FormationVideregående uddannelse og skoler

Analyse af Rubtsovs digte. "Star of the Fields", "Native Village"

Nikolai Rubtsov er en russisk tekstforfatter af sekstitallet. Digteren formåede kun at offentliggøre fire samlinger for hans korte liv. Analyse af Rubtsovs digte gør det muligt at uddele stadierne i digterens arbejde for at bestemme hovedmotiverne af værkerne.

"Birch"

Analyse af Rubtsovs digte bør starte med en lille biografisk note. Diktens arbejde er jo en afspejling af hans liv. Rubtsov blev født fem år før krigsudbruddet. Min far gik til forsiden, min mor døde.

Digteren var kun enogtyve år gammel, da han skrev et digt "Birch". Mens du analyserer Rubtsovs digte, kan man være opmærksom på enkelheden, stilfuld stil. Denne russiske digter taler om kærlighed til sit land, om hans forældre. Analyse af Rubtsovs digt "Birch" skal ske i det mindste for at føle sindstilstanden hos en person, der mistede sine pårørende tidligt, overlevede sult og andre modganger. Om hans følelser siger digteren stille, uden patos. Taler om, hvordan han elsker bjergeens støj, nævner han, at et af disse træer gør støj over sin moders grav. Der er kun en linje om faderen i digtet. I den siger forfatteren, at han blev dræbt af en kugle i krigen.

Analysen af Rubtsovs digte klargør spørgsmålet om, hvad der var digterens vigtigste ting. Hvilke begivenheder ramte hans arbejde? Kritikere siger, at hovedmotiverne i denne forfatters digte er ensomhed, vandrende og selvfølgelig kærlighed til et lille hjemland.

I Leningrad

Efter graduering fra den syvårige skole arbejdede Rubtsov i flere år som en stoker, en arbejdstager på fabrikken. Derefter tjente han i flåden i fire år. I disse år komponerede han allerede. Men han viet små poetiske værker ikke kun til naturen af hans hjemland. En analyse af Rubtsovs digt "Rengøringen af arbejdstagerens vandrerhjem" vil ikke gøre. Selvom det er værd at sige, at sammensætningen er meget interessant.

Trods det faktum, at det drejer sig om en ubehagelig arbejdsdag for en kvinde, som næste morgen efter ferien er tvunget til at bringe vandet rent vandret i værelset, er værket ikke blottet for lyricism ...

Den tragiske skæbne

I 1962 kom Rubtsov ind i det litterære institut. I løbet af disse år begyndte hans værker at blive vist i magasiner. Snart blev han overført til korrespondanceafdelingen. Rubtsovs liv har altid været uforskammet, fulde af trængsler, vandrende. Han døde i 1971. Om hans tragiske død skrev meget. I et af digtene forudsagde dikteren hans død.

I Epiphany frostene

Det var i januar, at Rubtsov døde. Og kort før skrev jeg et digt "Jeg vil dø i Epiphany frost". Mange digtere forventede deres død. Roubtsov kaldte ikke kun navnet på hans død, men forudsagde også, hvad der ville ske efter det.

Star Fields

Arbejdet blev skrevet i 1964. Analyse af Rubtsovs digt "The Star of Fields" litterære lærde har lavet i over 40 år. Det er en af de vigtigste i poesien i anden halvdel af det sidste århundrede. Digterens arbejde er af særlig interesse i dag.

Med hvad forbinder de fleste mennesker stjerner i en mørk vinternat? Med noget sublimt, uopnåeligt. En analyse af Rubtsovs digt "The Field of Fields" giver os mulighed for at konkludere med, at stjernens himmel for forfatteren er et vigtigt signal, der belyser vejen og opvarmer sjælen. I dette arbejde sletter digter linjen mellem jorden og himlen. Han understreger, at ingen naturlige fænomener ikke bør være fremmed, langt væk for mennesket.

Hvad mere giver en analyse af Rubtsovs digt "Star"? I digterens liv var der mange sorg, modgang og omvæltninger. I dette digt indrømmer han, at de stjerner, som han observerede over marken siden barndommen i de vanskeligste øjeblikke, gav styrke, tvunget til at gå fremad.

vandringsmand

Nikolai Rubtsov følte sig som en vandrer, en mand uden tro. Og uden tro er det umuligt at finde en måde i livet. Uden det er en person som en blind mand. Stjernen symboliserer troen på Rubtsovs arbejde, det vil sige uden hvilken mand ikke selv kan se på sin egen sjæl.

Efter at han forældreløse ændrede poeten sin bolig flere gange. Aar senere vendte han tilbage til sit hjemland og så igen den samme stjerne, der opvarmede sit barns sjæl en gang. Arbejdet med dette emne er efter kritikernes mening centralt for Rubtsovs korte men lyse litterære vej.

Et andet motiv i denne russiske digters arbejde er et lille hjemland. Analyse af digtet Rubtsova "Village" giver dig mulighed for at forstå følelserne hos en moden mand, der tilbragte flere år i Moskva, kendte det støjende storbyliv og derefter vendt tilbage til sin hjemby.

"Den indfødte landsby"

Digteren blev født ikke i landsbyen Nikolsky. Men det var her, at han tilbragte sin forældreløse barndom. I landsbyen, som han dedikeret år senere til et uhøjtideligt men meget dybt dikt, var der engang en kostskole. I dag huser denne forfalskede bygning et museum.

Favoritby, forfatteren kalder Nikola Nikola. Han forstår at den fremmede næppe kan sætte pris på skønheden i disse provinsielle steder. Så mange mennesker i Rusland sad uinteressant, ubemærket, ved første øjekast ubehageligt. Men efter alle stjerner er lyseste i deres hjemby. Rubtsov husker i dette lille digt, hvordan han i sin barndom drømte om at forlade Nikolskoye.

Digteren formidler børn og unges indtryk. Og før læsernes øjne er der billeder af landsbyen, som om glemt af Gud. I udkanten - en lille pensionskole, hvor der er få indbyggere, men alle med beundring og misundelse overholder de forlader sjældne besøgende. Og de vil også helt sikkert forlade dette bagvand og gå til hovedstaden! Hvad er følelsen af at "gå rundt i provinsen"?

Rubtsov vidste endnu ikke, hvordan hans liv ville vise sig. Han blev en af de få kandidater på børnehjemmet, der formåede at bosætte sig i hovedstaden. Men han vendte tilbage og skrev et digt om sin indfødte landsby, som er så tæt på tusinder af russiske læsere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.