ForretningSpørg eksperten

Dybden af grundvand: bestemmelsesmetoder

I de fleste hjem, uudviklet forsyning central vand. Men på grund af den afsides beliggenhed i landsbyen eller af andre årsager i nogle land hytter, landsteder ikke. Ejerne nødt til at bore en brønd eller en brønd udstyre.

For at bestemme kilden til strøelse horisont har at ty til professionel hjælp. Hans tjenester vil koste dyrt. Grundvand Dybde kan indstilles uafhængigt. Dette giver betydelige besparelser på familiens budget til genbosættelse af vandforsyningsanlægget. For at gøre dette, anvende et par enkle metoder. Før du begynder, skal du overveje hele proceduren i detaljer.

Se grundvand

grundvandsniveauet dybde på forskellige. Fra denne parameter afhænger af typen af kilden. Hans tages i betragtning i vandforsyningen. Tættest på overfladelaget kaldes vadose. Det er placeret i en dybde på 2-3 meter. En sådan kilde kan kun anvendes til tekniske formål.

Fulgte grundvand med fri overflade. Der er også en ikke-tryk og tryk mizhplastovi artesiske fjedre. Meget ren, drikkevand betragtes sidstnævnte arter. Den kemiske sammensætning og kvalitet - den højeste blandt alle kilder. Laget af vand kan finde sted i sand, ler eller grus jord.

især grundvand

Før du bestemme dybden af grundvandet, er det nødvendigt at lære om deres funktioner. Først og fremmest på deres placering påvirker type terræn. I steppe, hvor overfladen er flad, lagene ligger jævnt. På ethvert punkt af den samme dybde.

Men tilstedeværelsen af huller, vandrutsjebaner er også placeret izgibisto. Eksperter anbefaler, at når du opretter en klogt i at overveje sådanne funktioner i en lettelse. Hvis du har brug for vand til teknisk brug, kan du bruge det første lag. Han er tættere på end andre, der kommer op til overfladen.

I drikkevand, der skal anvendes i det mindste fra det andet lag. Hvis terrænet er kuperet, bore hul bedre på bakken. I dette tilfælde bedre foretage jordlaget sådant vand.

I sumpede områder grundvand kan komme til overfladen i en dybde på 1 m. Ved at udvikle godt, bør dette være klar.

region Grundvand Moscow

Før der bores et godt ejere eget hjem bør forhøre sig om de elementer i lagene af underjordiske kilder. For eksempel, dybden af grundvandet i Moskva-regionen er kendetegnet ved heterogenitet.

Her står 5 vigtigste lag. Alle af dem er placeret forskelligt og har forskellig kapacitet. De første tre lag er kendetegnet ved lavt tryk. De bruges til tekniske formål. Vodorazgruzka forekommer i små vandløb og floder. Disse grundvand genopfyldes i foråret, når sneen begynder at smelte.

I dolomit og kalksten klipper ligge over de nederste to lag. Dybden af deres forekomst ca 100 m. Det er disse kilder er egnet til at drikke. I Moskva-regionen centrale vand lagt fra disse kilder.

Forberedelse til måling af

Befugtningsmidler forhold og dybden af grundvandet er ganske tæt forbundet. Hvis du vil måle, skal du vælge det rigtige tidspunkt. Der bør ikke være nogen tørke eller kraftig regn. Alle vejrforholdene påvirker måleresultatet.

For at bestemme dybden af grundvandet, skal du bruge en af de enkle måder. For at gøre dette, er du nødt til at forberede alle tilgængelige midler og materialer. Af de nødvendige redskaber normale bajonet skovl, bore, målebånd. Det er også nødvendigt at udarbejde en lang reb.

Ud over de redskaber, vi har brug for visse kemiske elementer. Dette svovl, læsket kalk og kobbersulfat. Forskellige teknikker kræver disse eller andre tilgængelige midler.

boring

Bestemmelse af dybden af grundvandet er mulig ved flere metoder. Den mest pålidelige af dem er boring. Det er således muligt at bestemme præcis, hvad dybde fra en underjordisk kilde, hvad enten på vej til hans store forhindringer i form af sten.

Til drift passe en almindelig fabrik boremaskine. Hvis det ønskes, er bladene svejset ekstra klinge. Værktøjet er indsat i den bløde jord. Få det sammen med overfladen af jorden. For at blødgøre jorden, vandede det.

Ved hjælp af en gevindforbindelse, tap bundet til borerør at uddybe det ønskede niveau. Dernæst med hjælp af reb foretage målinger. Brønden skal være 0,5-1 m dybere end overfladen af vand. For at fastgøre rebet papir og tjek det niveau, hvor den bliver våd.

Brugen af kemikalier

Hvis borehullet ikke vil, er der en enkel måde, hvordan man finder ud af dybden af grundvandet. For at gøre dette, skovl i den formodede stedet grave et hul. Det kan være ca. 0,5 m dyb. Det er nødvendigt at installere en lerkrukke.

Beholderen ligeligt blandet ulæsket, svovl og kobbersulfat. Dernæst grave et hul og lad natten. Efter dette, tage ud potten til overfladen og vejet. Jo sværere blev, jo tættere grundvandsspejlet til overfladen pasform. Denne metode er ikke præcis nok, men den bruges sammen med de ældste tider. Først nu forbedret vi det.

barometer

En anden pålidelig måde at afgøre, hvad der er hvad er dybden af grundvandet i området er brugen af et barometer. Bemærk dog, at dens anvendelse skal være til stede i reservoiret distriktet.

Hvis der er én, kan du begynde målinger. Hver division barometer svarer til 1 m dybde. For det første skal instrumentet gribes an til dammen. Her indspillede barometer.

Længere væk fra reservoiret til det foreslåede område af boring. Aflæsninger mærket. Forskellen mellem den første og anden måling omtrent lig med dybden af den underjordiske kilde.

Denne metode er heller ikke meget præcis. Fejl forvrænger det virkelige billede. Men det generelle princip kan forstås.

national måde

Dybden af grundvandet kan bestemmes ved traditionelle metoder. Den første ting at være opmærksom på vegetationen. Hvor kilden kommer tæt på overfladen, er det grønnere, lysere. På steder gerne vokse siv, vedbend, forglemmigej og anden fugt-elskende planter.

Folkets tilgang er som følger. Det er nødvendigt i sæbevand vask og tør uld godt. På den formodede site for eksperimentet fjernet vegetation.

På jorden lå ud uld. Hendes rå æg er lagt, og alle serveret med en stegepande. Morgen evaluere resultatet af erfaring. Hvis ægget og strøelse lavet af uld dækket med dug dråber, betyder det, at vandet kommer tæt på overfladen. Men for at foretage en sådan fremgangsmåde er nødvendig i tørt vejr.

Efter at have overvejet, hvordan bestemmes dybden af grundvandet, kan producere deres egne målinger. Afhængig af den valgte metode kan få mere detaljerede eller tilnærmet resultat. du kan gøre hele arbejdet selv. Dette giver betydelige besparelser på familiens budget.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.