Nyheder og SamfundKultur

Hvad er den organisatoriske kultur?

Organisationskultur er manifesteret i form af værdier, fælles overbevisninger og de eksisterende normer for adfærd, der ligger til grund for relationer både i organisationen og udenfor det.

Det er kendt, at vejledende tjenester har ændret sig flere grundlæggende elementer i denne egenskab adfærd og dens anvendelse blev mere som den faktor stigning i konkurrenceevnen og kontrol og produktionseffektivitet. Organisatoriske kulturbærere er medlemmer af samfundet, dvs. mennesker.

Der er et begreb af virksomhedskultur. Det bør revideres og dens specificitet. Virksomhedskultur - et sæt regler, der er acceptable for alle medarbejdere. Bemærk, at en sådan kultur, som alle andre, formet og ændret af menneskelig aktivitet. Men i de selskaber, hvor alle forhold byggesystem allerede etablerede, er denne kultur adskilt fra dets bærer og bliver en del af en organisation, der arbejder på personalet. Meget ofte, kan det forårsage svigt af de nyskabelser, der med succes er blevet lanceret i andre selskaber. Tilstedeværelsen af virksomhedskulturen er fastgjort i alle organisationer. Og det afhænger ikke af, om en person beskæftiget med spørgsmål af dets opståen eller ej.

Fremkomsten af udtrykket "organisationskultur" henviser til de 70-th år af det 20. århundrede, og dens begrebsapparat blev udviklet i 1980'erne i USA. Denne proces er påvirket af individuel adfærd, forskere, ledelse og organisationsteori.

Dannelsen af denne kultur afhænger af de interne og eksterne faktorer, der påvirker udviklingen af organisationen, som kan være spontan eller instrueret. Desuden er dens udvikling påvirkes af den sociale og forretningsmæssige miljø, samt statslige, nationale og etniske forhold.

Organisationskultur påvirkes af visse faktorer:

Blandt de primære kald:

 • renter på den del af forvaltningen;

 • ledelse reaktion i tilfælde af en nødsituation;

 • relateret til produktions- og adfærd foresatte;

 • de kriterier, som blev afholdt fremme af medarbejdere.

sekundær:

 • organisation struktur;

 • datasystem;

 • rum dekoration, udvendige og indvendige design af interiøret;

 • historier om folk, der har spillet en rolle i udviklingen af virksomheden.

Der er nogle elementer i den organisatoriske kultur som:

 1. Filosofien bag virksomheden, som definerer holdning til medarbejdere og kunder.

 2. Den dominerende system af værdier.

 3. Normer af relationer i organisationen.

 4. Et system af regler og adfærd i virksomheden.

 5. Sociale og psykiske arbejdsvilkår

 6. Ritualer, symboler og adfærdsmæssige ceremoni.

På baggrund af ovenstående kan vi drage følgende konklusioner:

 1. På grund af det faktum, at organisationen overvinder problemer med ekstern tilpasning og intern integration, den får en vis erfaring, som bliver grundlag af sin kultur.

 2. Organisatorisk kultur er dannet i en situation fællesskab overvinde vanskelighederne.

 3. Grundlaget for en sådan kultur er dannet af grundlæggerne af virksomheden, i dette tilfælde, og dens kerne er skabt på baggrund af deres livserfaring og udsigterne.

 4. Essensen af den organisatoriske kultur er, at det er den sædvanlige levested for de medarbejdere, der arbejder i denne branche. Men principperne påvirkninger af dette koncept bliver mærkbar for nye medarbejdere eller tilskuere.

 5. Principperne i denne kultur kan forstås fuldt ud kun efter en gennemgang af historie og udvikling af organisationen, især i forhold til de kritiske øjeblikke, det stødte på under sin udvikling.

Hvis alle de egenskaber, den organisatoriske kultur til at forstå korrekt, vil det hjælpe ledelsen til at gennemføre deres løsninger i praksis, og til at udvikle brugbare planer for fremtiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.