til at leve i steder deres koncentration i den nordvestlige del af Afrika maurerne fortsatte, inden for moderne Algeriet og Marokko, indtil begyndelsen af det ottende århundrede e.Kr., da udvidelsen af tilskuerne nyeste på tidspunktet for religionen - islam, har ikke ført til en markant udvidelse af kontrollerede områder .

Hjem historie

Med 711 års historie maurerne er det direkte relateret til Europas historie, den vestligste del af det - den iberiske halvø. Det var det år af islams tilhængere krydsede en smal Gibraltarstrædet, besejrede vestgoterne og tog deres kapital - Toledo. I år 718, næsten hele halvøen var under arabisk herredømme. Europa, da faldet af Romerriget mistet kontakten med resten af verden, begyndte at identificere alle de tilhængere af islam og araberne, ved vanens magt kalde dem maurerne. Den storhedstid magt maurerne i Pyrenæerne kom i det tiende århundrede. Ved udgangen af det ellevte århundrede, under generobring af maurerne næsten fortrængt fra halvøen, og den endelige sejr var i 1492, da Spanien sendte Columbus til bredden af Amerika, tage det første skridt på vejen til verdensherredømmet.

Men det var storhedstid inkvisitionen, som i 1492 udvist af landet af jøderne, og i ti år landet har efterladt et ikke at acceptere kristendommen Moor. Værdien af arabiske ejerskab af den iberiske halvø i mange århundreder var ikke forgæves. Ud over de arkitektoniske monumenter i denne periode forlod maurerne en betydelig avance i genpuljen for den aktuelle spansk og portugisisk.

efterskrift

I begyndelsen af korstogene i middelalderens Europa var den fremherskende opfattelse: Moor - er en araber, en glødende tilhænger af islam.

Og da araberne kom på tværs soldaterne, farven på huden, som var meget usædvanligt for middelalderens Europa - Sort, minder og dette er bevaret i hukommelsen af europæerne. Da Europa blev truet af det osmanniske rige, det vil sige fra begyndelsen af det sekstende århundrede, alle tilhængere af islam er blevet forbundet med tyrkerne. Og maurerne blev identificeret med den neger race, som netop har bidraget til Shakespeare. Rusland var på den side af europæiske begivenheder, er det kun frigivet fra tatarisk-mongolske åg, og her var deres navn for sorte fra Afrika. Dette ord var ikke "Moren", ordet var "neger", som priste stamfader til Aleksandra Sergeevicha Pushkina - Ibrahim Hannibal.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.