ComputereInformationsteknologi

Enheder af oplysninger i computeren. Den mindste informationsenhed

Vores højteknologiske tidsalder har sine egne funktioner. Med udviklingen af elektroniske computere til folket åbnede den fantastiske skyline. Enhver interessante nyheder kan nu findes i det globale netværk for gratis, uden at forlade hjemmet. Dette er et gennembrud inden for teknologi. Men hvor meget data kan lagres i computerens hukommelse, behandles og sendes over lange afstande? Hvilke enhed af information i computer der? Og hvordan man kan håndtere dem? Nu ikke kun folk direkte involveret i skrivning af computerprogrammer, men også ordinære studerende har brug for at kende svarene på disse spørgsmål. Det er grundlaget for alt.

Definition af oplysninger i datalogi

Vi er tilbøjelige til at tro, at oplysningerne - det er al den viden, de bringer til os. Men i datalogi og datalogi, dette ord har en lidt anden definition. Dette er det grundlæggende element i al videnskab af elektroniske computere. Hvorfor grundlæggende eller fundamental? Fordi computerteknologi behandler data, butikker og kommunikerer til mennesker. Den mindste enhed af information beregnes i bit. Oplysninger, der gemmes i computeren, så længe brugeren ikke ønsker at se dem.

Vi plejede at tro, at de oplysninger, - en enhed af sprog. Ja, det er sandt, men i computeren bruger en anden definition. Denne information om status, egenskaber og parametre for vores miljø objekter. Det er klart, at jo mere vi lærer oplysninger om objektet eller fænomen, jo mere vi indser, at vores forståelse af dem elendige. Men nu takket være denne enorme mængde af helt gratis og tilgængelig fra alle punkter i verden af materialer er blevet meget lettere at lære, få nye venner, arbejde, slappe af og bare slappe af læse bøger eller se film.

måling alfabetisk aspekt volumen information

Udskrivning af dokumenter til arbejde, artikler på webstedet og tager sin personlige blog på internettet, vi ikke tænker over, hvordan udvekslingen af data mellem brugeren og det mest af en computer. Da maskinen er i stand til at forstå kommandoer, i hvilken form lagrer alle de filer? I datalogi, som enheden af modtagne oplysninger bits, som kan lagre binær kode af nuller og ettaller. Essensen af den alfabetiske tilgang til at måle teksttegnene er en sekvens af tegn. Men du behøver ikke binde den alfabetiske tilgang med indholdet af teksten. Disse er helt forskellige ting. Mængden af data er proportional med antallet af indtastede tegn. Dette resulterer i, at de oplysninger tegn efter vægt af et binært alfabet er lig med en smule. Enheder af oplysninger i computeren, der er forskellige, samt eventuelle andre foranstaltninger. Bit - det er den mindste målte værdi.

Den betydelige aspekt af information vyschityvaniya

Måling angivelser er baseret på teorien om sandsynlighed. I dette tilfælde mener vi spørgsmålet om, hvor meget information er indeholdt i en person modtager meddelelsen. Her i løbet er sætningen af diskret matematik. At beregne volumenet af foranstaltningen materialeudgifter taget to forskellige formler afhængigt af sandsynligheden for en hændelse. Samtidig forbliver den samme enhed af information i datalogi. Problemet med beregning af antallet af tegn, grafik på den materielle tilgang er langt mere kompleks end alfabetisk.

Typer af informationsprocesser

Der er tre hovedtyper af processer, der gennemføres i en elektronisk computer:

  1. Informationsbehandling. Hvordan er denne proces? Gennem de værktøjer indtastning af data, hvad enten tastatur, optisk mus, printer, eller en anden enhed, computeren modtager oplysninger. Så omdanner dem til binær kode, og skriver til harddisken i bits, bytes, megabyte. For at oversætte alle oplysninger enheder har en tabel i computeren, hvor du kan beregne, hvor meget i en megabyte bit, og foretage andre overførsler. Computeren gør alt automatisk.
  2. Lagring af filer og data i hukommelsen. Computeren er i stand til at huske alt i binær form. Binær kode bestående af nuller og ettaller.
  3. Et af de vigtigste processer i den elektroniske computer - datatransmission. Hun optrådte også i binær form. Men på den information vises allerede i karakter eller den anden sædvanlige for vores opfattelse af formen.

Kodning information, og formålet med sin måling

Enheden har modtaget information bits, der er let nok til at arbejde, fordi det kan holde en værdi på 0 eller 1. Som computeren koder de sædvanlige decimaltal til binær kode? Overvej en lille prøve, som forklarer princippet om kodning oplysninger med computere.

Antag, at vi har en række på sædvanlig calculus - 233 . At oversætte det til binær, er det nødvendigt at dividere med 2, indtil det bliver mindre end nævneren (i vores tilfælde - 2).

  1. Kom division 233/2 = 116. Balance registreres separat, det vil være en del af svaret på den binære kode. I vores tilfælde er det en.
  2. Den anden foranstaltning er at være 116/2 = 58. Den resterende del af divisionen - 0 - igen skrive hver for sig.
  3. 58/2 = 29 uden en resten. Glem ikke at skrive ned de resterende 0, fordi, at have mistet kun ét element, får du en helt anden størrelsesorden. Denne kode vil fortsat blive gemt på din computers harddisk, og er en bit - den mindste enhed af oplysningerne i computeren. 8 gradere er allerede i stand til at klare overførslen af decimaltal til binær type beregning, og omvendt.
  4. 29/2 = 14 med resten 1. Hans og skrive hver for sig til de allerede opnåede binære cifre.
  5. 14/2 = 7. Den resterende del af divisionen er 0.
  6. Lidt mere, og den binære kode vil være klar. 7/2 = 3 med en rest 1, som registrerer og en fremtidig reaktion binær kode.
  7. 3/2 = 1 med en rest 1. Denne rekord som reaktion på to enheder. One - som resten, den anden - som den sidste tilbageværende tal, der ikke er deleligt med 2.

Det er nødvendigt at huske på, at svaret er skrevet i omvendt rækkefølge. Først får den binære antallet af de første skridt vil være det sidste ciffer i det andet - den næstsidste, og så videre. Vores endelige svar - 11101001 .

Denne binære tal skrives til hukommelsen på computeren og lagres i denne form, indtil brugeren ikke ønsker at se på det fra skærmen. Bits, bytes, megabytes, gigabyte - enheden af information i datalogi. Det er i disse værdier og binære data, der er lagret i computeren.

Omvendt oversættelse af tal fra binær til decimal-system

For at bevirke tilbageførsel af de binære værdier i decimal systemet, er det nødvendigt at anvende formlen. Tæl antallet af cifre i den binære værdi startende fra 0. I vores tilfælde 8, men hvis vi begynder at tælle fra nul, så det ender løbenummeret 7. Nu skal hvert ciffer i koden ganges med 2 til potensen af 7, 6, 5, ..., 0.

1 * 2 7 + 1 * 2 6 + 1 * 2 5 + 0 * 2 4 + 1 * 2 3 + 0 * 2 2 + 0 * 2 1 + 1 * 2 0 = 233 . Det er vores frø, som blev taget før overdragelsen i en binær kode.

Nu ved du essensen af information, der koder for computerenhed og det minimum af oplysninger oplagring.

Den mindste enhed af information: Beskrivelse

Som nævnt ovenfor er den laveste værdi anses for at være måling information bits. Dette ord er af engelsk oprindelse, oversat betyder det "binært ciffer". Hvis man ser på denne værdi, på den anden side, kan vi sige, at dette er en hukommelse celle i den elektroniske computere, som er lagret i form af 0 eller 1. Bits kan oversættes til bytes, megabyte, og endnu større mængder af information. Elektronisk computer selv engageret i sådanne procedurer, når bevare en binær kode i hukommelsen på harddisken.

Nogle computerbrugere vil måske manuelt og hurtigt oversætte foranstaltninger af digital information fra den ene til den anden. Til disse formål er online regnemaskiner blevet udviklet, vil de udføre denne anden operation, der manuelt kunne bruge en masse tid.

Enheder af informationsvidenskab: en tabel med værdier

Computere, flash-drev og andre hukommelsesenheder og informationsbehandling afviger hukommelseskapacitet, normalt beregnet i gigabytes. Det er nødvendigt at se på de vigtigste tabelværdierne for at se sammenlignelige en informationsenhed i datalogi i stigende rækkefølge fra den anden.

Tabel №1. Oversættelse enheder i den mindste mængde beregning oplysninger
Navnet på værdien af information Graden af oversættelse i en minimumsværdi Symboler
byte 10 0 b
kilobyte 10. januar KB
megabyte

10th februar

MB
DK marts 10 DK
terabyte 10th april TB

Brug den maksimale informationsenhed

I vor tid, et mål for den maksimale mængde information, som kaldes yottabaytom, planlægger at bruge National Security Agency, for at gemme alle de lyd- og videodata modtaget fra offentlige steder, hvor videokameraer og mikrofoner. På dette tidspunkt yottabayty - den største enhed af oplysningerne i computeren. Dette er den grænse? Det er usandsynligt, at nogen vil være i stand til at give et præcist svar lige nu.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.