LovenRegulatory Compliance

Forsegling af en effektmåler: hvem skal gøre det og hvorfor?

På grund af installationen af forseglingen er måleren en mekanisk komplet enhed. Det bekræfter også dets brugbarhed. Tætningen tjener som beskyttelse mod leverandørens ulovlige elforsyning. Den skal installeres på hvert arbejdsinstrument. For at dette arbejde skal kunne udføres korrekt, er det nødvendigt at kende reglerne for forsegling af energimålerne.

Typer af sæler

Der er 2 typer tætninger: fra producenten og fra leverandøren. Den første bekræfter enhedens funktion og dens integritet. Enheden kontrolleres for overholdelse af specifikationer og nøjagtighed. Kontrol af tælleren bekræftes af dokumentationen.

Den anden forsegling af elmåleren udføres med energisalgsmyndighedernes ibrugtagning, når enheden er registreret. Den tilsynsførendes medarbejder udfører dette arbejde, før du tænder for enheden. Uden pakninger kan de ikke bruges.

Funktioner af enhedens valg

Måleren må kun udfyldes efter køb af den tilsvarende enhed. Til hjemme og industrielle formål kan du købe en enhed med en nøjagtighedsklasse på 2-1. Tælleren indføres nødvendigvis i registret, og forseglingen er stemplet og datoen for verifikation.

Under købet udstedes køberen et produktpas, hvor der er en fremstillingsdato, nøjagtighedsklasse, tidspunkt for verifikation. Du kan kun bruge disse enheder, da udgivelsen ikke overstiger 2 år, hvis enheden er enfaset og ikke mere end 1 år, hvis det er trefaset. Hvis der er gået mere tid siden købet, kontrolleres tælleren af en særlig institution. Efter kontrollen udføres en handling, og derefter udføres en forsegling.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har brug for en udskiftning?

Hvis du skal udskifte instrumentet, så har du brug for:

  • At ansøge om et salgsselskab: Dette kan gøres ved hjælp af et telefonopkald eller ved personlig besøg;
  • Når 3 dage er gået, skal der modtages en faktura for betaling;
  • I 10 dage skal arbejdet med at udskifte enheden udføres.

Guiden udsteder et dokument om det udførte arbejde, kontrollerer enheden for brugbarhed. Derefter skal det fungere uden afbrydelser.

Lovgivningsmæssige standarder

Forsegling af elmåleren udføres gratis af de udøvende myndigheder, hvis dette er nødvendigt for første gang. Efterfølgende arbejde vil blive opkrævet. Denne regel er reguleret ved lov om forsegling af elmålere.

Forsegling udføres, før du underskriver enhedens accept. Omkostningerne ved installationsarbejde kompenseres af tjenesteudbyderen. Forbrugeren betaler kun alt, hvis enheden er beskadiget. Kontrol af tælleren er gratis.

Årsager til forsegling

Måleren er forseglet af følgende årsager:

  • Primær installation;
  • Udskiftning af enheden på grund af beskadigelse.

Enheden ændres på grund af inkonsekvenser i klassen af nøjagtighed, langsigtet arbejde, ændring af takstplan dag / nat. Når installationen skal udføres gratis, men ejeren af lokalerne opkræves, kræves følgende handlinger:

  • Du skal anmode om betalingskrav: kvitteringen indeholder oplysninger om ydelserne og deres pris;
  • Det er nødvendigt at gøre bekendtskab med prislisten og også være overbevist om, at der er underskrift og hovedløjperens tilstedeværelse;
  • Du kan indgive en klage over en ulovlig betalingskrav;
  • Filed en retssag i retten med dokumentation;
  • Det er nødvendigt at indgive en anmodning hos Den Russiske Føderations antimonopolyudvalg.

nulstille

Hvis enheden allerede har arbejdet, men forseglingen er beskadiget, vil restaureringen blive betalt. I hver region og for alle leverandører er priserne forskellige. For eksempel blev måleren installeret i korridoren, og så ønskede forbrugeren at lægge den i lejligheden.

For at gøre alt rigtigt skal udlejer meddele leverandøren af arbejdet. Derefter udføres installationen, hvorefter enheden fungerer korrekt.

Principper for erstatning

Hvis en strømmåler skal forsegles, vil instruktionen gøre det rigtigt. Først skal du købe en ny enhed. Det er ønskeligt at installere det betroede arbejde af fagfolk, der ved, hvordan man forsegler tælleren korrekt. Normalt udføres proceduren af mestere fra den kommunale tjeneste, men nogle herrer gør det selv.

Enheden må ikke have deformerede ledninger, udbrændte kontakter. Hvis enheden opfylder sikkerhedskravene, udfører masteren installation og forsegling.

Installationsordre

Der er en fælles procedure til forsegling af elmåleren. Det er installeret, efter at strømafbrydere er forbundet til strømledningen. For at alt skal kunne gøres korrekt, skal mesteren have 3-4 elektriske sikkerhedsgrupper.

Hvis arbejdsenheden udskiftes, skal dens aflæsninger registreres. I slutningen kontrollerer ingeniør installationskvaliteten, løser serienummeret. Derefter udstedes der et dokument om proceduren.

Hvis forseglingen er brudt

Ofte er der skade på sælerne. For at løse dette skal du tage et billede og inspicere emnet. Sørg for at rapportere problemet til leverandøren. Til dette formål fremsættes en erklæring i 2 eksemplarer, hvor instrumentlæsningerne er angivet.

Et dokument skal tildeles administrationsselskabet, og det andet skal opbevares. Derefter oprettes en undersøgelseskommission, som bestemmer de yderligere handlinger.

Multitoldtællere

Installationsprincipperne adskiller sig ikke fra installationen af standardenheder. Forskellen ligger i behovet for at programmere enheden på en takstplan, som for hver region er anderledes. Ejeren giver projektdokumentation, uden hvilken udnyttelse er forbudt.

Udskiftning og forsegling skal udføres i 3 beregningsperioder. I løbet af denne tid beregnes gebyret som et dagligt gennemsnit. For at udføre omberegningen gives en tæller til abonnentafdelingen, hvor fejlen af enheden registreres ved hjælp af ekspertise.

Omkostninger til ydelser

Priserne for installation af enheder bestemmes af ledelsesorganisationen. Hvis du ikke behøver at betale for den første procedure, bliver det efterfølgende arbejde betalt.

Omkostningerne ved sekundær forsegling er ikke mere end 500 rubler. Gebyret tages af et administrationsselskab eller en energibesparende organisation afhængigt af, hvem der udfører arbejdet.

Tips til brug af sæler

Tætningen skal beskyttes mod skader. Det er ønskeligt, at anordningen er anbragt i klappen. Det er nødvendigt at kontrollere sin integritet regelmæssigt (mindst en gang om måneden). I tilfælde af skade skal du straks informere administrationsselskabet.

Skønt skaden ikke medfører alvorlige konsekvenser, er disse situationer mistænkelige. Normalt er fejlen elimineret på kort tid, hvorefter du igen kan bruge måleren lovligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.