BilerLastbiler

Generator "Gazelle", og hans fiasko. Generator installation på "Gazelle". Hvordan til at erstatte en generator på "Gazelle"?

Elektrisk udstyr af bilen er fremstillet af et enkelt kredsløb: minus terminale indretninger og udstyr forbundet til "vægt" - kroppen og de øvrige mekanismer i bilen, som spiller en rolle det andet drev. Board netværk "Gazelle" er lig med den nominelle spænding på 12V DC. At aktivere kredsløbet er tændingslåsen, som består af kontakten aktuatoren og beskyttende lås. På det tidspunkt, når motoren ikke kører, al strøm taget fra batteriet, mens motoren kører er drevet af AC-generator. Mens elementet fungerer - batteriet oplades, og printkortet er ført via to sikringer.

Belysningskredsløb udstyret med en sikring på 40 A, og det yderligere udstyr kæden og mekanismer - sikringen 60 A. De huses i sikringskassen, som er monteret i motorrummet. Også, alle brugere har beskyttelse kredsløb gennem yderligere sikringer med mindre strøm udløsning. De er placeret under instrumentbrættet på førersiden.

typen

Generator "Gazelle" er en trefaset synkron maskine med elektromagnetisk excitation og til omdannelse roterende bevægelse til elektrisk energi. Køretøj udstyret modeller 2502.3771 9422,3701 eller hvis magt er omkring 1000 watt. Generator installation på "Gazelle" med sine egne hænder udført ved hjælp af monteringsbeslag på højre side af motor. den drives af kileremmen fra krumtapaksel skralden. Det virker i tandem med integreret regulator YA212A11E spænding, som holder udgangsspændingen i en given operation.

mulige fejl

Hvis en fejl "Gazelle" generator forstyrret alle elektroniske enheder, og batteriet ikke oplades. På svigt af den del af føreren underretter den særlige markøren på instrumentbrættet. Når en sådan fejl i motoren og løfteraket er stadig muligt, men så længe batteriet er helt afladet. Den normale måde at bevæge sig på en sådan bil er umuligt.

Det kan omfatte en væsentlig fejl i generatoren følgende: krænke integriteten af ladekredsløbet ledere, lejesvigt, skader på diodebrokredsløbet af spoleviklinger statorens, brud på spændingsregulatoren, strømkollektor ringslid stærkt slid af børsterne.

Generator "Gazelle", samt ethvert køretøj mekanisme, kan have både mekaniske skader og elektrisk. Derfor, at den måde at fjerne skaden, og de typer af operationer er mangfoldige.

Ved mekanisk skade kan tilskrives slid og skader på rulningslejer, fjedre, kabinetter integritet krænkelse, remskive og drivrem.

For fejl, som kaldes elektrisk, kan rangordnes stator afgrund, revner og børsteslitage, brud relæ controller, submelting isolering belægning fik vindingskortslutning.

Med nogen af disse typer af køretøjer nedbrud generatoren ikke fuldt ud at udføre sine opgaver eller ikke helt, som påvirker arbejdet i alle de elektroniske anordninger og motoren som helhed.

Årsager til fejl

Normal korrosion, slid og fugt kan forårsage en række problemer. En mekanisk brud finder ofte sted som følge af langvarig anvendelse af køretøjet og træthed af materialet, anvendelse til fremstilling af lav kvalitet materialer, manglende overholdelse af driftsbetingelserne og produkt tackle den normale driftstilstand, under indflydelse af ydre faktorer såsom støv, fugt, forhøjet temperatur og salt.

Sådan fjerner generatoren på "Gazelle"?

Nu overveje spørgsmålet om demontering. Gennemførelse af vedligeholdelsesarbejder på køretøjet "Gazelle", bør fjernelsen af generatoren udføres i overensstemmelse med alle de teknologiske instruktioner og overholde sikkerhedsreglerne på arbejdspladsen. I så fald, mens motoren er varm, skal du lade det køle for at undgå muligheden for forbrændinger.

Når generatoren fejl med det fjernes fra køretøjets motor og gennemføre diagnostiske og vedligeholdelse. For at gøre dette, kan du kontakte de serviceværksteder, eller til selv at udføre reparationer. Mange bilister, der først står over for dette problem, spørger sig selv om, hvordan du ændrer generatoren på "Gazelle". Betjening på fjernelse og installation af delene er ikke en kompliceret proces og reparationsprocessen og gennemføre det kan være hjemme. Du skal bruge et standard sæt af værktøjer.

Arbejdet med at fjerne den

Før du udskifter generatoren på "Gazelle", er det vigtigt at fjerne den negative terminal på batteriet, derved spændingsløs netværk af bilen og afbryde den elektriske ledning fra emnet. Dernæst løsne remspændingen hjælp af en speciel mekanisme og fjerne det. Derefter, ved at løsne de to monteringsbolte af generatoren fra motorens krumtaphus udtages fra generatoren selv hætte plads.

Ved svigt af børster til deres erstatning ikke vil være vanskeligt.

Det er kun nødvendigt at skrue de to skruer børsten og fjerne dem fra kroppen. Men mere alvorlig fejl elementet skal skilles ad og en detaljeret analyse af fejl.

udskiftelighed

I så fald, hvis køretøjet ikke kan være en lang tid til at reparere den oprindelige mærke af generatoren ikke er tilgængelig, og den defekte behov en detaljeret renovering, kan det udskiftes, og udgør grundlaget, VAZ generator på "Gazelle". Han er i stand til at levere den nødvendige mængde elektrisk bil, da det har lignende indikatorer.

demontering

Dette afsnit beskriver trinvis proces, der vil hjælpe til at skille generatoren "Gazelle".

Så for at begynde at blive fjernet fra det beskyttende dæksel plast. Skru derefter børste enhed og spændingsregulator, der tidligere frakoble ledninger. Følgende skru fire spændeelementer studs generatorhus og husdækslet demonteres sammen med statoren. Derefter frakobles terminalerne af viklingen af diodebroen, er det nødvendigt at fjerne statoren, og om nødvendigt selv en diodebro.

Næste fjerne en drivremskive aksel og lejedækslet fra rotoren.

Udføre diagnostik generator kan behandle dele ved hjælp af måleinstrumenter: E 236 eller særlig kontrol lys.

Kontrol af status for dele

Ligegyldigt hvilken form for generator på "Gazelle" er indstillet, årsagerne til fiasko, som regel, kan være af samme karakter.

Generator børste bør ikke have chips og revner, når du klikker på dem tommelfinger, de bør være fri til at svælge i kanalerne i børsteholderen, og under indflydelse af foråret tilbage til sin oprindelige position.

børster længde bør ikke være mindre end 4 mm, og i nærvær af alvorlig slitage de erstattes med nye.

kontrol Stator for en kort vindingskortslutning vikling på kroppen.

Dette opnås ved at forbinde en terminal på en kontrol pære til skroget og det andet er forbundet skiftevis til en af tre terminaler i spoler. I dette tilfælde, hvis der er den kendsgerning, at lukningen til huset, kontrol lyser. At finde denne form for problemer, det eliminerer eller helt erstatte statoren.

At checke statoren til et kort mellem kontrolgruppen lampen skiftevis forbundet til de to terminaler af viklingerne. I dette tilfælde, hvis pæren lyser, vender derefter klinten der.

Ensretter generatorenhed skal renses for støv og snavs indskud. Endvidere bør gennemføres af dioder bruger test lampe. Skyldes, at dioderne med forskellig polaritet er anbragt i hvert afsnit, er denne kontrol udføres ved en anden polaritet batteri forbindelse. I dette tilfælde, hvis detekteret defekt diodeensretter erstattes enheden.

Check generatoren efter reparation

At have foretaget en detaljeret inspektion og udskiftning af defekte elementer, er generatoren opsamlet. Montering sker i omvendt rækkefølge. Efter generatoren "Gazelle" er samlet, er det vigtigt at stille en diagnose. I god stand og dens samling kan bestemme hastigheden test, hvor generatoren sender en strøm på 40 A og 70 A til at udføre diagnostik på en særlig stativ. Motoren stå screening jævnt ændrer rotorhastigheden. Således målinger foretaget generator parametre, og bestemmer graden af dens brugbarhed.

Installation dynamo motor

Montering af motoren udføres i overensstemmelse med en bestemt proces.

Først skrue fastgørelse møtrik generator beslag til huset. Næste vi installerer en dynamo og fastgør den forreste fastsættelse bolt. Flyt derefter frontkonsol og nå overensstemmelse med drivskralden krumtapaksel svinghjul komponenter og pumpe drev. Ved at bevæge konsollen søger vi at fjerne mellemrummet mellem oscillatorens sløjfe. Installere den bageste monteringsbolt og fast snurre rundt skruer fikseringskonsoller til krumtaphuset. Dernæst vi sætter på drivremmen på remskiverne og strække strammeren det ved hjælp af konsoller. Vi udfører en kontrol kontrol stramning af alle gevindforbindelser. Slut element for at drive bilen og lagt på terminalerne på batteriet.

Fordi at løse dette spørgsmål er ikke svært, og desuden processen tager lidt tid. Du kan gemme betydeligt på bil mekaniker tjenester.

Kontroller generatoren bil

Indstilling af detaljer på plads, er det nødvendigt at starte bilen. Dernæst skal du medtage det maksimale antal apparater til rådighed i din Til køretøj transport (indvendig blæseren, vinduesviskerne, bil, indvendige belysning) og drej forlygterne. Men selv i tomgang motorsystemet spænding bør være 13,8 V. I denne Udførelse af bilen vil ikke forårsage nogen problemer.

Så vi var, hvordan du ændrer generatoren på "Gazelle".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.