Mad og drikkevarerHovedret

Composite komponent sojaprodukter. Hvad er soja, gavn og skade for sundheden

Hvad er soja og hvorfor er det nyttigt? Dette spørgsmål er interesseret i næsten alle. Hvad er årsagen? Faktum er, at for nylig på den sædvanlige mad begyndte at tilføje flere og flere af de nævnte ingredienser. Således han efterhånden begyndte at erstatte kød og andre ingredienser.

Så hvad er soja og hvorfor er det nyttigt? Billeder af produktet og dets funktioner vil blive præsenteret nedenfor.

oversigt

Soja - hvad er det? Det er en årlig urteagtig plante, der tilhører Bean familien. Kulturel soja aktivt dyrket i det sydlige Europa, Australien og Asien, samt i Nord- og Sydamerika, Syd- og Centralafrika, på øerne i det indiske og Stillehavet.

produktegenskaber

Soja - hvad er det? Frøene af denne plante er en temmelig almindelige fødevarer. Ifølge eksperterne, disse frugter har følgende karakteristika:

 • højt proteinindhold (50%);
 • høj produktivitet;
 • muligheden for forebyggelse af kardiovaskulær sygdom og osteoporose;
 • tilstedeværelsen af store mængder af B-vitaminer, calcium, jern, polyumættede fedtsyrer og kalium.

Sådan bruger?

Soja - hvad er, og hvilke egenskaber betragtes frugter? Deres unikke egenskaber gør det muligt at producere en bred vifte af forskellige produkter.

Før vi fortælle dig om, hvad der er skadelige sojabønner, skal vide, at det ofte bliver brugt som en billig erstatning for kød og mejeriprodukter. Desuden er disse bælgplanter frugter indgår i foder til husdyr.

produktfordele

Hvad de egenskaber af soja? Fordele og skadelige virkninger af (sundhed) af dette produkt er udsat for hyppige tvister mange eksperter. De fleste af dem mener sådanne ydelser er unikke i en række indikatorer.

Forskere har fundet, at det pågældende produkt indeholder en enorm mængde genesteina, fytinsyre og isoflavonoider. De har en virkning, der ligner virkningen af det kvindelige hormon, østrogen. Denne funktion soja forårsager nogle af sine helbredende egenskaber, nemlig evnen til at reducere risikoen for kræft.

Det skal også bemærkes, at phytinsyre hæmmer udviklingen af benigne og maligne tumorer, og Genestein er et unikt stof forsinker væksten af cancertumorer.

Vigtige egenskaber

Soja - hvad er, og hvad er dens egenskaber? Soja fødevarer, som er blevet fremstillet ved gæring, er det ofte i en daglig kost for voksne og unge. Sådanne retter bruges ikke kun som et forebyggende middel, men også til at behandle diatese, diabetes, forskellige allergier, urolithiasis og cholelithiasis. Desuden soja angivet i sygdomme i det kardiovaskulære system og leveren.

For ikke så længe siden, eksperter fandt, at i sammensætningen af det pågældende produkt indeholder lecithin, fosfatidylcholin og acetylcholin. Disse stoffer reduceres effektivt og remodel hjerneceller og nervevæv, og gunstig indflydelse på indlæringsevnen, evnen til at tænke og hukommelse.

Vi kan ikke sige, at alle de ovennævnte elementer spiller en vigtig rolle i at støtte seksuel funktion og reproduktive system. Derudover har de genoprette magten efter mentale og moralske spændinger, samt støtte motoriske aktivitet af patienten.

Jo mere anvendeligt det pågældende produkt? Lecithin, indeholdt i sin sammensætning, kan styre blodcholesterolniveauer, styrke metabolismen af fedtvæv og involveret i andre metaboliske processer i kroppen. Også denne komponent hæmmer nedbrydningen af væv og modningen, reducerer symptomerne på arteriosklerose, behandling amnesi, muskeldegeneration og glaukom.

Den skadelige soja i fødevarer?

Ud over en imponerende liste af nyttige egenskaber af det pågældende produkt, og han har et stort antal af skadelige træk. Af den måde, kan sidstnævnte nemt ophæve alle fordelene ved dens anvendelse i den daglige kost.

De fleste sojaprodukter på det lokale marked, er sundhedsfarlige fødevarer. Den eneste undtagelse er, at fødevarer, som er blevet opnået ved fermentering.

Den farligste ting er at sojabønner er genetisk modificerede. Eksperter siger, at en sådan ingrediens er forurenet med rester af herbicider og hjælper ikke at opretholde en normal sundhed.

Sådan får GM soja?

Hvorfor er det så farligt genetisk modificerede sojabønner? Faktum er, at i processen med dyrkning, er landmændene behandlede plantager stort antal sådanne stærkt giftige ukrudtsmiddel ligesom Roundup. Sidstnævnte er designet til ikke kun at bekæmpe ukrudt, men også at øge udbyttet.

Som det fremgår af den menneskelige sundhed?

Talrige undersøgelser eksperter har konstateret, at regelmæssig indtagelse af sojaprodukter medføre udvikling af sygdomme i fordøjelseskanalen, skjoldbruskkirtel dysfunktion, immunsystemet sygdomme, lidelser i den reproduktive funktion og kognitive evner, samt infertilitet, hjerteproblemer og endog kræft.

Her er nogle af de konsekvenser, der har været forbundet med den hyppige forbrug af soja og sojaprodukter:

 • brystkræft;
 • nyresten;
 • hjerneskade;
 • fødevareallergi (svære former);
 • funktionsfejl i skjoldbruskkirtlen;
 • immunsystemsygdomme;
 • forstyrrelser i seksuelle sfære hos kvinder.

Det skal også bemærkes, at amerikanske forskere har fundet, at de af drenge, der indtager sojaprodukter 3 gange om ugen i lang tid, er risikoen for at udvikle Alzheimers sygdom øges næsten 2 gange. Også ofte denne mad misbrug førte til en svækkelse af hukommelsen, reduktion af hjernens vægt og forstyrrelse af tankeprocesser.

En negativ indvirkning på menneskers

Som nævnt ovenfor, i soja indeholder fytinsyre. Dens overdreven indtagelse af high-grade zink bidrager til at blokere optagelsen af calcium, jern og magnesium. Hertil kommer, at ved hjælp af sojaprodukter, har forskerne lært at kontrollere niveauet af frugtbarhed i forsøgsdyr. Det faktum, at store mængder af phytoøstrogen er i stand til at undertrykke den reproduktive funktion af kroppen og i høj grad reducere dens evne til at blive gravide.

Vi bør også bemærke, at mange producenter tilføje i soja modermælkserstatning. Dette fører ofte til tidlig pubertet piger og forstyrrelser i udviklingen af (fysisk) i drenge. I denne henseende, indførelse af sojaprodukter i babymad er helt uacceptabelt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.