Nyheder og SamfundKultur

Dude - det ... subkultur af 50-60 år i USSR

Unge under enhver ordning stræber efter selvudfoldelse, og så fra tid til anden er der forskellige retninger, der er kendetegnet ved fremkomsten og opfattelse af verden fra alle andre sociale grupper. Det var de dudes. Års Stalin har forårsaget fremkomsten af bevægelsen af unge, der forsvarede deres ret til frihed gennem tøj, ord og musik. De er ikke ringer for at ændre regimet, de bare ville have en ret til deres egen identitet i en verden af sløvhed og upersonlighed. Fortæl os, hvad slags subkultur, og forskellen mellem billedet af dudes.

Oprindelsen af subkultur

Dette fænomen er dandy - er resultatet af en række faktorer. Efter Oktoberrevolutionen i 1917, var Sovjetunionen i international isolation, og først efter Anden Verdenskrig, genoptog kontakten med udlandet. Dette fører til, at der i landet er der et lag af mennesker, der regelmæssigt rejste til udlandet, og deres børn. Det er børn af diplomater og handel arbejdere, og blev grundlaget for en ny social gruppe forgyldte ungdom. De vil gerne understrege funktionen, og til dette de vælger særlige vestlige udseende, musik og så videre. N.

Også på at skabe en kultur af mods påvirker den stigende interne protest af unge mod gråt af liv og fattigdom. Denne følelse af trofæet pisket op ting, film, musikværker. Unge vil have efter så mange års trængsler ferie, lysstyrke, usædvanligt. påklædning mods, deres smag i musik, dans blev en udfordring om regulering private sfære.

Det etymologi af navnet

I første omgang, medlemmer af denne subkultur kaldte sig shtatnika som tage et eksempel i hele USA. Men i 1949 i den populære humor magasin "Crocodile" dukkede han Spottedigt "typer, der går ind i fortiden." Den beskriver et nyt socialt fænomen - vestlige kultur fans - som helt fremmed og skadeligt for det sovjetiske samfund, der dukkede op for første gang, og ordet "dudes". Subkultur blev beskrevet som en slags pervers adfærd uværdigt for en sovjetisk person. Levende billeder og skarphed tekst tiltrak sig opmærksomhed fra offentligheden, og ordet er gået til folket.

Gradvist, det oprindelige navn "shtatniki" forsvundet fra ordforråd af aviser, mennesker og selv repræsentanter for bevægelsen. Der er en version, at ordet "dudes" kommer fra ordet "stil" som det vigtigste ting, der adskiller denne bevægelse af unge mennesker fra alle de andre. Og selv der er spekulationer om, at dette navn stammer fra det jazz slang. Anyway, i begyndelsen af 50'erne en ny term er solidt forankret bag denne sociale bevægelse.

Ideologien af bevægelsen

Dude - er en person, der bekender de vestlige principper om ytringsfrihed. Men tildelingen af denne subkultur rebel ideologi er forkert. Unge mennesker ønsker at få lov til at lytte til den musik, de kan lide, og dans som de vil. I denne subkultur var der ingen pro-vestlig ideologi, der forsøgte at tillægge dem. Men da USA betragtes som officielt en fjendtlig stat, og den ophøjelse af amerikansk kultur blev set som forræderi. Faktisk billedet af dudes - det var kun en form for at forsvare frihed i sin udtalelse og smag og intet mere. De vigtigste tidsfordriv mods Ridning og feste. I Moskva, det vigtigste sted af promenaden var Tverskaya Street - "Broadway".

Mode og kostume dudes

Det vigtigste symptom på mods er deres udseende. Det typiske billede af repræsentanterne for dette samfund har udviklet sig og ændret sig, er endnu ikke dannet en "klassisk" version. Suit dudes mandlig bestod af leggings-dudochek, udstyret jakke med brede vatterede skuldre, en lys slips og spidse sko. I dette tilfælde præference farvestoffer som en lys grå almindelig metode opposition rundt.

En særlig genstand for pleje hver dudes - frisure. Høj fleece på hans hoved, kokken, var en uundværlig del af billedet. Også passe ofte suppleret med solbriller, helt fremmede for den sovjetiske mand.

Y hipsters piger kostume valg var mere. Det var normalt kjole i stil med New Look med en smal talje, fuld nederdel og spaltning. Senere var der flere figursyet kjoler og nederdele, der understreger figuren. Obligatorisk element af billedet var sko på en lille buet hæl og en lille håndtaske.

Farver hilste også overvejende lyse. Hun måtte bære strømper - emnet hidtil uset luksus. Derfor er de, der ikke havde råd til at købe dem, nøjedes med at trække sømmen direkte på bare fod med uudsletteligt blæk. Piger praktiserende mættet makeup med pile på øjne og lyse læbestift. På hovedet, de opførte hår i form af en krone eller pryder hår bands, et lyst tørklæde eller rand. Sørg også for pigerne var ganske store smykker: halskæder, øreringe, klip, armbånd.

Disse lyse unge, selvfølgelig, kraftigt stod på baggrund af sløvhed og fattigdom, og derfor tiltrak en masse opmærksomhed. Moderigtigt tøj kan bringes fra udlandet, som kun var tilgængelige enheder købt fra spekulanter eller sy selv. I dette miljø, en cirkel dannet skræddere der sheathe stilyagi.

Musik hipsters

Den vigtigste kilde til inspiration til denne subkultur betragtes amerikansk jazz. Religiøse værker er sangen fra filmen "Sun Valley Serenade" af Glenn Miller Orchestra, sammensætningerne ifølge Duke Ellington, Eddi Roznera, Charlie Parker, Benni Gudmena. I USSR og diplomater udstationeret eksperter bragt i rekord mode amerikansk musik, siden landet kom Elvis Presley, Chak Berri, Baddi Holli og andre musikere i stil med rock and roll.

På det tidspunkt, mand - han var en mand velbevandret i vestlig kunst, især USA. Lyt til denne musik kunne kun være på de lejligheder eller institutioner, der arbejder for udenlandske borgere (såsom "Cocktail Hall" i Moskva). Privozimye optegnelser replikerede ved underjordiske studier soundtrack blev anvendt for røntgenstråler, så tilnavnet "Musik på knoglerne."

Gradvist, i dette miljø, dannede deres egen kreds af musikere, der spiller jazz og rock and roll. For eksempel er en velkendt jazzman og saxofonisten Alexei Kozlov vokset netop på grund af denne kultur.

Dancing mods

Denne kultur er også til udtryk i deres egne danse, som gik imod konventionelle stilarter var på mode rock and roll, foxtrot, charleston, boogie-woogie. Hipsters i evnen til at danse for at udtrykke deres holdning til de eksisterende regler og restriktioner. Vis dine evner på dansegulvet kunne, på caféer og selv på gaden, hvor dandies ofte iscenesat "demonstrationer". Dansen blev vist for offentligheden udfordring, som sendte dudes sovjetiske egalitarisme.

leksikon

For at henvise til deres særlige dudes har udviklet deres eget sprog, som er baseret på tilpasning af møntefterligninger af engelsk slang og jazz. Det var den jargon, der udfører funktionen af at opdele folk i venner og fjender. I forskellige byer i mods tale var hans ord, oftest placere navne, men der var en leksikalsk array, der er karakteristisk for hele subkultur. Så var de ord, som betegner forskellige steder, "Broadway" - han var i hver by sin egen, "Cock" ( "Cocktail Hall"). Mange tokens betød mennesker af forskellige sorter: Dude, chuvikhi, brød, redneck, phaser. For navnene på dans og musikalske stilarter at bruge fortrolig fod: rock and roll, jazz, foxtrot, boogie-woogie. Hipsters mange ord tilpasset fra det engelske sprog for at nævne genstande af tøj: strømper, taok, hetok, sko, dzhaketok.

stigma

I USSR, mand - det er anti-sociale element, dets andethed ses som en trussel mod den offentlige orden og moral af den sovjetiske mand. I slutningen af 40-erne i landet begyndte en kamp med kosmopolitisme, og denne subkultur var en fremragende mål for interventioner Komsomol og part aktivister. Der var vagter, der fangede mods, skær dem coca, revet tøj.

Pressen dudes 50'erne er blevet et yndet mål for latterliggørelse og kritik. Der var en masse tegnefilm og satiriske artikler deriding denne bevægelse. For masserne, blev disse unge præsenteres som datoer kopier af vestlige modeller, blev de nægtet patriotisme, smag og moral. Et stort antal af hipsters over hele landet blev udelukket fra de ikke-statslige organisationer, blev fyret fra deres job. Alt dette førte til, hvad der var oprindeligt apolitiske dudes begyndte at hade det sovjetiske regime og protesten begyndte at erhverve politiske overtoner.

Hipsters forskellige år

Inden for denne subkultur kan ses formelle ideologiske evolution. Hipsters, en subkultur, der opstod i slutningen af 40-erne i USSR, var oprindeligt en gruppe af mennesker interesserede i biografen og musik USA. Men i 50'erne krystallisering af den stil og design af den oprindelige protestbevægelse. Ved udgangen af 50'erne, mange repræsentanter for denne subkultur har en negativ holdning til det sovjetiske regime og hemmeligt drømt om at forlade Sovjetunionen.

Senere dudes 60'erne mister deres skarpe modstand af den offentlige stemning. Udbruddet af tøvejr har ført til udbredt kritik af den sovjetiske regime Stalin periode, og derfor udtrykket mods har været så lyse. Ophøre chikane af unge, og gradvist tendens fizzles, erstattes med en ny ungdomskultur.

Betydning subkultur stilyagi

Denne sociale bevægelse har efterladt et stort fodaftryk i den sovjetiske samfund. Mange dudes, har gennem en årrække i studiet af amerikansk kunst, kostume, sprog, i de senere år blev en del af landets intellektuelle. Sociologer påpege, at denne subkultur var den første større sociale bevægelse, som var begyndelsen på dannelsen af talrige ungdom uformelle foreninger: hippier, punkere, rockere - de alle en eller anden måde vokset ud af mods traditioner. Hertil kommer, at denne bevægelse spodviglo russiske designere tænke over skabelsen af unge stil, på at finde nye former, som ville hjælpe overvinde den samme sløvhed af sovjetiske folk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.