ComputereNetværk

Netværkstopologi

Netværkstopologi - et logisk kredsløb sammenkobling af computere eller knuder af kommunikationskanaler. Topologi kaldes geometriske billede relationer i netværket. Der er en lang række forskellige topologier. Nøgle - en "bus", "Star", "ring", derudover er der yderligere - "træ", "Count", "gitter" og andre.

Netværk Topologi "Star" - det er sådan en slags netværk, hvor alle computere er forbundet via et centralt knudepunkt. Den rolle, som det centrale knudepunkt generelt server eller hub spillet. Denne topologi har sine fordele og ulemper. Fordelene omfatter høj ydeevne, eftersom resultatet af hele net kun afhænger den maksimale kapacitet af den centrale enhed. Fordelen er manglen på data kollisioner, der sendes over netværket, skyldes det faktum, at udvekslingen af data mellem stationen og serveren er udført af separat kanal og påvirker ikke andre computere.

Det centrale knudepunkt - de mest sårbare punkt topologi netpålideligheden bestemmes pålidelighed det centrale element. Hvis en eller anden grund det centrale knudepunkt holder op med at arbejde, vil netværket ophøre med at fungere. Ulempen ved "stjerner" og kaldte den høje pris på konnektivitet, fordi hver ny abonnent netværk er nødvendigt at gennemføre en særskilt linje.

Topologi "ring" netværk baseret på det faktum, at alle de arbejdsstationer, der er forbundet til den linje lukket i ringen, hvorfra kom navnet. Signalerne i "ring" transmitteres kun i én retning og successivt passere gennem alle computere. Essensen af videregivelse af oplysninger , som en særlig token sendes fra computer til computer, indtil den modtager er den arbejdsstation, hvor du ønsker at overføre data. Computeren modtager token, skaber en pakke, hvor adresse og data og så sender pakken til ringen. Information passerer gennem hver station, indtil den er i nærheden af en, hvis adresse er identisk med adressen på modtageren. Derefter den modtagende side sender en kvittering for modtagelse af datakilde. Fordelene ved denne topologi er, at sende beskeder er ganske effektiv, da det er muligt at sende flere meddelelser efter hinanden. Længden af et sådant netværk kan nå en betydelig størrelse uden brug af signalforstærkere. Kæmpe ulempe er den lave pålideligheden af nettet med denne topologi, fordi svigt i en hvilken som helst computer vil gå ned hele systemet. For at tilslutte en ny kunde, er det nødvendigt at slukke for hele netværket, og hvis et stort antal abonnenter, ydeevne bremser betydeligt. Det samlede resultat af netværket er bestemt af udviklingen i den langsomste computer.

Topologi "bus" netværk er, at alle abonnenter forbundet til den samme information transmission fælles kanal. Samtidig kan kunderne komme i kontakt med nogen online computer. Dataene sendes til alle computere, men kan tage oplysninger kun stationen med adresse matcher adressen på modtageren. Dette netværk topologi har flere vigtige fordele. For det første, alle data er online og kan hver arbejdsstation, og for det andet den computere kan tilsluttes uafhængigt, og for det tredje et sådant netværk er billigere på grund af det faktum, at det ikke er nødvendigt at bruge penge på udlægning ekstra linjer, der forbinder en ny abonnent. Det har sådan høj pålidelighed netværk. Desværre, overførselshastigheden er ganske lav, da alle data cirkulerer på den samme bus, og hastigheden afhænger af antallet af indbyrdes forbundne kunder. Jo højere tallet er, jo mere information transmitteret langsommere. Sikkerhed i et sådant netværk er lav, fordi der er adgang til data på hver arbejdsstation fra en anden computer.

Ovenstående topologi Ethernet ganske effektiv, men i praksis ofte bruger en kombination af samtidige multiple topologier.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.