Mad og drikkevarerHovedret

Franske oste og deres typer. Top 10 franske oste

Ost - stolthed Frankrig. De er kendt i hele verden, da de har en uovertruffen smag og aroma.

På fransk, ordet "ost" lyder som "le fromage" (eller i den originale - le fromage). Det menes, at det er afledt af den fordrejede "formazh" dvs. "dannelse" eller "formning". Og det er ikke tilfældigt. Efter opstillingen af ostemassen, som er dannet ved koagulering af mælk i form af et meget vigtigt trin i fremstillingen af osten.

Til dato, Frankrig producerer mere end 500 typer af mælkeprodukt. Og hver af dem er enestående i sin art. French ost kan være blød eller hård, ung eller hærdede overtrukne fast skorpe eller mug, af mælk fra køer eller geder.

Men eksperter overraskede ikke blot mangfoldigheden af produktet, men også en utrolig mængde af dens former. For eksempel franske oste, et foto af som er præsenteret i denne artikel er tilgængelige i form af cirkler, skiver, rektangler, tromler, pladser, stående og liggende cylindre, stænger, kegler, trekanter og hjerter.

Hvorfor er dette produkt ikke fremstilles i en enkelt formular? Det faktum, at alle franske oste har deres egen personlige historie, liv, og selv karakter. For eksempel er oste som Camembert og Brie altid fremstilles i form af en skive. Det er i denne form, at produktet modnes ensartet og det viser sig meget velsmagende.

Funktioner poster

Alle franske oste har ikke blot karakter og personlige historie, men også et unikt navn. Således er hvert produkt mærket AOC. Det betyder, at denne form for ejer Appellation d'origine contrôlée, der er aboriginal-kontrollerede titel, der kun kan tildeles disse oste, der opfylder kravene i gældende lovgivning.

Således bør enhver sort af franske oste kun ske fra høj kvalitet råvarer, dvs. mælk. Desuden skal hele produktet fremstillingsprocessen i overensstemmelse med de etablerede lokale opskrifter og traditioner.

Ost, der har den relevante franske titel, kan kun fremstilles i regionen i Frankrig, hvor det er historisk forberedt.

Markering den første AOC roquefort det blev tildelt i 1925, og den sidste - osten Rigotte de Condrieu i 2009.

klassifikation

Hver stat har sin egen klassificering af oste med deres eget system og terminologi. Men de fleste af dette produkt kan let bestemmes i gruppen kun baseret på dets struktur og princippet danner skorper formular som afhænger af mængden af fugt i ost (eller såkaldt serum).

Baseret på dette system, kan oste fra Frankrig opdeles i sådanne typer som:

  • frisk;
  • Frisk krydret;
  • blødt hvidt;
  • halvblød;
  • faststof;
  • blå;
  • aromatiseret.

Vi kan ikke sige, at denne eller hin fransk ost opskrift kan omfatte enten komælk eller gede- eller fåremælk. Desuden kan dette produkt produceres på private bedrifter eller industriel måde.

frisk ost

For at forstå, hvad forskellene er visse former for franske oste, bør undersøge dem i detaljer.

Frisk ost er forholdsvis let at skelne fra andre sorter. Efter alt, har de en hvid og skinnende overflade. Et sådant produkt er ingen dækning. Typisk er det klar til brug efter kun et par dage eller endda timer efter fabrikation.

Frisk ost har knap nok tid til at manifestere aroma af brugte i dem råvarer. Deres smag normalt beskrives som sød, mælkeagtig, eller forfriskende sur.

Fransk blød ost Buletti de Cambrai vedrører frisk ost. Det er kendetegnet ved højt fugtindhold. På grund af dette, bliver det blødt. Den er lavet af komælk med tilsætning af persille, estragon, purløg og andre urter.

Konsistensen af frisk ost kan være løs, smuldrende eller fibrøst. Men ofte er sådan vare fremstillet i fast form og ligner smør.

Brug frisk ost ved at sprede på et knækbrød. Ud over at det præsenteret en svag frugtagtig vin.

Aged friske oste

Modsætning frisk ost, denne type af modnet og tørret i kældre med særlig ordning af fugtighed og temperatur, eller i specielle kamre. Som et resultat af denne behandling, produktet er dækket af en skorpe af gær og skimmelsvampe.

De mest berømte repræsentanter for denne type ost er produceret i Loire-dalen. Som regel er de lavet af gedemælk med tilføjelse af urter og krydderier. Disse oste indpakket i brune eller vinblade, som er dannet på formoverfladen.

Traditionelt fransk gedeost Saint-Maure de Touraine er en klassisk ostefremstilling. Dens overflade er drysset med aske, dækket med et dunet hvidt skimmel, samt pletter af gul, pink og grå pigmenter. I processen med voksende sne-hvid masse bliver mere og mere tæt. Over tid, citron smag iboende i dette produkt bliver en lys nøddeagtig undertone.

Blød hvid ost

Oste af denne type er omfattet af hvid skorpe og har en konsistens fra en væske til næsten grynet. De besidder uovertruffen champignon smag. Mere blide typer af franske oste har en lille anstrøg af unge svampe og hø, og en solid og vedvarende Ligner creme suppe lavet af vilde svampe, med en subtil bitterhed mælkebøtte.

Et sådant produkt fremstilles ud fra ged, ko eller fåremælk. Hertil kommer, ofte hvid ost fremstillet af mælk fra kameler eller bøfler, som uden tvivl bidrager til deres farve.

Skorpen af osten type kan være en skrøbelig, tynd, hvid skimmel coatede og tykke fløjlsagtig. Disse faktorer afhænger af eksponering af produktet og vælge råmaterialet.

Unge franske oste med hvid skimmel har konsistens af kridt. Selv med alderen bliver det cremet.

Den mest fremtrædende repræsentant for den bløde hvide ost er Camembert de Normandie. Det er normalt serveres med en elegant rødvin "Côtes du Rhône".

semi-bløde oste

Disse typer af ost er helt forskellige fra hinanden i tekstur og udseende. De er opdelt i to grupper:

  1. Oste med tør skorpe, langsomt modnes. Deres konsistens varierer fra elastisk til blød nøddeagtig søde smag og en tynd skorpe til hård tyanuchih med krydret blomstret smag og "læder" skorpe.
  2. Ost med klæbrig appelsinskal. De har en temmelig blød konsistens. Smagen af dette produkt pikant og bidende, med noter af røg.

En fremtrædende repræsentant for halvfast ost er Gaperon. Det er produceret i Auvergne fra komælk. Delvis halvkugleformet hoved af dette produkt vejer ca. 400 g Gaperon pulp har elastik og hårdt tør skorpe. Fremstillingsprocessen tilsættes peber og hvidløg, der giver produktet en lys smag. I betragtning af, at der for ældning osten hænges ved ilden, bliver det distinkte noter af røg.

Hård fransk ost

Stor hoved fast ost i form af et stort hjul, tromle eller cylinder forekomme i stort set alle lande, hvor der er udviklet ostefremstilling. Som regel er de lavet af gedemælk, fåremælk eller komælk. Skorpen af et sådant produkt kan være så skinnende og glat, og ru. Som aldrende aroma og smag af hård ost bliver kompliceret. Desuden et produkt med en meget lang periode med modenhed bliver grynet og endda sprød.

Repræsentant for hård ost er Conte. Denne delikatesse af franske køkken. Han udførte i Franche-Comté, som er beliggende i den østlige del af landet. Efter fremstilling, mange landmænd sendt denne ost på eksponering for store mejeriselskaber. I kældrene det modne i to år.

hård ost smag afhænger af dens eksponering. Fuldt moden produkt kan have en skarp smag. Som for den unge ost, er det stadig blødt, mælk og nødder.

Blå franske oste

Blåskimmel refererer til penicillin. I modsætning til den hvide, betyder det ikke udvikle sig på ydersiden og indersiden af osten.

Takket være blå mug, skaber en enorm mængde af ost. De fleste af dem er pakket ind i folie, som bidrager til bevarelse af våd og klistret kage.

På trods af de mange forskellige blå ost, de alle har en skarp og krydret smag, og har også en let metalring. Indholdet af disse kvaliteter salt er meget højere end i andre. Til stede i deres blå mug giver produktet ikke blot en usædvanlig farve, men også den stærkeste smag.

I form af ost skorpe med fugtig har uregelmæssige striber formhulrummet. Med hensyn til de sorter med en fast skorpe, er de mere tætte.

Den mest fremtrædende repræsentant for blå ost er Roquefort. Hans fødested handling Midipyrenænerne. I deres huler modnes han.

Ifølge legenden, har dette produkt dukkede omkring to tusind år siden. Inspireret af sin kæreste, hyrden forlod sin middag i form af skiver brød og et stykke ost i en hule. På det, huskede han kun et par dage. Da han vendte tilbage, en hyrde opdagede, at ost kom inde i grønlig mug.

I øjeblikket er Roquefort lavet af mere end 18 tusinde tons om året og er blevet eksporteret til næsten alle lande i verden.

Skiver af ost forbruges med brød, tilføje det i en række forskellige saucer, drys dem salater og pasta. Som regel er det tjener sauternes eller havn. Ofte præsenteret for ham, og dessertvine. Deres søde smag skjuler en skarp og salt smag af ost, fremhæve duften af fåremælk.

ost aromatiseret

I det 16. århundrede, begyndte hollandske ostemagere at tilføje krydderier til deres oste. På den måde skaber de en usædvanlig blanding af bizarre smagsoplevelser. Fransk-flavored oste, der er lavet i dag, er et populært semi-bløde og hårde sorter, hvortil også blev tilføjet urter, frugter og andre krydderier.

Den mest fremtrædende repræsentant for aromatiseret ost er Buletti d'Avila. For at gøre det, producenter bruger en frisk ost kage var Mara. Ælt det sammen med estragon, persille, peber og nelliker. Derefter produkt dannet ved hånden, såvel som naturlige farvetone farvestof Annatto og drysset med paprika. Af den måde, den nyeste krydderi giver en skarp smag til ost.

Top 10 franske oste

Opskrift franske oste kan indeholde en helt forskellige råvarer og tilsætningsstoffer. De bestemme smag, farve og aroma. Kombinationen af forskellige ingredienser giver mulighed for en utrolig mængde af forskellige typer ost, end i virkeligheden, engageret i cheesemakers.

Det skal bemærkes, at borgerne i Frankrig længe har dannet deres personlige præferencer med hensyn til produkt præsentation. I den forbindelse har vi besluttet at præsentere dig de øverste 10 franske oste. Denne placering er til stede alle de klassiske ost, som altid bør smage hver.

Førstepladsen - Camembert

Denne franske ost fremstillet af komælk er måske den bedste. Det er universel, og derfor er utrolig populær hos fans af dette produkt.

Nem produktion, kombineret med relativt lave omkostninger og god smag bringer camembert ost i første omgang ranking.

Placer tre gange - gedeost, eller Le chèvre

Fransk gedeost indtager andenpladsen. Efter alt, han har en meget lys og distinkt smag. Dette produkt er ideel til sommer salater og toasts. Desuden er det er godt bagt og går godt med en bred vifte af vine.

Tredjepladsen - Breben baskisk, eller baskisk fåreost

Denne hårde ost til fremstilling af som udelukkende benyttes af fåremælk. Han er ganske fedt, har en behagelig konsistens og smag.

Fjerde sted - Conte

Det er svært fransk ost, der får sit navn fra det område, hvor det er produceret (Franche-Comté). Komælk bruges til at gøre dette produkt, græs i en højde af 400 meter over havets overflade. Gør det i en lille mængde i de kooperative landsby mejerier. Teknologi af produktionen af osten er uændret i flere århundreder.

Conte er perfekt smeltet, så det er ofte brugt til madlavning fransk køkken (forskellige former for supper og tærter, fondue, salater, saucer, etc.). Dens frugtfarve og cremet papirmasse blander perfekt med hvidt kød, fisk og tørre vine.

Femte sted - revet emmentaler

Denne ost er blevet meget populære, ikke kun på grund af sin ekstraordinære aroma og smag, men også på grund af den form, hvori det markedsføres. Efter alt, behøver moderne husmødre ikke ønsker at ødelægge din manicure til riv ost og drys med spejlæg, pasta eller røræg. Det er derfor, den revet emmentaler og blev placeret på en femteplads i rækkefølgen af de mest lækre og populære franske oste.

Sjette sted - Saint-Nectaire

Det er en fransk ost fremstillet af komælk, der er lagret i 5-8 uger. For sin produktion anvendes sychuzhyu surdej. Dens kød er meget blød og elastisk. Ost har en gullig farve og smag af hasselnødder, salt, svampe og krydderier.

Typisk er et sådant produkt markedsføres i form af en flad cylinder, som har en diameter på 21 cm og en vægt på 1,7 kg. Alle Saint-Nectaire ost er dækket med hærdet skorpe.

Syvende sted - Cantal

Denne hård ost, er en indfødt af det centrale Frankrig, mere præcist i regionen Auvergne. Med sin produktion bruger meget gamle opskrifter og teknikker. AOC-status han har siden 1956 produceret produktet, både i de lokale mejerier og på private bedrifter.

Cantal ost smag afhænger af varigheden af eksponeringen. For eksempel er den fuldt modnet produkt har en temmelig skarp smag. Som for den unge ost, det er meget blød, har en nøddeagtig smag og mælk.

Et sådant produkt kræver ordentlig støtte. For ham præsenteret en Bourgogne vin.

Ottende sted - Emmental

Dette produkt har en sød smag og krydret med karakteristisk gejst. I forbindelse med denne ost synlig stort hulrum. Deres tilstedeværelse forklarer fremstillingsprocessen, ved hvilken bakterier producerer carbondioxid. I nogle lande kaldes det af den schweiziske, som det er i denne tilstand, blev han gjort først.

I kombination med ost som Gruyere, Emmentaler anvendt til fondue.

Niende sted - Reblyushon

Det er en fransk blød ost fremstillet af komælk rå mælk i Savoie-regionen, som ligger ved foden af Alperne. Dette produkt er en såkaldt vasket skorpe. Faktisk, efter at trykke den vaskes grundigt i saltvand.

Reblochon oprindeligt produceret i dalene Arly og tone. Dens navn stammer fra verbet reblocher, som oversat fra fransk betyder "malke koen igen." Ifølge legenden, i det 16. århundrede landmænd betalte skat, som afhang af mængden af mælk, der produceres. For at reducere hyldest, i tilstedeværelse af køer ikke dodaivali embedsmænd. Men efter tilbagetrækningen af skatteopkrævere, blev denne proces, der udføres gentagne gange. Det er på grund af denne mælk landmænd og gøre en stor ost Reblyushon.

Dette produkt er fremstillet i form af en cirkel, som modnes i 2-4 uger. Færdige ost har en appelsinskal med en tynd fernis af hvid og sødlig pulp.

Tiende sted - Roquefort

Denne franske blå ost. Den er ideel til salater med friske grøntsager. Desuden serveres dette produkt med toast og hvidvin. Producere det af fåre- pasteuriseret mælk. Efter langvarig udsættelse ost erhverver en smag af hasselnødder.

Nu ved du, hvad et dusin ost er den mest populære blandt franskmændene. Men ud over disse kvaliteter, ville det være ønskeligt at indføre andre. Hvis vores ranking var 11th, hans, uden nogen tvivl, ville tage en blød fransk gedeost Sainte-Maure de Touraine, som har en salt-sur smag og en nøddeagtig smag. Han modnes fra 10 dage til 6 uger.

Derudover vil jeg fremhæve den bløde franske gedeost kaldet Le Chabichou du Poitou. Det har bestemt duft af mælk og stærk nøddeagtig smag.

Den populære franske oste med en ubehagelig aroma

Vieux Boulogne - dette er den mest stinkende franske oste, som produceres i byen Boulogne i Nord-Pas-de-Calais. Det er produceret på basis af upasteuriseret komælk og lagret 7-9 uger. Lederen af dette produkt har en kvadratisk form.

Vieux Boulogne ost er kendt i hele verden på grund af sin stærke lugt. I efteråret 2004, Cranfield University eksperter gav det status som "mest ildelugtende ost."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.