FormationVideregående uddannelse og skoler

Geografi på platformen er vigtig at vide

Geografi er oversat fra oldgræsk som en landbeskrivelse. Faktisk er denne videnskab. Dette er en række indbyrdes forbundne lære om Jorden. Om dets sammensætning, struktur, relief, lande og ikke kun. Geografiens klassificering er mange, og det er nogle gange ikke let at forstå dem.

Klassifikation af geografi

De vigtigste afdelinger af geografi skelner mellem de fysiske og socioøkonomiske grene af denne videnskab.

Til gengæld er den økonomiske geografi opdelt af objekterne for at studere i befolkningens, industriens, landbruget, services, transports og geografiens geografi. Udviklingen af videnskab og teknologi fremkalder fremkomsten af mere og mere smalle specifikationer.

Fysisk geografi er også et helt kompleks af videnskaber. Disse omfatter paleogeografi, geomorfologi, klimatologi, jordhydrologi, oceanologi, jordens geografi, biogeografi.

Det er svært at gøre en klar klassificering også fordi en række videnskaber er relateret til beslægtede fagområder.

Geografien på en platform er for eksempel en videnskab, der ikke kun gælder geografi, men også geologi.

Geografiens historie

Geografiens historie begynder på samme tid som historien om menneskehedens skriftlige sprog. Og måske endda tidligere, for selv før den første rekord rejste folk, memoriserede og bestod deres viden verbalt.

Officielt registrerede forskningsekspeditioner er kendt selv i det antikke Egypten, II århundrede f.Kr.

Skriftlige beskrivelser af området med en liste over floder, bjerge og oceaner har nået os fra det gamle Indien, Grækenland.

Med udviklingen af navigation vises havets og oceanernes geografi uundgåeligt, og marine kortlægning udvikler sig. Indtil vores tid, oplysninger om kort i det antikke Grækenes dage. Måske var der ingen detaljer om sådanne subtiliteter som undervands terrænet, platformen i regionen, men eksterne manifestationer og deres egenskaber blev beskrevet ret præcist.

Middelalderen blev en mørk alder også for videnskaben. Resultaterne fra tidligere civilisationer var gået tabt, den europæiske videnskab skiftede mod teologi, og det forklarer de naturlige fænomener. Den geografiske videnskab stoppede dog ikke sin udvikling, kun dens center skiftede mod øst. I disse perioder blev de største opdagelser lavet af arabiske forskere og rejsende.

I XV-XVII århundreder begyndte geografisk videnskab og kartografi gradvist at vende tilbage til Europa. Med udviklingen af navigation begyndte æra med forskning og ekspeditioner.

Som en særskilt videnskab

Platformens geografi er en gren af videnskab, der studerer de store dele af jordens skorpe og skaber en solid ramme deraf. Disse områder er inaktive i tektonisk forstand.

Deres dimensioner er enorme og måles i millioner af kvadratkilometer. De dækker over 40% af kontinenternes udseende.

struktur

Platformens geografi er en kompleks videnskab sammen med slægtsforskning. Hun studerer ikke kun placeringen og bevægelsen af jordens dele, men også deres struktur.

Skærmene, der indgår i platformens struktur, omfatter grundspring uden sedimentære klipper. Den anden slags områder er plader, klædt i et sedimentafdæk.

Antag ikke, at landskabet definerer platformen. Formen af reliefen afhænger også af klipperne, der dækker dem.

Den moderne videnskab skelner oftest to grundlæggende strukturelle niveauer. Den nederste etage, den ældre og den øvre - platformen dækslet. Ofte består hovedsagen af permanente sedimentære klipper.

Hvad kan de lide?

Geologer og geografer skelner mellem gamle platforme og unge.

For de gamle er grunden til prækambriske periode karakteristisk. Disse omfatter den østeuropæiske, sibiriske platform, hvilken del af Den Russiske Føderations område der er beliggende. Denne type dækker omkring 40% af kontinentals samlede areal.

Unge platforme er sammensat af grundlaget for paleozoisk og mesozoisk alder. Denne Scythian, Turanian, West Siberian. Det er i denne type platform, at en mellemliggende struktur gulv mødes. De dækker kun 5% af kontinenternes område.

Platforme i russien

Og hvad med Rusland? Som en uafhængig videnskab i Rusland er platformens geografi en stor sjældenhed. Dette er vigtigt at vide.

Russiske platforme studeres oftere i geologi. Tross alt er landet bredt og umådeligt for uanstændighed.

Platformerne i Rusland omfatter: Østeuropa, hvor den europæiske del af landet ligger, Vestsibirien (placeret under Uralbjerge) og Sibirien (strækker sig til Lena-floden og er ansvarlig for placeringen af det centrale sibiriske platå).

Som du kan se, er platformens geografi en række indbyrdes forbundne jordvidenskaber, ikke som en ekstern skal, men som en intern sammensætning. Jordens struktur, dens lettelse i forskellige områder af verden er anderledes. Og du skal altid vide, i hvilken region, på hvilken skærm, hul eller platform dit hjemland (by, land) er placeret. Afhængig af sådanne egenskaber er fejl i jordskorpen, jordskælv, vulkaner, revner, naturkatastrofer og andre naturkatastrofer mulige eller uacceptable. Hertil kommer, at sådan viden er en nødvendighed, at studere jordens struktur er også meget interessant!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.