BilerLastbiler

Hvad er den største dump truck i verden? Den største dump i verden

I verden er der flere modeller af de gigantiske lastbiler, der anvendes i tung industri, for stenbrud. Alle disse superbiler er unikke, hver i sin klasse. Det er ikke overraskende, at der hvert år mellem producenterne holdt en form for konkurrence: hvis dump mest løft, høj hastighed og udholdenhed. En separat linje betegnes spørgsmålet "hvad land gjort den største lastbil i verden." Den teknologiske udvikling er ustoppelig. Funktioner køretøj nåede fantastiske højder. I denne teknologi fortsætter med at forbedre. Derfor kan den største lastbil i verden pludselig dukke op, som det skete mange gange. Parametre, egenskaber og dimensioner af de nye modeller på en regelmæssig basis er beregnet af de kompetente eksperter i forskningscentre. Analytisk arbejde af ingeniørydelser har en international dimension.

minedrift giganter

Den største dump truck i verden, Belaz-75.710, karriere gigant uovertruffen, blev præsenteret på teststedet september 25, 2013. Maskinen er produceret i fabrikkerne under "Belaz", som ligger i byen Zhodino nær Minsk. Tekniske specifikationer for lastbilen er imponerende, det tager om bord 450 tons last, mens dens europæiske og amerikanske kolleger kun løfte 380 tons. Ispolin vejer 810 tons, men er i stand til hastigheder på op til 64 km / t. Selv om en sådan hastighed stenbrud har ingen mening, men den kendsgerning, at en sådan dynamik angiver hidtil uset magt af bilen. Den nye bil fik titlen "Den største dump truck i verden i 2013". Gennem det seneste år i verden placeringer tilføjer ikke nogen karriere bil, der kunne komme foran Belaz-75.710 i deres egenskaber. Derfor, med de fulde rettigheder til det hviderussiske gigant kan bære titlen "Den største dump truck i verden i 2014". Udstedelse karriere gigant begyndte, de første maskiner arbejder allerede i de største afsnit på verdensplan.

I drift, den største lastbil i verden glider typisk tværs afsnittet minedrift med en hastighed på 10-12 km / t. Maskine vedligeholdelse er det periodiske eftersyn af motor og chassis. Mekanik opererer efter princippet "er lettere at forebygge skader, end at fjerne det." Reparation af minedrift dumper er kun mulig i de specialiserede virksomheder, der er udstyret med løfteanordninger af typen af havnens kraner. Og fra stenbruddet til reparation af bilen skal levere på flere traktorer. Tekniske servicecentre for produktionsvirksomheder forsøger at finde i zonen for maksimal tilgængelighed til karriere eller afsnittet bjerg, som dumpe arbejde. Ellers kan spørgsmålet om levering af maskinen til det sted, reparation og tilbage resultere i en stor mængde. Derfor er der en særlig formidlende virksomheder, der er involveret i at optimere placeringen af servicecentre. Desuden viser erfaringen, at ejerne af store industrielle udvikling inden for minedrift og mineraler købe stenbrud udstyr fra samme producent. Dette giver dig mulighed for at arbejde i årevis på et etableret mønster med de mindst tab. Vedligeholdelse af materialet del er normalt udføres af specialister fra producenten, der kommer til det sted på en bestemt tidsplan.

brændstofstrømningshastighed - 500 liter i timen. En meget eller lidt?

Det har den største dump i verden, henholdsvis tunge motor, der omfatter to dieselgeneratorer med en samlet produktion fremstød i 8500 liter. s., og aktiverer fire aktuator, sikrer rotation af hjulene. Elektriske motorer drive hjulene lastbil med en fuld last af kroppen med maksimal trækkraft. En tom bil bevæger sig med 50 tiprotsentnogo-udledning kapacitet, dette slukker en af dieselgeneratorer. Diesel brændstofforbruget i fuld tilstand er omkring 500 liter i timen. Som vi kan se, den største lastbil forbruger en enorm mængde af brændstof. Men diesel omkostninger - det er ingenting i forhold til de økonomiske fordele, der er udtrykt af syv-cifret tal. Og takket være en karriere kæmpe dumpere.

Videokameraer og andre nyttige enheder

Udstyr dumper Belaz-75.710 omfatter en kompleks, men effektiv brandslukningssystem og at se de "døde" zoner omkring køretøjet. Til dette formål omkredsen af maskinen er der otte permanente kameraer, der transmitterer information på skærmene i førerhuset. Den dobbelte rummelige kabine placeret chauffør-operatør og navigator. Ud over video anmeldelse, er dumper udstyret med en særlig anordning, en advarsel om tilgang til de højspændingsledninger. Kabinen er åben om sommeren aircondition og varme om vinteren. Den største i verden dumper Belaz 75.710 superbil er designet til at arbejde under vanskelige forhold ved en temperatur på fra minus 50 til plus 50 grader. Maskinens levetid gør det muligt at betjene døgnet rundt.

Den største dump truck i verden: karakteristika

Mål:

 • Længde - 20 cm 600 m.
 • Højde - 8170 mm.
 • Bredde - 9750 mm.

Vægt karakteristika:

 • Vægten af lastbilen, uden belastning - 360 000 kg.
 • Lasteevne - 450 tons.
 • Bruttovægt - 810 tons.

Strømforsyning:

 • To diesel-generatorer med kapacitet 4664 liter. a. hver, den samlede energi på 8500 liter. a.
 • Antal cylindre - 32, in-line arrangement.
 • brændstofstrømningshastighed - 500 liter i timen.
 • Antal brændstoftanke - 2 2800 liter.
 • Drive - elektromotorer på hvert baghjul kapacitet på 1200 kW.

Chassis:

 • Slangeløse dæk - 59/80 R63, radial, karriere-typen protector er modstandsdygtige over for skader.

Historien om

Udvikling og fremstilling af dumpere Belaz-75.710 er blevet forårsaget af en stigning i efterspørgslen efter tunge køretøjer til mineindustrien. Eksisterende maskiner ikke længere klare mængden af det transporterede materiale. I de seneste år, rundt omkring i verden er der en tendens til at øge produktionen af gigantiske lastbiler. Og antallet af dem er ikke begrænset til nogle specifikke regler, så stor behov for karriere initiativtagerne. Jo mere vil blive foretaget af sådanne maskiner, jo bedre for verdensøkonomien. Under hensyntagen til markedets behov og dets muligheder belarussiske virksomhed demand planer for at nå en produktion på 1.000 lastbiler om året. Og dette er kun den plan for frigivelse af den nyeste generation maskiner. Ud over den nye bil Belaz-75.710, vil fortsætte med produktionen af de tidligere modeller, som endnu ikke har forældet.

Forgængeren model 75.710 er Belaz-75601, som er vellykket opererer i hundredvis af karriereprofiler verdensplan. Det har følgende karakteristika:

 • Længde - 14 cm 900 m.
 • Højde - 7220 mm.
 • Bredde - 9250 mm.
 • Vægten af lastbilen, uden belastning - 250 000 kg.
 • Belastning - 360 tons.
 • Bruttovægt - 610 tons.
 • Motor - kapacitet 3807 liter. c. 2800 kW.
 • brændstofstrømningshastighed - 500 liter i timen.
 • Slangeløse dæk - 59/80 R63, radial, karriere-typen protector er modstandsdygtige over for skader.

udsigter

Factory output "Belaz" konstant ekspanderende, i de seneste tre år en række nye butikker med et samlet areal på 30 tusinde kvadratmeter blev bygget. Det installerede 700 højteknologiske maskiner, indførelse af moderne produktionsmetoder. I dag, "Belaz" holder verdensmesterskabet i de mange forskellige sine køretøjer, dens sortiment omfatter omkring tyve ændringer af dumpere. Samtidig kvaliteten af biler stiger med problemet. Mere end dobbelt øget ressource af belarussiske giganter, nu er det 1 million kilometer - før den var 400.000.

eksport

Maskiner til minedrift, nedstammer fra transportbåndet fabrikken i Zhodino, der sendes over hele verden. Virksomheder af mineindustrien i forskellige lande er villige til at tage dumpet produceret i Hviderusland: en pålidelig, problemfri og fuldt ud at sikre vedligeholdelse kvalitet. Klager er næsten ingen - for dyrt, kan de gøre uden. Derfor er spørgsmålet om mineudstyr strengt kontrolleret i alle faser af produktionen. Hertil kommer, at udviklerne forsøger ikke at komplicere udformningen af maskinen, for at undgå nedbrud. Hver fabrikant kender ordsproget "hvor den tynde, der og rive", så alt er gjort grundigt, med flere sikkerhedsfaktor.

globale konkurrenter

I kategorien "Den største dump i verden" på forskellige tidspunkter inkluderet, og andre repræsentanter for sådanne køretøjer. For eksempel er den japanske gigant stenbrud Komatsu 930E-3SE, hvilket er et vigtigt resultat i det land, produktion af tungt udstyr til mineindustrien. Kendetegn Komatsu 930E dumpe imponerende. Maskinen er udstyret med en 18-titsilindrovym turbodiesel motor kapacitet på 3500 liter. a. Momentmotor fortilfælde, det er 1900 rpm. Længden af den gigantiske - 15,5 meter, mens køretøjet er i stand til at bære 290 tons last. Når den er fuldt læsset dumper vejer omkring 800 tons.

Maskinen bærer krumtaphuset 340 liter motorolie, og kølesystemet er fyldt med 720 liter frostvæske. Scheme kraftoverførsel til hjulene på den japanske lastbil sædvanlige for sådanne maskiner: motor overfører rotation til generatoren, der leverer elmotorer.

"Caterpillar"

En anden karriere lastbil fra "største dumpere i verden" - det er den maskine af amerikansk-made mærke Caterpillar 797V, som er på en række parametre og tekniske egenskaber radikalt forskellige fra deres "brødre". I sin struktur ingen elektrisk fælg på chassiset er en enorm dieselmotor arbejdsvolumen på 117 liter, som overfører rotation via en syv-trins automatgear til baghjulene. Halv driver operation losses til den centrale computer, der styrer flere snese held parametre der tilpasser data af større komponenter og moduler Dump.

I "amerikansk" sofistikeret bremsesystem er fundamentalt forskellig fra andre enheder minedrift giganter. De fleste superbiler arbejder på minedrift sektioner, handlinger princippet om elektrodynamiske bremsning, og "Caterpillar" han hydrauliske, der er, i virkeligheden, en normal bil. At forbedre effektiviteten, blev arealet af bremseskiverne forøget til 32 kvadratmeter i alt vilkår. For eksempel: Det er næsten tre gange mere end diskene i den japanske lastbil Komatsu 930. Cooling Pad amerikanske biler på bekostning af et par olie radiatorer.

liebherr T282B

De vigtigste konkurrentmodeller Belaz-75.710 er en karriere lastbil Liebherr T282B, som også er på listen, "Den største dump". Liebherr T282B superbil kaldet "ottende vidunder af verden" i 2004 ved premieren i Tyskland. Mens den nye bil lavet en splash tidligere fortilfælde forholdet mellem sin egen vægt og volumen af last, som lastbil kunne bære. For denne indikator, bilen kom i første omgang og holdt en honorær stilling, indtil Belaz-75.710 i 2013. Verdensranglisten titlen "Den største dump" opdateres jævnligt. Men det er ikke at skabe en maskine, der kunne komme foran Belaz-75.710 og Liebherr T282B. Men fordi fremskridt ikke står stille, kan vi forvente i den nærmeste fremtid fremkomsten af nye mesterværk af ingeniørarbejde inden for karriereudvikling.

Så har fastslået, at den største dump truck efter den belarussiske gigant - en tysk konkurrent. Kraftværk Liebherr T282B er en klassisk kombination af parametre dumpere: dieselgenerator - omformer - motor. 20 titsilindrovy dieselmotor er parret til en generator er over forhjulene, trækmotorer monteret i bagakslen. Kombineret bremse. På hvert hjul sæt modstand energiabsorbere. For at hjælpe disse bremser har to drev til baghjulene og en front. Alle drev er disk bremser, hydraulisk.

Utilgængelige Belaz-75.710

Den største dump truck i verden, der er billeder af som præsenterede på siden - det er stadig en kæmpe appelsin, nedstammer fra transportbåndet i den belarussiske by Zhodino. Engineering personale af "Belaz" i gang med at udarbejde en række forbedringer, som yderligere vil styrke den allerede høj rating model 75710. Således den største lastbil i verden, hvis kapacitet overstiger 450 tons, er det uden for rækkevidde i de kommende år for konkurrerende producenter.

Produktion af mineudstyr er forbundet med meget høje omkostninger. Derfor, i verden er der ingen nye store producenter. Men kom i mange forskellige entreprenører, der er i stand til at producere høj kvalitet komponenter og moduler til maskiner, der arbejder i mineindustrien. Denne motor bygherrer, til produktion af virksomhedens supershin og andre specialiserede virksomheder er til rådighed til at samarbejde. Karriere automotive udstyr er dyrt, prisen på high-end lastbil når fem eller seks millioner dollars. Men maskinen retfærdiggør omkostningerne i de første to år, hvilket bringer med det en betydelig gevinst.

Minedrift Dump giganter aldrig ledig, i de fleste tilfælde, denne teknik virker døgnet rundt. cut vejledning om fossile skal være lige i tid til at forberede den drivende del, og resten vil gøre Belaz, Caterpiller og Komatsu.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.