Kunst og underholdningLitteratur

Olesha "Tre fede mænd": de boganmeldelser. Eventyret "Tre Fat Mænd": gennemgang

"I et eventyr - en løgn, så det ..." Med udvidelsen af denne velkendte og velkendte citater flere fastklemte alle russisktalende læsere. Denne omfattende definition af Pushkin eventyr er relevant for denne time, fordi for mange denne genre er stadig standarden for uendelige visdom, indgået i enkle former og billeder. Sådanne værker er husket for resten af voksenlivet. En af dem - bogen "Tre fede mænd" - betragtes i denne artikel.

biografiske fakta

På trods af at den litterære arv Olesha bestående af ovenstående fortælling, romanen "Envy", noveller og skuespil, er lille nok, dens plads i russisk litteratur, han fortjente. Den fremtidige forfatter blev født i Elisavetgrad (nuværende Kirovograd), men hans barndom og ungdom tilbragte i Odessa. Hans omgivelser var fremtrædende forfattere som Bagritsky og Kataeva. Sammen med dem, han flyttede til Moskva, som netop havde forladt de revolutionære begivenheder. Der den møder med forfattere, der ankom i kapital fra Kiev (fx Bulgakovym) er indrettet i papiret "bip" og plukke alias "mejsel" vedtages komponere feyletony. Seneste haft fantastisk succes.

Historien om eventyret

Bogen "Tre fede mænd" blev skrevet over 1924. Forfatteren af ideen opstod, da vinduet i nabohuset så pigen Valya Gryunzayd der læser Andersens eventyr. Forfatteren lovede hende, at ville skabe noget lignende, og derefter, uden at tænke over de spørgsmål partiets linje, sat til at arbejde.

Den kreative proces fandt sted i "Buzzer" bygning, som fungerede som deltid husly for hjemløse forfattere. Olesha mindede med glæde nogensinde rystet en tønde, der har forhindret den forfatter. Med den ene hånd, han måtte holde uregerlige element tigger dekoration trykning, og den anden for at skabe en bog på valserne. I sidste ende blev eventyret "The Three Fat Mænd" skrevet og sendt til udskrivning.

komponent af historien

Fra de første sider læseren er nedsænket i en fiktiv land, der er styret af tre Podge. De anfører, at der er opdelt i rige og fattige, modnes gradvist revolution. En af dens ideologiske inspiratorer - bøssemager Prospero - går til fængsel. Men frihed er stadig hans ven, Tibul linedanser, hvem der gemmer sig fra de altseende vagter Dr. Gaspar, sympatisk til de fattige. Revolutionerende lærer om den skjulte underjordiske passage, der fører direkte til slottet Tolstyakov ...

I mellemtiden vagterne bryder arving marionet herskere, drengen Tutti. Brudte legetøj giver Gaspar, som skal ordne det, ellers den venter på dødsstraf for natten. Vel vidende, at der ikke kan udføres ordren, lægen bærer dukken tilbage til slottet, men på vej til at miste. Når man ser for et stykke legetøj, han snubler over en varevogn kunstnere, hvor han møder en pige Swauk ens som to dråber vand på tabet. Pige på initiativ Tibula kommer ind i paladset og frigiver Prospero. Til dette hun står over for dødsstraf, men de revolutionære, i sidste ende held: vagterne er på deres side, og uretfærdige magt til at kaste. Her og eventyr ender.

Tegn, ideologiske niveau, intertekstualitet

Billedet af heltinden fortællinger - Swauk - har været forbundet med dramatiske begivenheder for forfatteren. Kritikere som skrev i "Tre Fat Mænd" af bogen, kunne ikke undgå at bemærke, at pigens navn er i overensstemmelse med de navne Olgi Suok - kone Olesha. Dette blev påpeget af forfatteren selv i indvielsen, mere listigt med dem, og læsere, fordi indtil udgangen af sine dage han forblev forelsket i hendes yngre søster kone, Seraphim. Hun gengældt dog at være af natur en særlig vægelsindet, konstant gik fra Olesha. Den sidste af hendes mænd blev berygtet Viktor Shklovsky, og Yuri, chikaneret amourøse følelser, gift Olga. Billedet af pigen dukken er ikke kun personlig, men også en litterær grundlag. Er det tilstrækkeligt at minde om pap figurer fra "The Puppet Show" Blok eller Olympia fra den berømte "Sandman" Hoffmann.

Hvis den sovjetiske kritiker, der har til hensigt at skrive på "Tre Fat Mænd" gennemgang, skal du sørge for at blive fremhævet revolutionerende produkt, den moderne fortolkning gør det muligt at gå dybt ind i problemet niveauet af eventyr. Således er motiv af mands kamp med maskinen forbundet med de allerede nævnte mode dukker, samt skærpet med Prospero forskere Tubom. Det var ham, der skabte den mekaniske pige og nægtede ved kendelse af Tolstyakov smede til Tutti mekanisk hjerte. Her glider indlysende henvisning til den berømte scene i "Snedronningen" af Andersen.

Tutti hele fortællingen som den bevæger sig fra den "mekaniske" til "levende" verden. På trods af, at ideen til sig mislykkedes, har Fat mænd begrænset omgangskreds arving vilde dyr og mekanisk dukke. Ikke tilfældigt, at en latent ønske om at opdage det virkelige liv i drengen, selv manifesteret i form af en grim, garder bevæget, da han stak sit sværd mekanisk analog Swauk. Tabet af drengen begyndte at græde, og det er for Tolstyakov repræsenterede en større fare end alle taler af den revolutionære Prospero. Følelser som følge af Tutti, indikerer tilstedeværelsen af en levende sjæl, og derfor matadorer planen forblev uopfyldt.

indledende afvisning

Efter afslutningen af eventyret "The Three Fat mænd" skulle ligge i Oleshi i tabel tre år. Som du ved, alle de fantastiske er ikke meget velkommen i disse dage. Fremtidige bygherrer af kommunismen kan ikke ligefrem læses som eventyr som "De tre fede mænd." Anmeldelser af bogen har været negative - ja, det var forventet. Så en af de få anmeldelser hed noget i retning af "Hvordan man ikke at skrive bøger for børn." Men nu ser det ud overraskende, som den myndighed, ekspressionistisk, langt fra æstetik socialrealisme roman "Envy" var i stand til at bidrage til offentliggørelsen af et eventyr forfatter i 1928.

Gennemgå L. Chukovskaia

I 1940 blev den anden gang der offentliggjort "Tre Fat Mænd". Anmeldelser af bogen igen, har generelt været negativ. Blandt dem er den revision Lidii Chukovskoy at lægge mærke til de utvivlsomme fordele ved bogen (tilstedeværelsen af spændende plot), hævdede, at fortællingen er "kold". Ifølge kritikeren, kan det ikke give sympati for hovedpersonerne, i modsætning til værker af samme Mark Twain. Den vigtigste beskyldning Lydia sostoyallo at deres værker Olesha - "Tre tykke mænd", "Envy" og historier - fodret den overdrevne opmærksomhed på ting .... Så for en sådan interesse for døde ting det var at være skjult ligegyldighed over for folket.

På trods af at den ideologiske eventyr har været vedholdende, et par ekstravagant momentum - ligesom "Rose hældes ud som en kompot" - i betydelig grad hæmmer opfattelsen af det vigtigste tema, der er folkets kamp mod undertrykkerne. Men det er næppe værd at skabe din egen mening af forfatteren, til at stole på disse bemærkninger og kommentarer: "Tre tykke mænd" Olesha skrev i forventning om ekspressionistisk måde af "Envy", som blev kendetegnende for russisk litteratur af 20'erne. Især selv Lydia Chukovskaia uforvarende demonstrerede deres kommando denne stil, med henvisning til de "luner historien," at drukne i et vandfald og bjerge sirup sukker.

positive anmeldelser

Osip Mandelstam værdsat de "Tre Fat Mænd". Anmeldelser af bogen (eller rettere, til anmeldelse), digteren begyndte med den antagelse: Hvis Oleshi fortælling blev oversat, så alle ville være fra de russiske læsere fangede sig selv og indrømmede, at han ikke var bekendt med sådan en dygtig forfatter. I mellemtiden Mandelstam noterede sig med bitterhed, at deres frygt for kritik har smigret den unge forfatter har besluttet at omgå eventyret part. Og det er forgæves, fordi det er den prosa af den europæiske skala, som vil blive læst af voksne og børn.

Artwork Oleshi og modernitet

Som du kan se, Mandelstam profeti gik i opfyldelse. Tale of Tibule og Swauk var tidløs. Hun filmede, skabt en teatralsk udgave, bøger af "Yu inskription Olesha "Tre Fat Mænd", "pryder hylderne i biblioteker og butikker, som endnu en gang demonstrerer renter på den del af det læsende publikum til dette produkt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.