SundhedSygdomme og betingelser

Frakturer af halshvirvel: virkningerne og behandling

Hvordan er bruddet af halshvirvlerne? Hvilke konsekvenser kan føre til en sådan skade? På disse og andre spørgsmål vil vi svare i denne artikel.

grundlæggende oplysninger

Brud på halshvirvler er meget farlige, fordi de kan blive en årsag til invaliditet eller død påvirkede resultatet.

Human hals er en kompleks naturlig mekanisme, der udfører en flerhed af funktioner. Afgørende rolle at spille muskler, brusk, ledbånd og knogler. I den cervikale del af rygsøjlen er syv ryghvirvler. Som det er velkendt, er de adskilt af såkaldte intervertebrale skiver og ledbånd er fastgjort hele systemet.

Hvilket kræver ryghvirvler? Eksperter siger, at de er designet til at beskytte knoglemarven. Som for skiverne, er det stødabsorberende element, gennem hvilket gør bevægelse af stammen og hovedet.

I forbindelse med alle de ovennævnte kan let bemærkes, at brud på halshvirvlerne - det er en temmelig alvorlig personskade. Det er meget ofte ikke gøres til genstand for behandling og rehabilitering.

Strukturen af halshvirvelsøjlen

Det kan medføre en fraktur af halshvirvlerne? Konsekvenserne af denne skade vil blive præsenteret nedenfor.

Ifølge rapporterne fra eksperter, der betragtes som en del af skelettet opdelt i tre kolonner:

 1. Front 2/3 søjle består af ryghvirvler, ledbånd lyd fibrøse ring og de intervertebrale skiver.
 2. Den midterste kolonne viser den bageste tredjedel af hvirvlerne, en bundt annulus fibrosus og de intervertebrale skiver.
 3. Bageste kolonne - det spirer, bue, torntappe og optegnelser.

Hvis skaden kom i en enkelt kolonne, kan de resterende to forhindre rygmarvsskade. Hvis overtrådt to strukturer, er rygraden opdelt i to dele. Samtidig er der en reel fare for en hjerne pause.

Anatomi hvirvlerne sædvanligvis betegnes med bogstavet C, og serienumre (1-7). Overveje deres funktioner i detaljer:

 • C1. Det kaldes atlas. Den består af 2 buer, som er forbundet til de laterale masser. Det menes, at denne Atlas holde mandens hoved. I virkeligheden fungerer han som bindeled mellem kraniet og rygsøjlen.
 • C2. Hans navn lyder som epifor. I livmoderen, ryghvirvel forbundet med atlas form som en tand. Nogle gange kaldes det den spinosus siden omkring ham som om en akse roterer atlas.
 • C3-C6 ikke har navne. Denne lille ryghvirvler med korte pigge. Det er i denne del af rygsøjlen opstår normalt forskellige skader.
 • C7 er en fremtrædende ryghvirvel. Den er udstyret med en lang proces, som er godt palperes i den nedre del af halsen.

Årsager til at opnå halshvirvel skader

Hvorfor der er brud på halshvirvlerne? De fleste af disse skader er dannet på grund af voldsomme stød. Dette kan være forårsaget af forskellige ulykker eller skødesløs adfærd. For eksempel en kompressionsbrud af halshvirvel dannes, når faldet fra stor højde hoved. Desuden kan en sådan skade ske, når en tung genstand falder på personens hoved. Ofte fra disse frakturer påført børn, der faldt fra altanerne, høje træer, lofter eller atleter.

Anden hvirvel frakturer forekomme på grund af bil ulykker. Dette skyldes, at når en skarp slag i den nedre region af ansigtet er skade huler. Men hans stærke skift i selve rygmarven ofte fører til døden af offeret. Af den måde, en ulykke er ganske almindelige årsag til spinal fraktur.

Skader 3-5th ryghvirvler kan opstå på grund af sportsskader, bilulykker og virkningerne af alvorlige slag i nakken.

Skader 5-6 halshvirvel er ofte dannet under dykning, når en person ikke har beregnet dybden hoppe og slog hovedet i bunden eller undersøiske klipper.

Hvorfor der er en fraktur af 7 halshvirvler? En sådan skade er mulig med stærke dråber og stød (fx i tilfælde af ulykker, fald i fodbold eller hockey, ulykker i hjemmet, straffesager og så videre.).

Symptomer og tegn på skader

Knoglebrud 6 halshvirvel eller andet ikke mærke ganske vanskeligt. Dette skyldes det faktum, at tegn på skader i de fleste tilfælde er udtalte.

En fælles symptom på disse skader er betydelig, og gradvist intensiveres smerte på brudstedet. Det skal bemærkes, at der kan være flere karakteristiske og specifikke funktioner for forskellige skader:

 • Ved årsskiftet atlasset det gør ondt ikke blot hele halshvirvelsøjlen, men nakken.
 • I tilfælde af skade af 2. ryghvirvel person kan ikke dreje hovedet, og i mere komplekse sager, det lammelse.
 • Hvis skaden er den tredje ryghvirvel er umuligt eller meget vanskeligt at flytte hals og hoved.
 • Brud på halshvirvel 4 og 5. og 6. gør sig gældende en skarp smerte og hævelse på skadestedet. Også, når en sådan skade er umuligt at flytte sit hoved, skuldre og nakke. Dette kan manifestere neurologiske abnormiteter.
 • Med hensyn til brud på 7. halshvirvel, det er den eneste skade, der kan ses med det blotte øje, især hvis det er blevet udlignet.

Sådan diagnosticere?

5 selv diagnosticere en fraktur i halshvirvel eller anden umulig. Reveal sådan skade kun en erfaren specialist vil være i stand til rygsøjle, bygger på ydre tegn. Det skal bemærkes, at selv en dygtig læge ikke altid kan gøre den korrekte diagnose udelukkende baseret på symptomer. Derfor er mange eksperter sende deres patienter for røntgenstråler. Særligt tydeligt i billedet brud på atlas.

Det skal også bemærkes, at i dag, til detektion af sådanne skader er aktivt ved anvendelse af fremgangsmåden af magnetisk resonans-billeddannelse.

førstehjælp

Hvilke foranstaltninger bør træffes for at hjælpe en person med mulig halshvirvelsøjlen skade? Et vigtigt punkt i dette tilfælde er den korrekte præ-medicinsk hjælp. Erfarne traumer med mistænkt brud på nakken af offeret er ikke rådes til at bevæge sig før ankomsten af ambulancen, samt forsøge på egen hånd at bestemme typen af skaden, palpating patientens hoved eller hals. Dette skyldes primært det faktum, at ufaglærte kan forårsage skade på rygmarven, samt forringe forskydning af ryghvirvler.

Brækket halshvirvel: behandling

Efter ankomsten af en ambulance til offeret forpligtet til at fastsætte halshvirvelsøjlen ved en særlig krave, og derefter tage ham til hospitalet og har x-stråler.

Efter at have identificeret arten af bruddet og ryghvirvel, der er blevet beskadiget, skal lægen ordinere behandling. Terapier sådan tilstand kræver immobilitet af patienten, som tillader knoglerne til at vokse helt sammen. Således, i flere måneder påvirket halsen holdes i en position, ved hjælp kraven Schanz. Også nogle gange patienten i lang tid er i grime.

Når komprimering frakturer, samt i adskillelsen af fragmenter af knoglen udføres kirurgi. Hvis skaden var meget stærk, eksperterne anvende en moderne metode, som indebærer udskiftning af tilskadekomne intervertebral disc eller vertebral teleskopiske protese.

Konsekvenserne af en hals fraktur

Hvilke effekter kan forårsage en fraktur af halshvirvlerne? Sådanne skader er farlige primært, at en person kan lide rygmarven. Ofte påpeget fragmenter dannet som et resultat af destruktionen af knogler, Pierce direkte ind i hjernen kroppen, og dermed forårsager øjeblikkelig lammelse eller endog døden for patienten.

Når lammelse på menneskets rygsøjle er gunstige terapeutiske massage og fysioterapi. Hvis skaden ikke er for svær, så sådanne begivenheder ganske godt hjælpe offeret komme sig. Dog skal det bemærkes, at de fleste af disse frakturer er meget stærk og seriøs, og det er derfor den uhelbredelige.

forebyggelse af personskader

Sådan undgår brud på halshvirvlerne? Forebyggelse af personskader involverer undgåelse af farlige lejligheder. Eksperter anbefaler ikke folk at dykke eller svømme i ukendte steder. Også, når skal overholdes reparationer eller dyrke sport alle sikkerhedsforskrifter. Af den måde, bør disse regler være sikker på at uddanne børn fra en tidlig alder.

Hvis en mands arbejde er relateret til højde eller farlige tricks så han har brug for at udvikle stabilitet halshvirvelsøjlen til forskellige skader. For eksempel, styrke ledbånd og muskler bidrager til daglige øvelser eller enhver anden øvelse. Det er også godt i denne henseende, er der yoga og øvelser med håndvægte.

Således vil regelmæssig træning og øvelser, samt ernæring og multivitamin komplekser hjælpe en person til at styrke deres knogler og muskler og ledbånd, som ikke vil udvikle sig til tragiske konsekvenser af uventede situationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.