FormationGymnasier og universiteter

Mekatronik - hvad er det? Grundlæggende om mekatronik. Mekatronik og Robotics (specialitet): hvem til at arbejde?

Det tyvende århundrede har været meget frugtbart i fremkomsten af nye videnskaber, hvoraf den ene er mekatronik. Hvem man skal arbejde efter udviklingen af denne disciplin? Hvad det repræsenterer gør hvad? Hvor vigtigt er det i dagens liv? Hvad det giver os perspektiv? Hvem er arbejdende folk, der studerer denne disciplin på universiteterne og på egen hånd? Her er en delvis liste over spørgsmål, som vil blive besvaret i denne artikel.

Hvad er mekatronik?

Dette udtryk blev opnået, når det sammensatte ord "ingeniør" og "elektronik". Det blev først anvendt i 1969. På dette tidspunkt i gang mekatronik - en videnskab, der er dedikeret til skabelsen og målrettet betjening af maskiner og systemer, er bevægelsen af hvilken bestemt ved at beregne teknologi. Den er baseret på viden om mekanik, mikroprocessor-teknologi, datalogi, elektronik og computerstyring af bevægelse af enheder og maskiner. Lær det grundlæggende i mekatronik kan, hvis det ønskes, da den videnskabelige og pædagogiske litteratur på området er tilstrækkelig. For mere vil skulle gøre en betydelig indsats for at finde de nødvendige materialer. Selv om det er muligt, i teorien, at gætte, og det er mekatronik. Hvad er det, vi har set, lad os gå videre til specifikke aspekter.

Kommunikation med robotteknologi

Meget ofte de kan ses sammen. Hvorfor så? Det faktum, at robotteknologi - er den mest lovende område af mekatronik, som udelukkende kan udvikles inden for dens rammer. Her er det nødvendigt at sidespring. Faktum er, at nu er engageret i bilindustrien mekatronik, rumfart, forbruger, medicinske og sportsudstyr. Men for at producere objekter af denne type, der er nogle speciale. Og især, at sætte fokus på det faktum, at de studerende vil engagere sig i at designe robotter, værktøjsmaskiner med numerisk styrede og lignende enheder samt deres skabelse, retning og uddannelse kaldes "Mekatronik og Robotics".

Generel beskrivelse af praktisk del

Hvad giver os mekatronik? Hvad er det i form af den praksis at skabe? Lad os se på den generelle opbygning af konstruktion af maskiner, som er computerstyret og fokuseret på hvad at automatisere industri- og opgaver i hjemmet. Miljøet for dem er den teknologiske miljø, hvilket samspil vil forekomme. Når det mekatroniske systemet udfører sine funktioner, er det på grund af de arbejdende organer. Det skal bemærkes, at dette forskningsområde er forholdsvis ung, der er en masse af unøjagtigheder og vage sprog, selv i den videnskabelige litteratur, så over tid nogle teoretiske principper kan ændre sig. Mekatronisk system dannet af tre dele, som er indbyrdes forbundet, som informations- og energistrømme:

 1. Elektromekanisk. Disse indbefatter mekaniske enheder, transmission, motorer, sensorer, aktuator, yderligere elektriske komponenter, følere. Alle komponenter anvendes for at tilvejebringe den nødvendige bevægelse. Af særlig betydning for den korrekte udførelse af opgaverne har sensorerne. De indsamler data om tilstanden af genstanden for arbejde og miljø, direkte mekatroniske enhed og dets komponenter.
 2. Elektronisk. Heriblandt mikroelektroniske anordninger, invertere og målekredsløb.
 3. Computer. Heriblandt mikrokontrollere og computing højere niveau maskine.

De vigtigste funktioner i mekatroniske systemer

På dette tidspunkt er de 4:

 1. Processtyring af mekanisk bevægelse i realtid med samtidig behandling af informationer, der kommer deres sensorer.
 2. Co-organisering af deres handlinger med eksterne indflydelse.
 3. Menneskelig interaktion gennem en særlig grænseflade i enkeltstående tilstand eller i realtid.
 4. Tilrettelæggelse af dataudvekslingen mellem sensorerne, periferiudstyr og andre komponenter i systemelementer.

Opgaven for mekatronik

De skal løse problemet med at konvertere input information, der kommer fra den øverste ledelsesniveau nødvendig i mekanisk bevægelse. I dette tilfælde er almindeligt at anvende princippet om feedback. Udformningen af dette problem skyldes, at der er en integration i en funktionel enhed flere elementer, der er af forskellig karakter - i denne specificitet, som er mekatronik. Specielle af mennesker, der er involveret i gennemførelsen af disse mål kan være meget forskellige. Ideelt set vil tilvejebringelsen af planlagte information giver det ønskede resultat. Hjælp i hardware komponent skal software.

Fordelen ved mekatroniske tilgang til at løse virkelige verdens problemer

En sammenligning vil blive gennemført med de traditionelle midler til automatisering:

 1. De relativt lave omkostninger system, som er opnået på grund af en stor integration, standardisering og harmonisering af alle komponenter og elementer i grænsefladen.
 2. Muligheden for realisering af præcise og komplekse bevægelser takket være intelligent bekæmpelsesmetoder.
 3. Det høje niveau af pålidelighed, holdbarhed, og støj immunitet.
 4. Kompakthed af modulerne anvendes, hvilket gør det muligt at dispensere et mindre område. De kan også være relativt let at kombinere teknologier til at levere bestemte opgaver.
 5. Ved at forenkle den kinematiske kæde af maskinen har en god dynamiske karakteristika og dimensioner og vægt.

Her er således at udvikle mekatronik og robotteknologi. Beskæftigelse i dette tilfælde gør det muligt at have valgt og forberedt i studiet af dataene, mens i selv-uddannelse bliver nødt til at kigge efter alt selv.

Eksempler på mekatronik i det virkelige liv

Hvor kan du finde sådanne systemer omkring os? Med henblik herpå foreslår jeg at se på de områder af menneskelig aktivitet:

 1. Machine-værktøj konstruktion og fremstilling af udstyr til automatisering af teknologiske processer.
 2. Robotics.
 3. Militær, rum og teknologi luftfart.
 4. Automotive (sådanne mekatroniske systemer er at stabilisere bevægelsen, automatisk parkering og en sådan udvikling).
 5. Forskellige ikke-standard køretøjer og transport (elektrorollery, vogne, kørestole, elektriske cykler).
 6. Inspektion maskiner og udstyr.
 7. Kontorudstyr (faxmaskiner, kopimaskiner).
 8. Medicinsk udstyr (intensiv pleje, genoptræning, klinisk).
 9. Husholdningsapparater (syning, opvaskemaskiner, vaskemaskiner og andre maskiner af denne type).
 10. Simulatorer til undervisning, operatører chauffører, piloter.
 11. Lys og lyd system design.
 12. Micromachines (anvendt i udstrakt grad i medicin, bioteknologi, telekommunikation faciliteter).

Fortsæt listen er stadig meget lang.

Højere uddannelse: Mekatronik og Robotics

Universiteterne giver mulighed for at studere en bred vifte af faglige kompetencer. Denne liste kan være meget lang, men prøv at gøre det så kort som muligt:

 1. For at vurdere relevansen, levedygtighed og betydning af projektet.
 2. Udvikle oplysninger, elektromekanisk, elektrohydraulisk, elektroniske og mikroprocessor modeller modulsystemer.
 3. Opret software, der, hvis det er nødvendigt, kontrolleres mekatroniske enheder.
 4. Være design dokumenter, der vil blive beskrevet konstruktionen og fremstillingsprocessen af de enkelte komponenter.
 5. Overvåg udviklingen på emnet overholdelse.
 6. Fremstilling, samle og teste det projicerede teknik.
 7. Vær patent og licens pas.
 8. Gør opgraderinger og debugging af mekatroniske systemer.
 9. Forberede instruktioner til anvendelse af indretningen.

Her er, hvad der kan give deres elever med enhver licenseret Undervisningsministeriet, fakultetet for mekatronik og robotteknologi. De er små, for det meste er der separate afdelinger, men de kan få den nødvendige uddannelse.

Selvrealisering er en person, der er kendt for mekatronik og robotteknologi: hvem til at arbejde?

Hvor kan jeg finde et job efter endt uddannelse? Specialister i denne profil og skabe et design robot til industriel og privat brug af systemet. De kan også udvikle software til at give ledelsen og bekvem betjening. Efter endt uddannelse som regel begynde at arbejde som assistent designere, programmører og teknikere, selv om udsigterne for beskæftigelse er meget bredt, fordi lindring af menneskelig arbejdskraft og forbedring af dens resultater - det er det ultimative mål, som er mekatronik. Hvad er det, vi har allerede lært. Og endelig ønsker vi at meddele, at kan potentielt være involveret i et af disse aktiviteter:

 1. Forskning.
 2. Design og teknik.
 3. Operationel.
 4. Organisatorisk og ledelse.

Det særlige ved dette erhverv er, at der er en betydelig mangel på personale. Derfor er det ikke ualmindeligt beskæftigelse fakta er selv selvlært, der var i stand til at påvise en signifikant niveau af færdigheder og praktiske færdigheder.

konklusion

Alle erhverv er vigtige, er de alle behov. Uden at overdrive, kan vi sige, at vi har beskrevet - en af de specialiteter i fremtiden. Efterspørgslen efter videnarbejdere sådan profil er konstant stigende. Denne kendsgerning, samt et godt niveau af kontant sikkerhed giver os mulighed for at sige, at i denne retning vil være langt mere populær i de kommende årtier. Det er muligt, at den specialitet af advokater, økonomer og ledere vil træde i baggrunden, og vil sende mekatronik. Hvad det er, vi allerede kender, men med en forståelse for vigtigheden af denne disciplin vil komme og accept af disse ord.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.