ComputereSikkerhed

Sådan ændre password på WiFi? Hvordan kan du vide adgangskoden til WiFi?

Adgang til internettet via Wi-Fi bruge meget mange russiske brugere. Indtast ved at forbinde til internettet, adgangskode, ofte uden at tænke på, hvor det kom fra. I mange tilfælde hjemmenetværket er konfigureret, brugere har tillid til de specialister inviteret fra servicecentre. Dette, selvfølgelig, er en betalt tjeneste. Og meget ofte uigennemsigtig (fra synspunkt, at brugeren næppe forstår de aktioner, der gennemføres mester).

mange ejere af hjemmet computernetværk ville imidlertid gerne lære mere om nuancerne i tuning hardware og software, til at lære at arbejde med "jern" på egen hånd, uden inddragelse af tredjeparts hjælpere.

Sådanne initiativer er nemme at implementere. Ikke mindst fordi at trådløs konfiguration proces, som regel er i jobbet kun et par vigtige parametre. En af dem, i virkeligheden, en adgangskode.

Hvad er de vigtigste nuancer at være opmærksom på, når du konfigurerer et trådløst netværk? Hvad er værdien af adgangskoden for Wi-Fi? Hvilke funktioner i routerens indstillinger? Sådan ændrer din adgangskode på WiFi rigtige måde?

Vi vil handle i overensstemmelse med en meget simpel konstatering. Det vil give os mulighed for at indstille eller ændre kodeordet til WiFi-router, og indtast den anden, der er forpligtet til at installere Internet forbindelsesindstillinger i routerens indstillinger.

Hvorfor skal jeg have en adgangskode til Wi-Fi?

Hvis dit trådløse netværk er beskyttet af en adgangskode, så vil det være i stand til at forbinde til absolut nogen person med en enhed, der understøtter Wi-Fi-standarder. Til sin rådighed vil være gratis internetadgang samt mulighed for at få adgang til filer på enheder på netværket.

Hvad er den mest pålidelige adgangskode?

Trådløs specificitet består i, at pålideligheden af adgangskodebeskyttelse fra uautoriseret adgang til netværket afhænger af flere faktorer.

Længden og kompleksitet

Den første - er længden og kompleksiteten af passwordet. Det er nødvendigt at hindre muligheden for udvælgelse eller gætte. Før tænke over, hvordan du ændrer adgangskoden på WiFi, få et nyttigt program generator tilfældige tegn. På internettet, er disse løsninger er repræsenteret i stort tal (herunder i form af online-scripts, der ikke behøver at selv hente).

kryptering

Den anden faktor - er den adgangskode beskyttelse mod dekryptering. Faktum er, at kombinationen af tegn, der indtastes brug for at få adgang til netværket gemmes i en hardware-baserede router data. Hvis en hacker kan bryde ind i det, så læs og adgangskode. Han kan gøre dette ved hjælp af en radio-analyse, der genererer en router.

hemmeligholdelse

Den tredje faktor - pålideligheden af adgangskode opbevaring metoder hemmelighed. Dette er en vigtig forudsætning for netværkssikkerhed. Hackeren kun drømme om, hvordan du ser din adgangskode på WiFi, lagt ud af ejeren af routeren i en fremtrædende plads. På trods af at adgangskoden kan være meget kompleks, ideelt du behøver at huske det og aldrig brænde. Og ikke at fortælle, selvfølgelig, alle i en række. Der er tilfælde, hvor angriberen, beslutter om hvordan du finder adgangskoden i WiFi, på alle måder forsøger at finde ud fra ejeren af et hemmeligt lager placeringen af den ønskede kode.

For at forhindre sådanne handlinger af it-ingeniører har udviklet en række forskellige krypteringsalgoritmer Wi-Fi-forbindelse. Overvej deres grundlæggende versioner.

WEP-kryptering

Denne algoritme er den mest grundlæggende, og derfor er relativt skrøbelig. Men når ingen andre muligheder - bliver nødt til at bruge det. WEP-beskyttelse vil ikke tillade en bruger til Wi-Fi-netværk uden at indtaste den korrekte adgangskode, men genereres som en del af algoritmen netværkstrafikken meget let tydes enkleste hacking programmer, som kan beherskes af enhver uerfarne bruger.

Derfor, for at beregne kodeordet inden WEP-beskyttelse er meget enkel. Som følge heraf vil der ikke være nogen problemer med, hvordan du ændrer adgangskoden på WiFi, så selv ejeren af router ikke kan få adgang til netværket.

WPA-kryptering

For at forbedre niveauet for trådløse netværk sikkerhed IT-ingeniører har skabt en ny protokol kryptering WiFi-forbindelse - WPA. Det gennemføres flere forskellige teknologier til at minimere sandsynligheden for beregning af adgangskode ved at analysere en radio. Feature krypteringsteknologi inden for WPA-protokollen er, at data i Wi-Fi-netværk sendes i et stort antal pakker med et variabelt indhold.

Mens han var på WEP-databeskyttelse sendes i en enkelt strøm. Hvis en hacker opfanger en pakke krypteret med WPA-protokollen, kan adgangskoden ikke beregne, indtil du sammenligne data med oplysninger fra hundredvis eller endda tusindvis af andre. Til dette ville han brug for en masse tid. Og derfor, hvis adgangskoden er kompleks nok, er sandsynligheden for revner WPA-kryptering vil være ekstremt lav.

WPA2-kryptering

Denne kommunikationsprotokol er den næste fase i den foregående algoritme i trådløs udvikling sikkerhed. Det er optimeret hovedsageligt med hensyn til hastighed og effektivt kryptere data for et stort antal enheder tilsluttet til det samme netværk. Samtidig WPA2 algoritme har det endnu stærkere sikkerhed end WPA, i beregningen adgangskode aspekt.

Vi konfigurere routeren

Før du sætter et password på routeren, er vi nødt til at foretage en række andre indstillinger. Den første ting du skal ordentligt slutte enheden til computeren. Og i kablet tilstand.

Instruktion som følger nedenfor, er egnet, selvfølgelig, ikke alle routere. Rækkefølgen af brugerens handlinger om, hvordan man indstille eller ændre kodeordet på TP-Link, WiFi-router fra Zyxel, modem, udgivet under varemærket D-Link, kan være forskellige. Men forskellen mellem de tilgange til at sætte forskellige modeller som regel minimal. Hvis de vil, i de fleste tilfælde vil brugeren være i stand til at tilpasse disse instruktioner til den særlige mærke af routeren.

Den hardwarekonfiguration af routeren

De fleste routere er tre hovedtyper af porte (placeret på bagsiden af huset). Nogle af dem (som regel en) er forbundet til kommunikationskanal til internettet (DSL, Ethernet, «fiber" og t. D.), og andet udstyr til at oprette forbindelse til en pc og en strømkilde.

Porten, der er designet til at forbinde enheden med et verdensomspændende netværk, som regel, underskrevet af både på «Internet». Tilslut enheden til pc'en foregår i de fleste tilfælde via Ethernet-kabel ( "twisted pair") eller USB-kabel. Begge er forholdsvis let at genkende på den specifikke stik konfiguration, og nogle gange i farven. Ethernet-kabel, som regel gul, og USB - blå.

Hvis det er muligt, skal tilsluttes "twisted pair" (i dette tilfælde, vi behøver ikke at installere drivere til enheden). Den ene ende af kablet, som sandsynligvis vil være gul, vi forbindelse til routeren, og den anden - til computerens netværkskort. Et lille tip til os vil være det faktum, at stikkene er der, og der er nøjagtig de samme, i modsætning til USB-tilslutning.

Slut routeren til en pc for at gøre, når både devaysa de-aktiveret. Først og fremmest tænde routeren, sikrer vi, at strømindikatoren på frontpanelet lyser. Så - computeren. Efter indlæsning af operativsystemet på den højre side af det nederste panel (ved siden af uret og sprog layout) skal vises af indikatoren for LAN-forbindelse.

I dette arbejde i forbindelse med opsætning af hardware, kan det betragtes som komplet. Fortsæt til trin interaktion med enheden ved softwaren niveau.

Software konfiguration af routeren

Vi er nødt til at køre routeren management interface. Det vil give os mulighed for at producere et stort antal aktioner. Med det kan du installere, ændre eller finde ud af WiFi-adgangskode på computeren.

For at starte grænsefladen vi åbner en browser og indtaste følgende i den øverste linje af IP-adresse: 192.168.0.1. I det vindue, der vises, skal du indtaste brugernavn og adgangskode, der lyder ens: admin (i nogle routere brugernavn andet - root).

Brugerfladen skifter til den side, som vil være routerens konfigurationsindstillinger. Vi er interesseret i fanen, der indeholder ordet trådløs internetadgang. Ved at vælge det, vi kommer til den side, hvor du skal indtaste følgende data:

1. Navnet på det trådløse netværk (SSID).

Det kan være en hvilken som helst (latin). Det anbefales at holde sig til neutrale og let at huske ord.

2. Valg af type godkendelse.

Huske vores mini-foredrag om krypteringsmetode. At vælge den mest pålidelige form for godkendelse, det vil sige, en hvor titlen indeholder forkortelser WPA eller WPA2.

3. Faktisk adgangskode.

Den mindste længde - 8 tegn. Hvad er kodeordet til WiFi den mest pålidelige? Vi har til dels besvaret dette spørgsmål rådes til at bruge de programmer generatorer tilfældig sekvens af tegn. Men hvis du har adgang til sådan software ikke, kan du gøre en kombination af bogstaver og tal. For eksempel er en karakter - et brev, den anden - et tal.

Efter alle operationer trykke på knappen "gem ændringer" (på engelsk «Gem indstillinger»), venter på en genstart af routeren til om et øjeblik. Udført. Du kan afbryde "twisted pair", forbinde routeren til PC'en. Det vil nu arbejde Wi-Fi-forbindelse. Denne server kan være en hvilken som helst enhed, der understøtter en trådløs forbindelse.

Sådan ændre password på WiFi hvis det er nødvendigt? For at gøre dette, skal du tilslutte den til routeren via et kabel til pc'en og træde ind i management interface. Så vi vælger de nu velkendte favoritter med Wi-Fi-indstillinger og komme til den ønskede side - den ene, hvor adgangskoden vil være synlige. Og hvor det kan ændres til noget andet. Det vil sige, at der vil være problemer, og hvordan man kan finde ud af adgangskoden til WiFi.

Nuancer konfigurere internetforbindelsen

I nogle tilfælde af de ovennævnte operationer er ikke nok. Det faktum, at dette scenarie afspejler tilpasningsprocessen Wi-Fi-forbindelse med password i de tilfælde, hvor forbindelsen til internettet muligheder er indstillet automatisk af systemet, i overensstemmelse med de standarder, der er vedtaget af et flertal af russiske udbydere.

Det er muligt, at en eller anden operatør adgang til internettet arbejder med andre indstillinger. For eksempel til brug for adgangstjenester online, afsmeltet Hviderussisk ByFly udbyder, du har brug for at foretage en række yderligere tiltag med routeren. Hvad er det?

Før du konfigurerer et trådløst netværk og angive en adgangskode for WiFi-modem, skal du kontrollere rigtigheden af muligheder for routerens forbindelse til internettet. For at gøre dette, skal du gå til device management interface ved hjælp af IP-adressen 192.168.1.1., Du skal vælge den indstilling, der vil blive kaldt «Internet Setup» eller anden lignende måde.

På næste side skal du vælge den korrekte tilslutning protokol router til internettet: I de fleste tilfælde er det PPPoE / PPPoA.

Det er også nødvendigt at fastsætte de korrekte værdier for VPI og VCI. I byen Minsk, for eksempel, skal indtaste cifrene 0 og 33.

Udbyderen kan arrangere adgang til netværket ved login og password, som også er indført i de omkringliggende marker. For kunder ByFly brugernavn vil svare til antallet af kontrakten. Indstil kodeord i teksten i traktaten.

Afhængigt af konfigurationen af modemet kan være nødvendigt at vælge den korrekte indstilling i sådanne steder som «Bridge interface», eller, for eksempel, «Dynamic Route».

Efter indtastning alle de nødvendige parametre er muligt endelig at indstille eller ændre kodeordet på WiFi. ByFly - sikkert moderne operatør. Men nogle trin for at konfigurere modemer til brug af sine tjenester til kunder producere skal stadig ejer.

Selv om der er et behov for at fastsætte ovenstående indstillinger eller justere dem i afsnittet muligheder, der er forbundet med en trådløs forbindelse, der er behov for ændringer. Internet-kanal og Wi-Fi-netværk fra et teknologisk synspunkt - to forskellige modul af routeren. Tænk over, hvordan du ændrer adgangskoden på WiFi i de rigtige indstillinger for internetforbindelse, er det ikke nødvendigt. Det har brug for det kun i en overfyldt, hvis brugeren eller anden grund besluttet at ændre din adgangskode for at få adgang til netværket.

Vi har kun bemærke, at moderne tjenesteudbydere, som regel forsøge at arbejde med indstillingerne af modemer i standard bruger. Alle de ovennævnte operationer er ikke forpligtet til at producere i almindelighed, men det er muligt, at et sådant behov opstår.

Sådan ændrer din adgangskode til WiFi, vi nu kender. Vi lærte også nogle finesser, der er forbundet med sikkerheden i trådløse netværk og data krypteringsteknologi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.