FormationHistorie

Eksemplarisk sovjetiske biografi: Tereshkova Valentina

Det tyvende århundrede var den æra af frigørelse. Kvinder bliver atomfysikere, piloter, de spillede fodbold, laver andre sportsgrene, hidtil har været forbeholdt de tidligere mænd.

tilstand af arbejdere og bønder verdens første langsom til at konsolidere sin fremtrædende position i alt, blev betragtet som blødning kanten af civilisationen. plads pioner var vores Gagarin. Det var nødvendigt at bygge videre på succesen. Det krævede en kvinde til at demonstrere hidtil usete muligheder for arbejdstagere, uanset deres køn, socialisme.

Samtidig kandidater til en plads i rumfartøjet skulle være et egnet biografi. Tereshkova, ligesom de andre fire piger blev valgt i kosmonaut korps, der er ansvarlige primært krav: godt helbred, en vækst på op til 1 m 70 cm, vægt mindre end 70 kg, og oplevelsen af faldskærmsudspring. Og, selvfølgelig, proletarisk oprindelse.

Af de fem udvalgte. Tereshkova, hvis biografi var den samme som for millioner af sovjetiske kvinder, kunne tilgangen ikke være bedre. Født i en lille landsby i hjertet af Rusland. Far, gården traktor, blev dræbt i den finske, hans mor - en væver. I en alder af syv, alle sovjetiske børn gik i skole, hvor jeg studerede i syv år. Så - arbejde i et dæk fabrik i Yaroslavl på arbejderklassen. De mest almindelige biografi. Tereshkova studerede på aftenskole og studerede på flyvende klubben af faldskærmsudspring. Antallet af spring - 10.

Ønsket om personlig og karriere vækst, udtrykt et ønske om at lære, at pigen blev indlagt på College of Light Industri. Arbejdssted (tekstilfabrik) og specialundervisning kunne være nøglen til en succesfuld karriere. Men det skete anderledes, siden 1962 begyndte sin plads biografi. Tereshkova blev indskrevet i truppen, er blevet trænet og bestået eksamen. Efter et år og tre måneder senere gjorde hun sin første og eneste rumflyvning, der varede tre dage, hvor det bemandede rumfartøj "Vostok-6" 48 gange rundt om jorden.

Missionen fandt sted, er ikke let. Vanskeligheder med orienteringen af "øst" i vægtløshed følte Valentina er meget dårlig, kunne hun ikke have, men viljestærke kvaliteter lov til at fuldføre flyvningen.

Glory, som kun kunne drømme om de mest berømte mennesker i verden, ikke er gået til hovedet af en ung kvinde. Tereshkova - kosmonaut, biografi det begynder med ordene "verdens første" næsten som Yuri Gagarin. Hendes navn blev kaldt gaden om hendes sammensat sange, hun smilede med frimærker. Men Valentina er ikke hviler på laurbærrene, hun studerede på Academy of Air Force. Zhukovsky, og derefter har forberedt en ny generation af rumrejsende. Desuden var hun brænder for sociale aktiviteter, han har gentagne gange valgt stedfortræder for Den Øverste Sovjet i USSR.

Gift Valentina kom i samme stjerne for hende i 1963. Bryllup fandt sted på Government House på Sparrow (så Lenin) Hills mindre end seks måneder efter rumflyvning. Blandt gæsterne var meget førstesekretær i SUKP N. S. Hruschev. Tilsyneladende, det var ham, der besluttede hvad der skulle være dens videre biografi. Tereshkova gift Andrian Nikolayev, kosmonaut, også. Parret fik en datter, Lena, der til dato - den eneste person i verden, hvor begge forældre var på bane. På trods af dette unikke faktum, familieliv er en fiasko. Fra ord den mest Tereshkova kan dømme, at hendes mand udøves i tyranni. Efter skilsmissen giftede hun igen, denne gang for lægen Yulia Shaposhnikova.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.