FormationUngdomsuddannelse og skoler

For terrestriske planeter er hvilken planet? Generelle karakteristika for de terrestriske planeter

Solsystemet - kun tilgængelig for direkte undersøgelse af vores planetariske struktur. Oplysninger indhentet på baggrund af forskning på dette område af rummet, der bruges af forskere til at forstå de processer, der forekommer i universet. De gør det muligt at forstå, hvordan vores system opstod og ligner det, hvilken fremtid der venter os alle.

Klassificering af planeter i solsystemet

Undersøgelser har tilladt astrofysikere at klassificere planeterne i solsystemet. De var inddelt i to typer: Jord-og gas giganter. For terrestriske planeter er Merkur, Venus, Jorden, Mars. Gas giganter - er Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun. Pluto i 2006 fik status af dværgplanet, og hører til de objekter fra Kuiper bæltet, anderledes i dens karakteristika fra repræsentanter for begge disse grupper.

Karakteristik af de terrestriske planeter

Hver type har en række funktioner, der er forbundet med den interne struktur og sammensætning. Højere gennemsnitlig tæthed og forekomsten af rock og metal på alle niveauer - er de vigtigste kendetegn, der adskiller de terrestriske planeter. Giganter i modsætning hertil har en komponent densitet lav og består primært af gasser.

Alle fire planeter har en lignende indre struktur: en fast skorpe er viskøs kappe, der omslutter kernen. Kernestruktur på sin side er opdelt i to niveauer: Væske og faste kerne. Hovedbestanddelene af det - det er nikkel og jern. Mantle afviger fra kernen overvægt af siliciumoxider og mangan.

Størrelser af planeter i solsystemet relateret til terrestrisk, fordelt på en sådan måde (lav til høj): Merkur, Mars, Venus, Jorden.

airbag

Jordlignende planeter allerede i de tidlige stadier af dets opståen var omgivet af en atmosfære. Oprindeligt var fremherskende i sin sammensætning carbondioxid. Skift stemningen i verden har bidraget til fremkomsten af livet. For terrestriske planeter er så kosmiske organer, omgivet af en atmosfære. Men blandt dem er der en, der tabte luft dækning. Denne Mercury, massen af hvilket ikke er tilladt at opretholde den primære luft.

Den tættest på Solen

Den mindste terrestriske planet er Merkur. Hans forskning har hindret nærheden til solen. Siden begyndelsen af rumalderen data om Mercury blev modtaget kun fra to køretøjer: "Mariner-10" og "Messenger". Baseret på dem, lykkedes det os at skabe et kort over verden og identificere nogle af dens funktioner.

Kviksølv kan faktisk genkende den mindste terrestriske kloden: radius af lidt mindre end 2,5 tusind kilometer. Dens massefylde er tæt på Jordens. Forholdet mellem dette indeks til størrelsen giver grund til at tro, at planeten består overvejende af metal.

Merkurs bevægelse har en række funktioner. Dens bane er stærkt forlænget: ved den fjerneste peger væk fra solen mere end 1,5 gange end den nærmeste. Én omdrejning omkring stjernen planeten gør i cirka 88 Jordens dag. for et år Kviksølv har således tid til at vende om sin egen akse, kun halvt så meget. Sådanne "adfærd" er ikke typisk for andre planeter i solsystemet. Formentlig afmatning i begyndelsen mere hurtige bevægelser var forårsaget af tidevandets indflydelse af solen.

Smuk og frygtelige

For terrestriske planeter er både de samme og forskellige kosmiske organer. Samme struktur, de alle har funktioner, der gør dem umulige at forvirre. Den tættest på Solen Merkur er ikke den varmeste planet. Den har endda sektioner, altid dækket med is. Venus, den næste i nærhed til stjerne, kendetegnet ved højere temperaturer.

Opkaldt til ære for gudinden for kærlighed planet har længe været en kandidat til plads objekter egnet til livet. Imidlertid har de første missioner til Venus modbevist denne hypotese. Sand essensen af planeten skjuler en tætte atmosfære sammensat af carbondioxid og nitrogen. Denne luftposen bidrager til drivhuseffekten. Som et resultat, på overfladen temperaturen når 475 ° C. Her kan derfor ikke være liv.

Den næststørste og afstanden fra solen planet har en række funktioner. Venus - den lyseste punkt på nattehimlen efter Månen. Dens bane er næsten en perfekt cirkel. Om sin egen akse den bevæger sig fra øst til vest. Denne tendens er ikke typisk for de fleste af planeterne. Revolution rundt om solen det gør for 224,7 Earth dage, og omkring aksen - for 243, der er et år kortere end den dag her.

Tredje Rock Fra Solen

Jorden er unik på mange måder. Det er placeret i den såkaldte beboelige zone, hvor solens stråler ikke er i stand til at vende overfladen af ørken, men varmt nok at planeten ikke er dækket af is. Lidt mindre end 80% af overfladen tager havene, danner sammen med floder og søer, hydrosfæren, fraværet af de andre planeter i solsystemet.

Jordformationen specielle atmosfære i det væsentlige bestående af nitrogen og oxygen bidraget til udviklingen af livet. Ved at øge koncentrationen af ozonlaget oxygen blev dannet, der sammen med det magnetiske felt beskytter planeten fra de skadelige virkninger af solstråling.

Det eneste satellit af Jorden

Månen har en ganske alvorlig indvirkning på Jorden. Vores planet har fået en naturlig følgesvend næsten umiddelbart efter dens dannelse. Oprindelsen af Månen er stadig et mysterium, selv om der i den forbindelse er der flere plausible hypoteser. Satellitten har en stabiliserende virkning på tilt af Jordens akse, og også bremser planeten. Som et resultat, hver ny dag bliver lidt længere. Afmatningen - en konsekvens af den tidevandets indflydelse af månen, den samme kraft, der forårsager tidevandet i havet.

Den røde planet

Adspurgt om, hvad de terrestriske planeter blev undersøgt efter vores bedste, altid et konkret svar: Mars. På grund af karakteren af den placering og klima Venus og Merkur studerede i langt mindre grad.

Hvis vi sammenligner størrelserne af planeter i solsystemet, Mars er på syvende plads på listen. Dens diameter - 6800 km, og vægten er 10,7% af den samme parameter af jorden.

På den røde planet meget forfinede atmosfære. Dens overflade er dækket med kratere, som man kan se vulkaner, dale og gletschere. Mars har to satellitter. Den nærmeste til planeten - Phobos - gradvist reduceret og vil fremover blive brudt alvor Mars. For Deymos Tværtimod er det kendetegnet ved langsom fjernelse.

Ideen om muligheden for liv på Mars har eksisteret i mere end et århundrede. Nylige undersøgelser foretaget i 2012, findes på den røde planet organiske stoffer. Det er blevet foreslået, at organisk stof på overfladen kunne bringe rover til Jorden. Men undersøgelser har bekræftet oprindelsen af stoffet: kilden - den røde planet selv. Dog kan en entydig konklusion om muligheden for liv på Mars uden mere forskning skal gøres.

For terrestriske planeter er tættest på os de kosmiske objekter efter sted. Og fordi de er langt den mest kendte. Astronomer har allerede opdaget flere exoplaneter, formentlig også i relation til denne type. Selvfølgelig, hver sådan opdagelse øger håbet om at finde liv uden for vores solsystem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.