FormationVideregående uddannelse og skoler

Jet bevægelse i videnskab, i hverdagen, i naturen og i teknologi. Jet fremdrift: eksempler, fotos

I verden er der forskellige former for bevægelse som en måde at flytte kroppe fra et punkt til rummet til et andet. Strålebevægelsen i naturen og teknologien, som forekommer, når den adskiller sig fra sin del af kroppen med enhver hastighed, er bestemt mindre almindelig, men optager stadig sin retmæssige plads. Og i strålebevægelsens teknologi, videnskabsfolk direkte "spionerede" på dyrelivet. Og de brugte ganske succesfuldt i deres opfindelser. Om dette og meget mere, ikke mindre interessant, vil vores materiale fortælle.

Reaktivitet hos dyr

For eksempel svømmer i havet bølge, mange mennesker ofte står over for "ansigt til ansigt" med repræsentanter for akvatiske fauna - vandmænd. Men få mennesker troede, at disse dyr bruger en reaktiv type til bevægelse. Også marine plankton og larver fra nogle insektarter bevæger sig ved hjælp af reaktivitet. Og forresten, i teknologi, er strålebevægelsen, eller rettere dens effektivitet, undertiden meget lavere end de af disse væsner af naturen.

Mange bløddyr også bruge det. Og kammuslinger bevæger sig for eksempel på grund af reaktiviteten af en vandstrøm, der frigives fra dyret af et dyr, når flapperne komprimeres. Blæksprutten har stadig en mini-jetmotor, der er dygtigt udviklet af naturen. På grund af dette er der en skarp bevægelse af det i vandmiljøet, og nogle gange flyver denne marineindbygger endda i luften!

Jet fremdrift i teknik. eksempler

En stor del af denne metode findes i den moderne æra. Det skal bemærkes, at jetfremdrivning i mange henseender kopierer naturlig reaktivitet i teknologien. Selv i oldtiden i Kina (det første årtusinde e.Kr.) blev bambusrør, fyldt med krybe, opfundet, som hovedsagelig blev brugt til sjov. De var baseret på det reaktive princip. Og Newton i sin tid kom op med ikke kun den almindelige gravitation, men også prototypen af en bil, der var udstyret med en jetmotor.

Til menneskelige flyvninger

Folk indså at i teknologi kan jetfremdrivning bruges til flyvning. Den første forfatter af et sådant projekt er Narodovolets Kibalchich, som, bogstaveligt talt et par dage før hans død (han blev dømt til døden som deltager i forsøg på tsaren), udviklede og registrerede videnskabelige data. Tsiolkovsky udviklede Kibalchichs ideer, udviklet en matematisk ligning vigtig for astronautik, hvilket gør det muligt at anvende princippet om reaktivitet. Det var han, der i sine værker beskrev principperne for drift af jetbrændstofsamlinger.

Jetmotor

I sit design omdanner det brændstofkemisk energi til en kinetisk - allerede gasstråle. I dette tilfælde erhverves omdrejningsretningens hastighed. Tsiolkovskijs ideer blev udviklet af Korolev, og lanceringen af den første satellit ved hjælp af jetfremdrivning blev udført i 1957 i Sovjetunionen. Og den første mand til at overvinde tyngdekraften ved hjælp af jet fremdrift var sovjetiske pilot Gagarin i 1961. Han fløj rundt om planeten på rumskibet Vostok.

Enheden af en raket

På enklere vilkår består det moderne lanceringsbil af en skal og brændstof (plus et oxidationsmiddel). Skallen indeholder en nyttig last - en rumkapsel, som sættes i jordens kredsløb. Her er instrumenterne til styring og motoren. Resten af det nyttige område af raket er brændstof og oxidator, der er designet til at understøtte forbrændingsprocessen (faktisk er der ingen ilt i rummet).

I forbrændingskammeret omdannes brændstoffet til en gas under højt tryk og meget høje temperaturer. På grund af forskellen i trykket bag rumskibet og i forbrændingskamrene går gasen udad, hvorfor raketten bevæger sig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.