ComputereProgrammering

Hvad er den kodning og dekodning? Eksempler. Metoder til kodning og afkodning af numeriske data, tekst og grafik

Drift af elektroniske computere til databehandling er blevet et vigtigt trin i processen med at forbedre forvaltnings- og planlægningssystemer. Men sådanne oplysninger indsamling og behandling metode er noget anderledes end de sædvanlige, og derfor kræver ændringer i systemet af symboler, der er forståelig for computeren.

Hvad er kodning af oplysninger?

Datakryptering - dette er et nødvendigt skridt i processen med at indsamle og bearbejde informationer.

Som regel under koden indebærer en kombination af tegn, der svarer til de overførte oplysninger, eller nogle af deres kvalitetsegenskaber. En kodning - processen med at udarbejde en krypteret kombination på en liste over forkortelser eller specialtegn, der er fuldt formidle den oprindelige betydning af meddelelsen. Kodning kaldes undertiden kryptering, men det er værd at vide, at sidstnævnte procedure indebærer beskyttelse af data mod hacking og læses af tredjepart.

Formålet med kodning er at præsentere information på en bekvem og kortfattet format for nem overførsel og behandling på en computerenhed. Computere operere på kun oplysninger af en eller anden form, så det er vigtigt ikke at glemme, at for at undgå problemer. Skematisk diagram af databehandlingen inkluderer søgning, sortering og sekventering, og kodning det findes i trin indgangsinformation i kodet form.

Hvad er afkodning af oplysningerne?

Spørgsmålet om, hvad den kodning og dekodning kan brugeren have en pc, af forskellige årsager, men under alle omstændigheder er det vigtigt at viderebringe korrekte oplysninger, så brugeren at gøre fremskridt inden for informationsteknologien fortsætte med at strømme. Som du ved, efter at databehandling proces producerer output kode. Hvis en sådan fragment at dechifrere billedet af den oprindelige information. Dvs. dekodning - dette er den omvendte proces af kryptering.

Hvis der under kodende data i form af karakter signaler, som fuldt ud svarer til det transmitterede genstand, og derefter dekodning af transmitterede information kode fjernes eller nogle af dets egenskaber.

Modtagere kodede meddelelser kan være et par stykker, men meget vigtige oplysninger for at falde i hænderne det til dem og er ikke blevet offentliggjort, før tredjeparter. Derfor er det nødvendigt at studere de processer af kodning og afkodning oplysninger. De bidrager til at udveksle fortrolige oplysninger mellem en gruppe af samtalepartnere.

Kodning og afkodning tekstinformation

Når du trykker på en tast på computeren modtager et signal i form af et binært tal, som kan findes i afskrift af koden bordet - intern repræsentation af tegn i pc'en. Standard over hele verden tror ASCII tabel.

, De færreste ved dog, hvad den kodning og afkodning, skal du også forstå, hvordan data er placeret på din computer. For eksempel til at lagre en binær symbol elektroniske computer vælger 1 byte, dvs. 8 bit. Denne celle kan have kun to værdier: 0 og 1. Det viser sig, at en byte giver dig mulighed for at kryptere de 256 forskellige karakterer, fordi det er antallet af kombinationer, du kan gøre. Disse kombinationer og er en vigtig del af ASCII-tabellen. For eksempel er bogstavet S kodet som 01010011. Når du trykker det på tastaturet, der er en kodning og afkodning af data, og vi får det forventede resultat på skærmen.

Halvdelen af standard ASCII tabellen indeholder koderne af tal, kontrol tegn og engelske bogstaver. En anden del af det er fyldt med nationale mærker, pseudo tegn og symboler, der ikke er relateret til matematik. Det er klart, at i forskellige lande, vil denne del af tabellen være anderledes. når ind cifre også omdannes til et binært beregning ifølge standarden resumé.

Encoding numre

I binær notation, som aktivt bruger computerne, er der kun to cifre - 0 og 1.

Skridt til at danne et binært system numre studerer binær aritmetik. De fleste af lovene i almindelige regneopgaver til sådanne tal forbliver relevante.

Eksempler på kodning og dekodning af numre

Vi foreslår at overveje 2 kodningsmetode i figur 45. Hvis dette forekommer i teksten fragment, så hver af dets komponent vil blive kodet i henhold til ASCII standard tabel 8 bits. Fire tur til 01000011, og fem - til 01.010.011.

Hvis der anvendes nummeret 45 for beregningen, vil den være involveret i den særlige fremgangsmåde til omdannelse af otte-bit binær kode 001 011 012, som er nødvendig for opbevaring er kun 1 byte.

Kodning af grafisk information

Forøgelse af sort-hvidt billede med et forstørrelsesglas, vil du se, at den består af et stort antal små prikker, der danner et komplet mønster. Individuelle kvaliteter af hvert billede, og de lineære koordinater for ethvert punkt kan vises i form af tal. Derfor bitmap kodning baseret på den binære kode, der er tilpasset til at vise grafisk information.

Sort-hvide billeder - en kombination af punkter med forskellige nuancer af grå, det er, er lysstyrken for hvert billede punkt bestemmes otte-bit binære tal. Princippet af nedbrydningen af en arbitrær gradient på de grundlæggende komponenter - er grundlaget for denne proces, som kodningen af grafisk information. Afkodning af billeder sker på samme måde, men i omvendt rækkefølge.

Når udvidelsen af tre grundfarver: grøn, rød og blå, til enhver fysisk skygge kan fås ved at kombinere disse gradienter. Dette kodende system kaldes RGB. I tilfælde af fireogtyve bit til at kryptere et grafisk billede konvertering tilstand kaldet fuld farve.

Alle grundfarver sammenstillet med nuancer, der supplerer basispunktet, hvilket gør det hvide. Ekstra farve - er en gradient dannet af summen af de andre basale farver. Udsender gul, magenta og cyan komplementære farver.

En sådan metode til kodning billedpunkter bruges i den grafiske branche. Kun her det er accepteret at bruge en fjerde farve - sort. Af denne grund, trykning konvertering system, forkortet som CMYK. Dette system bruger billeder til at repræsentere så mange som toogtredive bit.

Metoder til kodning og dekodning af information forudsætter anvendelse af forskellige teknikker, afhængigt af typen af input-data. For eksempel kan en billede kryptering metode grafisk hexadecimal binære koder kaldes Mange farver. Denne teknologi gør det muligt at overføre til skærmen så meget som to hundrede seksoghalvtreds farver. Reduktion af antallet af drifts- bit, der anvendes til at kryptere de grafiske punkter, vil du automatisk reducere mængden krævet til midlertidig opbevaring af oplysninger. Sådanne datakodningssystemet metode kaldes et indeks.

Kodning af audio oplysninger

Nu da vi har dækket hvad kodning og afkodning, og metoder, der ligger til grund for denne proces, er det nødvendigt at dvæle ved dette emne, da kodningen af lyddata.

Lyd oplysninger kan repræsenteres i form af elementære enheder og pauser mellem hvert par af dem. Hvert signal konverteres og gemmes i computerhukommelse. Lydene er output via en talesyntese, der anvender data, der er lagret i hukommelsen af PC krypteret kombination.

Med hensyn til menneskelig tale, er det meget vanskeligere at indkode, fordi det er forskellige nuancer af sort, og computeren er nødvendigt at sammenligne hver sætning med et standard, præ-klar i hans hukommelse. Anerkendelse vil kun ske, når det talte ord findes i ordbogen.

Kodning af oplysninger i binær kode

Der er forskellige metoder til gennemførelse af denne procedure som koder numerisk, tekstuelle og grafiske informationer. afkode de data, der normalt opstår på bagsiden teknologi.

Når koder tal, endda taget hensyn til det formål, som er blevet indtastet tallet i systemet: til aritmetiske beregninger, eller blot for at vise. Alle data er kodet i binær, krypteret med ettaller og nuller. Disse tegn kaldes bits. Denne kodning metode er den mest populære, fordi det er lettest at arrangere i form af teknologi: signalforekomstsøgemoden - 1, nr - 0. Den binære kryptering er kun én ulempe - det er længden af kombinationen af symbolerne. Fra et teknisk synspunkt er det imidlertid lettere at svinge en simpel bunke, de samme komponenter end et lille antal mere kompliceret.

Fordele binær kodning

  • Denne form for præsentation egnet til dens forskellige former.
  • Når du overfører data uden fejl.
  • PC er meget nemmere at håndtere data kodet på denne måde.
  • Ønskede enhed med to tilstande.

Ulemperne ved binære indkodning

  • Jo længere længde af koden, der forsinker behandlingen.
  • Kompleksiteten af den menneskelige opfattelse af binære kombinationer uden nogen særlig uddannelse.

konklusion

Efter at have læst denne artikel, kan du finde ud af, hvad kodning og afkodning, og for hvilke det er brugt. Det kan konkluderes, at dataene konverteringsmetoder anvendes, afhænger helt af den type oplysninger. Dette kan ikke kun teksten, men også numre, billeder og lyd.

Kodning af forskellige oplysninger gør det muligt at forene den måde, det er forudsat, der er, for at gøre den samme type, som i høj grad accelererer databehandling og automatisering til senere brug.

I elektroniske computere ofte bruger principperne i standard binær kodning, som er den oprindelige form for præsentation forvandler til et format mere bekvemt for opbevaring og videre forarbejdning. Når afkodning af alle de processer, der finder sted i omvendt rækkefølge.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.