Nyheder og SamfundNatur

Mel orm - hvem er det? Hvordan at slippe af med melorme

Videnskabeligt Mel orm - en bille larver af slægten Tenebrio (lat.). Hans familie kaldet Darkling. På russisk, Beetle navnet lyder temmelig prosaisk - bille og larver stylet brombær.

At "dyret"?

Disse insekter er svært at kalde indbyggerne i et bestemt kontinent. De razvezeny verdensplan mad handlende. Derfor kan billen sikkert tildelt status af en kosmopolitisk. Hvor vokse og udvikle "børn" af biller? Det faktum, at de er kendt som "mel", giver allerede en god tip. Hunner udvalgt som en "incubator" til hvide testikelkræft mølle og bagværk med et mel lagre. Og du kan finde larver under føderne eller reder i hønsegården og dueslag. Bramble er i udviklingsfasen af hele året.

I løbet af denne tid, de molt fire gange, glade regaling klid, brød, korn og mel. Må ikke foragt "børn" biller og dyr mad. Det visne lig af fugle og mus, resterne af fjer, som er fanget på jorden rugende fugle. Efterfølgende larverne forpupper sig uden en kokon, og i juli og august bliver til polutorasantimetrovyh brun, let skinnende flade skægtråde.

Den største interesse blandt folk af forskellige årsager, er det mel orm. Hans udseende er usandsynligt, at virke tiltrækkende enkel bymændene. Men entomologer beskrive dem med stor sympati. Længden af 2,5-3 cm, og nogle nå fire. Farve cylindrisk trunk brunlig-gul. Ingen øjne, men bramble - ejerne af de tre par thorax ben med kløer. larver krop slutter med to kroge, der ser opad, og bunden er to små vorter. Denne form for kørsel, da det trækker at bevæge sig. Interessant faktum: Mel orm var kendt så tidligt som i det første århundrede f.Kr.. Companion af Pompejus, lærd og leksikograf, Tribune, forfatter og digter Mark Terentsy Varro nævnt ham som Tenebrion i hans arbejde de Re rustica - «Om landbrug". Han delte sin viden om, hvad der er melorme.

Anvendelsen af disse skabninger

Bramble, ligesom bille, for mange - bare et skadedyr. Men ivrig fiskere og ejere af fugle og padder er klar over udnævnelsen af den nyttige larver. Krybdyr, fugle, padder, hvirvelløse dyr med stor fornøjelse at spise dem. Ved hjælp af larver som mad, skal man huske, at dette er en meget højt kalorieindhold godbidder. For eksempel, hvis du giver en budgie mere end fem personer i dag, den bevingede kan man hurtigt få overvægt, hvilket resulterer i forbindelse med en stillesiddende fedme.

Et andet formål med sten krat - en madding eller dyse. Fiskerne er garanteret en god fangst skalle, chub, Rudd og andre fredfisk. På grund af den forholdsvis stive rygskjoldet flyver ikke larve, holder stramt på enhver krog. Brug den og i bunden og flyde fiskeri samt flydende snap.

Mel orm - råvare på fuglemarkeder, dyrehandlere og selvfølgelig, fra fiskerne. Du kan købe det regelmæssigt, endda gøre bestande. Larverne opbevares i lang tid, op til flere uger. De vigtigste ting - at overholde nogle enkle regler: temperatur, god ventilation. Men der er en anden win-win situation for dem, der bruger Tornebusken permanent eller ønsker at tjene ekstra penge. Dyrkningen i hjemmet. Denne proces kræver ikke store finansielle investeringer og omkostninger til fysisk og tidsmæssig.

Sådan avle melorme?

Det første trin er at udstyre afviklingssted og reproduktion. Afhængig af mængden af den fremtidige produktion kan det være specielle bakker eller store kasser, uden revner, vægge og bund, der er bedre betrække tin. Låg og i den første og i det andet tilfælde bør være et gitter med meget små huller. Bunden er dækket med klid, mel, savsmuld, formalet rasp lag 5-10 cm. Fra ovenstående kan vi sætte ark tykt papir eller pap.

Det næste skridt - køb af fabrikanter-bille biller. Du kan bruge dukkerne, men i dette tilfælde vil det første trin i processen tage betydeligt længere tid. familien er placeret i en forberedt design til avl. Antallet af dyr afhænger af det ønskede resultat.

Betingelser for avl orme

Efter to måneder fra datoen for bogmærker fra æg biller vises mel orme. Opdræt larver kræver opfyldelse af en række betingelser:

- fugtighed - ønskede hastighed på ikke mere end 50 procent;

- temperaturkontrol - optimalt 26-28 grader, men ikke mindre end 20.

fodring

Feed the queen celler bedre revne gulerødder, kartofler, rødbeder, andre grøntsager. Nye lækkerier lå en gang i to dage, blander sig i klid. Også, som protein fødevarer kan gives til stykker af rå eller kogt fisk, dafnier.

Mad til nogle arter

Klar larver kan bruges som foder til husdyr, sælge gennem dyrehandlere og fuglemarkeder. Desuden er det nødvendigt at efterlade en vis mængde af tornebusken til efterfølgende produktion. De separate beholdere anbragt med lignende betingelser udvalgte individer som yderligere dyrket til forpuppe og biller. Processen kan begynde forfra. Biller lever af frugt og grøntsager, bør de fodres én gang eller to gange om dagen, er det ønskeligt, selvfølgelig, fjerne resterne af en tidligere måltid.

Hvordan at slippe af skadedyr?

Tale af larver og biller, skal vi være opmærksomme på deres skadelighed. De kan destruere produkter, og forurene deres skind, som er udgydt under molting, og ekskrementer. Deres angreb er mest modtagelige for at fodre møller, mel møller, fjerkræbesætninger, korn pakhuse, og så videre. N.

oftest findes i korn og mel derhjemme. Men det er ikke så forfærdeligt, mel orm. Hvordan at slippe af med det? dækker omhyggeligt alle fartøj, hvor truede produkter er. Hvis skadedyr har befængt, skal det være fritflydende produkt til finkæmme. Det er alt.

Endelig en lille

Nu ved du, hvad en mel orm, hvad han spiser, og hvordan ganger. Vi håber, at disse oplysninger vil hjælpe dig i fremtiden, hvis du ønsker at beskæftige sig med sin avl.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.