Nyheder og SamfundNatur

Egern abe: liv og levested overraskende primat

Egern abe, eller Sajmir - en lille primat, der lever i de tropiske skove i Sydamerika. Denne behåret bæst har længe tiltrukket sig opmærksomhed fra biologer. Efter alt, ikke blot at det har en meget interessant intraspecifikke hierarki, så også de indfødte tilskrevet hende nogle mystiske magt. Men lad os alle i orden.

levesteder

Egern abe har valgt som sit hjem kølige regnskove i Sydamerika. Det kan findes både på de åbne rum i Costa Rica, og i nærheden af kaffeplantager i Brasilien. på grænsen til Paraguay, deres antal starter dog at falde. Dette skyldes det faktum, at nedenstående er en ny klimazone, som ikke var til smag Sajmir.

Med hensyn til personlige præferencer, egernet abe fra Sydamerika foretrækker at bo i nærheden af store forekomster af vand. Ja, i et sted som dette kan det nemt give sig selv som drikkevand og uafbrudt kilde til mad. Kun højlandet i dette dyr komme rundt. I virkeligheden er dette ikke overraskende, fordi der i sådanne omstændigheder er det svært at skjule fra de mange rovdyr.

udseende

Egern abe fra varmt Amerika har en meget speciel udseende. Til at begynde med, er det en meget lille primat -. Dens krop længde sjældent overstiger 30-35 cm Samtidig Sajmir vægt i området fra 1-1,3 kg. Takket være dens kompakte dimensioner abe kan nemt hoppe fra træ til træ, der klynger sig til de tynde grene.

Denne primat har meget kort hår, der er let forklares med det varme klima. Samtidig i ansigtet og hovedbunden gør stort set fraværende. Som for pels, kan modificeres lidt dens farve afhængigt af levested af aber. Der vil dog altid være de dominerende grå og gule nuancer. Kun små områder nær ansigtet Sajmir malet hvid, som straks fanger øjet, på baggrund af hendes sorte næse og læber.

Adfærd og vaner

Som de fleste primater, egern aber er altædende. Grundlaget for dens kost består af frugter og insekter. For at få dem i den rigtige mængde, lille Sajmir ofte nødt til at komme ned på jorden. Og da de har en masse af naturlige fjender, de kom op med en særlig beskyttelse system mod dem. Skal du på en jagt, er aber arrangeret tid - skulle fjenden vises i deres synsfelt, de straks underrette de pårørende til den forestående trussel.

Mærkeligt, som kan være legesyge egern aber. Billeder taget af turister og forskere, ofte indeholder optagelser af Sajmir sport med nogle legetøj. Samtidig kan det blive som en almindelig stok, og en hvilken som helst stjålet fra uforsigtige nipsting rejsende.

Hierarki inde i en flok

Sajmir plejede at bo i store flokke. I dette tilfælde, jo tykkere skoven, hvor de bor, jo tættere deres samfund. Selv den mindste gruppe af egern aber tegner sig for ca. 50-70 personer. Men i de uigennemtrængelige tropiske Brasilien mødes flokke, hvis nummer er målt med hundredvis af 3-4.

Ofte førte sådan et samfund bør en alfa-han, som styrer alt. Men det sker også, at flokken kan vejlede og flere mandlige primater. At de har den juridiske ret til at vælge kvinder med hvem de parre sig. Resten stadig nødt til at arbejde hårdt for at få dig en partner.

Det skal også bemærkes, at nogle gange pakken kan opdeles i mindre grupper. Dette sker på grund af en konflikt mellem lederne af, eller i tilfælde af, at en del af stammen ønsker at flytte til et andet område. Der er dog eksempler på videnskaben, når efter nogen tid, samfundet split igen bliver hele.

Reproduktion og parringssæsonen

Kvinder dødningehovedaber bliver kønsmodne på 3. år af sit liv, og mænd - kun 4 eller 5 m. I dette tilfælde, damer meget ringere end sin partner i væksten og vægt. Især før parringssæsonen, fordi der i denne periode hannerne stærkt på i vægt. Sami frieri fortsatte i flere uger, hvorefter aberne skabe stærke alliancer.

Drægtighed varer 5-6 måneder. I dette tilfælde, den kvindelige giver ofte fødsel til kun én baby. Først det bliver fodret med en mælk, men en måned senere barnet er i stand til at spise selvstændigt og har den sædvanlige mad til primater. Mærkeligt, dødningehovedaber har en slags børnehave. Så mens de voksne får mad til alle børnene se deres flokke ubrugte repræsentanter.

Egern abe The Great og kraftfuld

"Dødningehoved" - såkaldt indfødte denne nice lille abe. Det skete på grund af det faktum, at de sorte øjne Sajmir meget skummel udseende på den lyse baggrund af hendes snude. Ser man på hende, har de lokale set en dæmon, der kunne bringe uheld. Derfor er det frygtet og æret, var det kun til gavn for små Wives.

Selvfølgelig, i årenes løb, den mystiske Slava Saymiri fjernet. Nu er det ses som en normal indbygger i junglen kærlige sjovt af forbipasserende. Og alligevel truende kaldenavn tilbage.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.