FinanserInvestering

Essensen af markedet, dets funktioner og typer

Marked - er et komplekst system af økonomiske bånd og relationer mellem enheder, der er involveret i de processer af produktion, forbrug, distribution og udveksling af en række varer og tjenesteydelser på relevante markedspriser dannet på grundlag af balancen mellem udbud og efterspørgsel, under hensyntagen til konkurrencen.

Essensen af markedet

På markedet er der et samspil mellem købere og sælgere. Mellem dem er der aftaler og kontrakter, der gennemføres forskellige transaktioner med aftalte betingelser for samarbejdet. markedsdeltagerne er blevet økonomiske enheder - fra private husholdninger til staten. En væsentlig rolle i et sådant samarbejde er givet til mellemmænd, der kan samtidigt også fungerer som sælgere og som købere.

Essensen af markedet er en mekanisme for interaktion mellem forbrugere, der pålægger efterspørgslen efter varer, og sælgere, der danner tilbyde dette produkt. Selve produkterne på samme tid er objekter af markedet. Begrebet produktet er ikke begrænset til materielle ting. Disse kan være tjenester, ressourcer, valuta, værdipapirer, offentlige ydelser mv

At opbygge en passende forhold, markedsdeltagerne har brug for oplysninger om udbud og efterspørgsel efter dette produkt. Essensen af markedet består i overførsel af disse oplysninger - som regel i form af priser. Antallet af modtagne varer og tjenesteydelser, på størrelse med kundens indtægter, en stigning på deres behov danner udbud og efterspørgsel, hvilket sikrer uafbrudt drift af markedet.

Generelt art og funktion af markedet er som følger:

- Koordinering behov købere og sælgere af muligheder, hvilket sker ved at identificere forholdet mellem udbud og efterspørgsel i dette markedssegment.

- Aktivering af kunder til at vælge de rigtige produkter og tjenester, og leverandører - de mest attraktive markeder. Dette er gjort muligt ved den frie bevægelighed for varer, arbejdskraft, kapital, både inden for landets grænser og mellem landene.

- Fremme reduktion af produktionsomkostningerne, som sælgere kan byde på produkter i området mellem markedsprisen og kostprisen.

- Forbedring af økonomiens tilstand ved brug af selv-likvidation og konkursbehandling af virksomheder, der tilbyder dårlig kvalitet, for dyrt eller ikke moderne produkter og tjenester.

Således de processer af prissætning, mægling, regulering, information og definere essensen af markedets omstilling. Alle disse funktioner udføres direkte af forretningsenheder i forbindelse med gennemførelsen af salg og køb. Med markedet økonomisk adskilte købere og sælgere kan danne de nødvendige forbindelser og dermed skabe et mangfoldigt markedsstrukturer.

Der er mange klassifikationer af sådanne strukturer. Først og alle markeder kan opdeles i to store segmenter: de varer og tjenesteydelser. De derefter deles op i mindre dele. Afhængigt af industrien af varer og tjenesteydelser kan det være industrivarer, mad, markeder ressource, etc.

Der er også en division med typer af brug af produktive ressourcer: jord markeder, information, kapital, arbejdskraft, mv

De enkelte segmenter er også opdelt i mindre strukturer. For eksempel kan inden for information kan identificeres særskilte markeder videnskabelig og teknologisk udvikling, innovation, teknologi. Og der er nogle af værdipapirmarkederne i det finansielle miljø (bestanden), valutaer, etc. Alle af dem udføre deres opgaver og opfylde stramme kundespecifikke behov. For eksempel er den valuta markedet er essensen af de regulatoriske processer for udveksling, køb og salg af valuta på de forskellige niveauer af interaktion af økonomiske aktører.

Territorialt markeder kan være lokal, intra-regionalt, nationalt, internationalt.

Afhængigt af tilgængeligheden af konkurrencen er monopolistisk, oligopolistisk eller fri konkurrence markeder.

Som vi kan se, er der mange klassifikationer og metoder til opdeling i segmenter. De mange forskellige markeder vokser i forhold til væksten af menneskelige behov og evner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.