FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er den jargon leksikon og hvorfor det sker? Eksempel jargon i moderne liv

Jargon leksikon på russisk sprog har længe været et almindeligt fænomen. Men mange mennesker, høre denne sætning, straks tænke på de kriminelle udtryk, der ikke umiddelbart forstår den jævne mand. Men eksemplet med jargon kan findes i hverdagen. Og der, ved den måde, meget mere.

Hvad er den jargon leksikon

Før vi betragter eksemplet med jargon, er det nødvendigt at forstå, at dette er en terminologi. Så disse er de ord, der bruges kun i en bestemt social gruppe af mennesker. De kan kombineres et fag, speciale, interesser, alder, generelle synspunkter, etc. Med andre ord, siger, slang i russisk sprog - det er helt separat tale, at kun visse mennesker kan forstå. Og, baseret på den kendsgerning, at de sociale grupper til dato, der er en enorm sæt, og jargon, henholdsvis er også trives.

typer jargons

Det skal bemærkes, at i dag er et eksempel på jargon kan findes i næsten enhver aktivitetsområde. De forekommer i næsten enhver gruppe, som er moderat stabile. For eksempel kan du se jargon i talen af skolebørn, studerende, soldater, musikere, sportsfolk, alkoholikere, kriminelle osv Som du kan se - det sociale "spread" er stor nok. Det er overflødigt at sige, kan jargon trygt kaldes selv udtryk for intelligentsiaen - og det vil være korrekt. Efter alt, deres udtryk er forståelige kun til dem, og de ikke starte fra bunden. Så alt er fair.

populære ord

Mange mennesker ved ikke engang, at de bruger slang ord. De er så fast etableret i vores liv, der er blevet helt normale og acceptable udtryk, vi fremsige dem uden tøven. Tag som eksempel en tale skolebørn eller studerende. Ordet "fizra", "damp", "fizichka", "stipuha", "irriterende", "klar", "ikke får det," osv - alt dette hører vi på daglig basis, og forstår betydningen af disse udtryk.

Men der er ordene "stærkere". Vi taler om den jargon af mennesker involveret med den kriminelle sfære. Eller, som det kaldes, "bandit". Måske de mest almindelige ord fra dette område - en "zone". Dens noget absolut hørt hver. Det betyder, hvordan det var muligt at forstå fængslet. Af den måde, i retfærdighed skal det bemærkes, at de tyve og kriminelle slang er den rigeste af alle. Dette er virkelig en separat sprog. "Fart" (held og lykke), "Kent" (en nær ven), "Oliven" (Bullet), "Kipishnut" (indignerede) "Zhigan" (desperat) - disse ord meget mere. Det er ikke nødvendigt at gå dybt ind i deres værdi - og så du kan forstå, at de "sprog", som er virkelig svært.

emotionalitet

Det skal bemærkes, at jargon, eksempler på ord , som blev diskuteret ovenfor, er forskellige i nogle funktioner. Til hvad sfære de tilhører, de deler én ting - en høj grad af udtryksfuldhed. Mange slang optrådte på grund af det faktum, at det var nødvendigt at komme med nogle ord rammende beskriver en bestemt situation (eller person). Når der er ingen regulære udtryk, som ville have overført alle de følelsesmæssige niveau af entusiasme eller misbilligelse. Det skal være så følelsesmæssigt - er den vigtigste egenskab af jargon. For eksempel sætningen "Hvad er konsekvenserne?", Udtalte med passende intonation, lyder langt mere alvorlig end: "Hvad laver du?". Af den måde, ganske levende eksempel på jargon.

Mere dette ordforråd adskiller langt større variation og mobilitet. Også slang ret hurtigt dø - de erstattes af andre, nye udtryk. For eksempel, ungdom slang 60'erne stort set forsvundet - nutidens unge taler en helt anden måde.

dannelse af jargon

Så, uanset årsagen er der sådanne udtryk - det er imidlertid klart, hvordan de er dannet? Det er faktisk meget simpelt. Den første måde - ved låntagning. For eksempel i vores moderne sprog er ordet "mand" (mand, mand), "Feng" (en fan, bue), "Mennesker" (folk, samfund) osv Som du kan gætte, er de anførte ord taget fra det engelske sprog.

Oftere bare tage og genoverveje nogle landsdækkende ord. For eksempel ordet "buzz" - det betyder "at drikke". Hvorfor dette udtryk? Fordi det er meget godt understreger varigheden af processen.
Der er også en anden populær metode består i afledning. Der er sådan et ord som "baldet" (have det sjovt). Deraf slang "baldezh" (glæde). Og sådanne eksempler stadig en masse.

Jargon har altid været og vil fortsat eksistere. Denne ordforråd er hele tiden interagerer med den populære sprog, "snappede" fra ham visse udtryk og omdanne dem på sin egen måde. Det vigtigste - at kende mål for brugen af sådanne ord. Stadig, ikke får alt for ofte forurener sin tale sådanne udtryk. Ellers vil renheden af vores mægtige russiske sprog nødt til at glemme, hvis alle går jargon.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.