FormationUngdomsuddannelse og skoler

Typer, stilarter og måder at formidle sætninger

For første gang udtrykket og en metode til kommunikation sætninger begynder at studere i 4 klasser, men mere overvejer dem i detaljer kun i den femte. Oftest børn er forvirrede over de typer af underkastelse forhold. For at forstå de typer af sætninger, du har brug for at se nærmere på hver af dem og gøre ud prøverne.

Metoder underordning forhold i sætningen

Refererer udtrykket til en forbindelse med 2 eller flere ord. Disse ord er forbundet i betydning og grammatisk. Det er kendetegnende for alle sætninger, at de omfatter de vigtigste og afhængige ord. Metoder til kommunikation sætninger - det mest pinlige emne for studerende i femte klasse. Men det er meget vigtigt at studere, fordi det vil være nødvendigt at elever i hele sin skolegang.

Alle lingvister og filologer skelner 3 vigtigste måder at kommunikere og afhængige ord i sætninger: aftale, grænseforhold og kontrol. underordne tilslutning måder i sætningen let og ofte forveksles. For at være i stand til at afgøre, hvilken type underordne forbindelse henviser sætning, du har brug for at forstå og overveje alle de eksempler i detaljer i dem.

godkendelse Kommunikation typen

En kommunikationsmetode i matchende sætning ret ofte. Matching - er en form for kommunikation , hvor afhængige ord er i overensstemmelse med hovedstolen i tilfælde, antal og køn. Det betyder, at begge ord er variable, men med al denne forandring det samme. Sætning med godkendelse typen kan bestå af et substantiv, som normalt spiller rollen som de vigtigste ord i overensstemmelse med adjektivet eller ordenstal tal, participium, stedord.

Eksempler på koordinering obligation med sætninger

I betragtning af sætninger kommunikationsmetoder, er det nødvendigt at adskille og forårsage alle eksemplerne i detaljer, for at lære materialet godt. Alle eksemplerne er du nødt til at afskrive i en notesbog, at gøre en grundig analyse af arbejdet med en blyant. Kun i dette tilfælde, at materialet er godt lært og svært at huske. Den første ting at forstå i praksis, at en sådan harmonisering er nødvendig for at gøre ud sætningen med et link. eksempler:

 • Substantiv + adjektiv:

Smukt hus (hvad? Et smukt hjem). "House" - det er nøgleordet, da spørgsmålet bliver bedt ham "hvad?". "Beautiful" - er afhængig ord i sætningen.

Grøn frø (Frog hvad? Grøn). "Frog" - dette er nøgleordet, fordi fra ham bliver bedt om at afhængighed.

 • Substantiv + ordenstal:

Femte etage (gulv hvad? Femte). Begge ord matchet i antal, køn og tilfælde. Afhængig ord er det ordenstal "fem", da det er givet til spørgsmålet om hovedstolen.

På den hundrededel køber (køberen hvordan? Hundrededele). Den udløsende ord er "køber", beder ham ordenstal "hundrededel".

 • Navneord + participium:

Kuldet (nogen ting? Spredt). Afhængig ord vil være her til nadveren "spredt", som det er givet til spørgsmålet om hovedstolen.

Den faldne blade (blade hvad? Den faldne). Den udløsende ord er "løv", fordi spørgsmålet er spurgt ham.

 • Substantiv + stedord:

Med din mor (mor, hvis? Yours). Og afhængigheder, og de vigtigste ord er matchet i køn, tal og tilfælde. Det vigtigste ord er et navneord, fordi fra ham bliver bedt om at pronomen.

Sådan en mand (en mand hvad? A). Det vigtigste ord vil være "manden", fordi fra ham bliver bedt om at afhængighed.

 • Stedord navneord + (adjektiv participle eller substantivized):

Med nogen munter (hvem-hvad? Hilarious). Det vigtigste ord vil være et stedord, da fra ham bliver bedt om at afhængighed.

I noget smukt (noget, hvad? Beautiful). Det vigtigste ord er et pronomen, fordi spørgsmålet er givet til den afhængige adjektiv fra det.

 • Substantiv (substantivized adjektiv) + adjektiv:

Hvid badeværelse (bad, der er en hvid). Det vigtigste ord vil blive substantivized adjektiv, fordi spørgsmålet er spurgt ham. Adjektivet "hvid" - afhængige.

Garvede hvile (hvile hvad? Garvede). "Rest" vil være det vigtigste ord, fordi spørgsmålet kommer fra ham, og "tan" - afhængige.

Type af tilslutning ledelse

Metoder til kommunikation sætninger, som vi ved, er der tre typer. Management - er en anden måde at kommunikere på. Oftest er det med dem forvirring og problemer i skolen. Til dem der ikke var behov for at overveje denne type forbindelse i flere detaljer.

Den kommunikationsmetode i sætningen ledelse - er en form for relation underordnelsesforhold, hvor den afhængige ordet bruges i de tilfælde, som kræver et nøgleord (kun skrå tilfælde, der er, alt undtagen nominativ). Ved behandling af børn ofte har problemer, fordi det er svært at skelne fra andre typer af ledelsen. Denne form for kommunikation er at være opmærksom og arbejde hårdere på det. Det er nødvendigt at huske på, at alle typer af sætninger kommunikation kræver en masse øvelse og lagrer teori.

Eksempler sætninger med kommunikation ledelse

Overvej eksempler på sætninger, bygget på kommunikation ledelse:

 • I denne henseende udtrykket "kontrol", er det oftest ordet er et verbum og afhængig ord - et navneord:

Vis hjul (se det? Rulle). Det vigtigste ord er verbet "at se". Fra det spørger "hvad?" til navneordet "rulle". Vi kan ikke sige "se filmen", fordi det ville være en fejl at tale. Denne sætning afhængig ordet bruges i de tilfælde, som kræver det til det punkt.

Jeg kører i jeans (køres i hvad? I jeans). Verbet "run" er den vigtigste ord, og "jeans" - afhængige.

 • Sætninger med kommunikation ledelse kan også bestå af et adjektiv og stedord:

Jeg er enig med ham (enig med nogen? Med ham). Fra en kort adjektiver "enige", spørger en stedord, hvilket betyder, at det er vigtigt.

Jeg er sikker på det (sikker nogen? Deri). Hurtig adjektiv er det vigtigste ord, og det pronomen, som spørgsmålet er stillet, afhængig.

 • Metoder sætninger kan udføres kommunikation, så nøgleordet er et adjektiv, og et navneord afhængig.

Rød fra det kolde (rød fra hvad? Frost). Adjektivet "rød" er centralt for denne sætning og navneord "frost" - afhængige.

Vred på hendes datter (for hvem det onde? Til datter). Ordet "datter" er afhængig, fordi at han bede af en afhængig.

 • To substantiver kan også være komponenter i sætningen:

Fjende af folket (fjenden der? People). Navneord "fjende" er først og fremmest fordi spørgsmålet er bedt ham til de afhængige "mennesker."

Skeer fra sølv (øse af hvad? Af sølv). Navneord "spoon" er det vigtigste, og ordet "sølv" - afhængige.

 • Numeral kan være hovedsageligt i sætningen, og navneord - afhængig.

Tre dråber (tre hvad? Drop). "Three" - dette er nøgleordet, og "falder" - afhængige.

Tolv måneder (tolv hvad? Måneder). Tallet er det vigtigste ord, og et navneord afhængig.

 • Den biord er det vigtigste ord i sætningen fra kommunikation kontrol, og navneord - afhængig:

Til venstre for huset (til venstre for hvad? Fra huset).

Ned ad gaden (ned til hvad? Gaden).

 • Der er sætninger, hvor de vigtigste ord er et gerund-, og afhængig - navneord:

Følg dem (se hvem? For dem). Gerund- er det vigtigste ord, fordi spørgsmålet kommer til afhængig af det.

Under henvisning til artiklen (til hvad? Til artiklen). Den substantiv i dativ i denne sætning er afhængig ord, fordi det er givet til spørgsmålet om gerunds "vende".

Kommunikationstype abutment

En kommunikationsmetode i sætningen Berøringsassociation - er den sidste fase af undersøgelsen sætninger forbindelsestyper. I sætningen med et link tilstødende både ord og afhængige, og vigtigst, er forbundet med hinanden, så snart den betydning. Nøgleordet er uforanderlige.

Eksempler sætninger med kommunikation adjacency

For at forstå hvordan forbindelsen leddene, skal alle former for eksempler skilles ad i detaljer:

 • Navneord, udsagnsord, tillægsord + infinitiv verbum:

Den mulighed for at bo (mulighed for at gøre? Bo). Det er kendt, at linket anslaget sker kun i betydning. Den navneord "mulighed" er den vigtigste ord, hvorimod infinitiv af verbet "forblive" er afhængig, fordi spørgsmålet er spurgt ham.

Andre eksempler: den løsning til at opfylde ønsket om at forlade videnskaben at tænke på, at ønsket om at lære. alle de vigtigste ord, sætninger I ville være et navneord og afhængig - infinitiv.

Tilladt at kysse (det tilladt? Kiss). Begge sætninger er medlemmer af verber. Det vigtigste ord er verbet "lad", og afhængig - "at kysse" infinitiv

Andre eksempler: kan lide at gå, kom han til at grine, ønsker at komme, jeg besluttede at læse den. I alle disse eksempler, ordet er afhængig infinitiv, og vigtigst af alt - verbet.

Jeg skal gå (bør der gøres? Gå væk). Den udløsende ord er kort adjektiv "bør", og afhængig, som spørgsmålet er stillet, infinitiv.

Andre eksempler: retten til at begrænse, godt at se, klar til at svare. I alle disse eksempler, vil det vigtigste ord være kortfattet adjektiv og afhængige - infinitiv.

 • Substantiv + biord:

drej til højre (drej til hvor? højre). Det vigtigste ord er et navneord, "turn", og afhængig biord "rigtige".

Typer af sætninger på de vigtigste ord

Under underordne forbindelse betyder i sætningen, gå til studiet af temaet for de vigtigste typer af ordkombinationer ord. Samlet skelner 3 grupper alt efter de vigtigste ord, sætninger.

substantiv sætning

De nominelle kombinationer - er de kombinationer, hvor den vigtigste ord er et navneord, stedord, adjektiv eller tal. Eksempler på nominelle ord-kombinationer: lyserød elefant (Nøgleordet - et navneord), fem dråber (nøgle ord - tallet), glad for at prøve (nøgleord - en kort adjektiv), er det godt (nøgleordet - stedord).

verber kombinationer

Verber sætninger - er de kombinationer, hvor de vigtigste ord, som regel et verbum. Eksempler på verbale fraser: at gå langt, for at fortælle løgne, at gå se, gå lykkeligt (de vigtigste ord i disse sætninger er et verbum).

adverbielle sætninger

Adverbial sætninger er de kombinationer, hvor det vigtigste ord er et biord. Eksempler på adverbial- sætninger: altid god, tophemmelige, væk fra Rusland (de vigtigste ord i disse sætninger er adverbier).

Typer af kommunikation sætninger nemme at huske, hvis du ofte øve og lære den nødvendige teori.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.