ForretningLandbrug

Hvad at fodre en ged? Hvad at fodre en ged, der var mere mælk?

Geder, formentlig den mest uprætentiøse i forhold til foder kæledyr. Grundlaget for deres kost er - i faldende orden - grov, saftige og kraftfoder. Du kan også give disse dyr køkkenaffald af affald mad fra bordet værter. I denne artikel ser nærmere på, hvad at fodre geden, og hvor mange gange om dagen for at gøre det.

Basale regler i kosten

Mængden af fødevarer givet af gederne er afhængig af mange faktorer - størrelse, alder, årstid, suyagnosti periode, etc. Men der er generelle regler: ..

  • en stor ged fodre mere end fint;
  • voksne dyr - mindre end den samme vægt, men voksende;
  • af gravide ged foder, der gives mere end golde;
  • kontanter - mere end døde;
  • hvilket giver en masse mælk - mere end maloudoynoy.

Geder elsker afveksling i kosten. I dette tilfælde, følelsen af mæthed kommer hurtigt i dyr, de er bedre end at få vægt og producere mere mælk. Selvfølgelig skal alle fødevarer være frisk. Giv ikke geder mugne eller rådne hø og rodfrugter af dårlig kvalitet. Fodring forslidt, harsk foder resulterer i udviklingen af alle mulige sygdomme, forringelse af kvaliteten af mælk og reduktion af dets mængde, aborter og andre lignende problemer. Næste, lad os se på, hvad at fodre geden, og unge mænd, der producerer flere detaljer.

Hø, halm og kviste

Grundlaget for kost af geder, samt eventuelle andre drøvtyggere, op grovfoder. Om sommeren er det græs og kviste om vinteren - hø, halm og kviste. I de varmere måneder, broderparten af grovfoder geder opnået ved græsning. Spis disse dyr næsten alle slags urter. Men smagløst, rindende lavtliggende planter foretrækker en bred vifte af duftende eng. Herd geder er nødvendig på de steder, hvor der er adgang til vand. Sørg for at fodre dyrene gulerødder og roetop. I efteråret, kan du give og kartoffel.

Grene af træer og buske - også en fremragende mad til geder. Især disse dyr som pil, poppel, pil, asp, Basswood. Villigt spiser geder og birkegrene. Men for meget af deres dyr var ikke det værd. Et stort antal birkekviste i kosten kan føre til nyresygdom. Geder hø høstet på normal måde. Tørret det rigtigt på banen.

Høstede filialer bør have en længde på ca. 50-60 cm og en tykkelse på snittet på omkring 1 cm. Relateret stråle må ikke være mere end 10-12 cm, ellers vil det tørre ud dårligt.

Antal grovfoder

På dagen for en diegivende ged i græs kan spise op til 9 kg af græs. Om vinteren kost dyr administreret en noget større mængde koncentreret foder. Derfor er andelen af hø i den nederste menu. Erfarne landmænd rådes til at give de voksne dyr af 1-5 kg af denne mad om dagen. Ernæringsmæssigt et kilo hø svarer til to kg grene. Ofte i vinteren geder giver paluyu indsamlet efterårsblade. Sådan foder nærende grene, er det muligt at give mindre.

Hø for geder høstes på en traditionel måde. Oftest, en hoved hjem haver tørret i ca. 500-550 kg. Det er også muligt at fremstille feed af 250-275 kg og 500-550 kg koste eller 400 kg blade.

grøntsager

Hvad at fodre en ged endnu? Selvfølgelig er det nødvendigt at inkludere i kosten af animalsk og vegetabilsk. Disse dyr spiser villigt roer, gulerødder, kartofler, kål og t. D. Mængden af et sådant foder bør være omkring 2-4 kg per dag. Alle grøntsager, undtagen kartofler, producere i deres rå form. Det er muligt at inkludere i kosten af dyr og rengøring køkkenbordet. For at forbedre appetit, de skal drysses med købt en komplet foder eller klid. Giv ikke dyr grønne med kartofler og rodknolde med store spirer.

kraftfoder

På spørgsmålet om, hvordan man kan fodre ged, der var mere mælk, det er simpelthen bemærkelsesværdigt svar. Dyret skal få nok protein. Derfor er det er sikker på at give en koncentreret foder geder. Korn i kosten normalt omfatte havre og byg. Knuste geder fordøje meget bedre end fuldkorn. Havre fremmer hurtig vækst af unge dyr og stigninger seksuel aktivitet i voksne dyr. Byg er med til at accelerere vægtøgning. Goat undgå fedme Droblenkov denne type sædvanligvis tilføres i blanding med majs. Udover havre og byg, kan gives til dyrene og er koncentreret foder, som soja, bønner, ærter og linser (wholemeal).

Vær sikker på at inkludere i kosten af dyr og klid. Dette let fordøjeligt foder, som indeholder en enorm mængde af protein, der kræves til geder. Især klid vil være nyttige for unge vækst og diende livmoderen.

Antal koncentreret foder

Cornflakes dyr giver normalt omkring et kilo på hovedet i vinteren på et voksent dyr, og omkring 0,5 kg - på knægten. Om sommeren kan denne dosis være let reduceret. Geder, der producerer, fx give omkring 300 gram. af korn per dag. Øge deres antal (1 kg) i seks uger før parring.

Sådan fodrer geden: tilsætningsstoffer

Mineral fodre disse dyr behøver ikke alt for meget. Men at sætte den strandede stykke sliksten bør afgjort. Per hoved det skal tegne sig for omkring 6-8 gram om dagen. I anden halvdel suyagnosti uterus nødvendigvis giver kridt (10 ounce). Behov denne mineraltilskud og geder, da måneders alderen (7 ounce). Kridt kan erstattes med benmel.

Som allerede nævnt, kan gives til geder og affald fra dit hjem table værter. Dette kan være korn, supper, rensning, kogte kartofler og lignende. D. feed af denne art bør være friske. Giv ikke geder affaldsstoffer, som indeholder knogle, lærred, papir, og så videre. D.

vanding geder

Med det, end at fodre geden og unge geder, vi er klar. Lad os nu se, hvor godt disse dyr drikke. Gør det mindst tre gange om dagen. Vandet skal være rent og frisk. Hendes daglige hastighed på omkring 8-12 liter. Bedst giver vand til dyr, hvor t er temperaturen af luften i stalden. Kold vanding kan let føre til forkølelse. Det er ikke nødvendigt at give geder og for varmt vand. Denne forkælede dyr. I dette tilfælde er resultatet det samme - hyppig sygdom.

Hvor mange gange om dagen for at fodre en ged?

Naturligvis under væksten af disse dyr bør følge visse fodring rutiner. For at komme fra gedemælk så meget som muligt, bør de fodres mindst tre gange om dagen. Første gang det sker om morgenen 6-7, i den anden - i 12-13 timer, den tredje - i 18-19 timer. Om sommeren, i græsningsperioden, ud over at fodre geder er kun mulig i morgen og aften. Malkning produceret efter geden er færdig med måltidet. Morgen og eftermiddag normalt fodret grovfoder, om aftenen giver saftig, koncentreret og en god hø. Mod græssende geder konverteret fjeder gradvist.

Hvad at fodre en ged, der var mere mælk, nu du kender. Øge mælkeproduktionen bidrager primært til at udvikle en afbalanceret kost. Dyrene skal modtage en tilstrækkelig mængde af korn, hø og græs, samt grøntsager. Korrekt fodring vil bidrage til en hurtig stigning i husdyr, geder vægtforøgelse og reduceret sygelighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.